FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FC BOTOȘANI 1-1

Cristi Neguț repară gafele lui Murgia și Balaure și îi salvează lui Hermannstadt un punct!

Hermannstadt - Botoșani / FOTO: Captură TV @Prima Sport
Hermannstadt - Botoșani / FOTO: Captură TV @Prima Sport

Articol de , - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 19:04 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 19:56

Hermannstadt a scos o remiză, 1-1, din duelul cu FC Botoșani. Cristi Neguț a egalat în prelungiri și astfel a reparat greșelile lui Murgia, eliminat în minutul 24, și Balaure, care contribuise cu pasa decisivă la golul lui Mailat din minutul 61.

Hermannstadt și FC Botoșani au început ca doi boxeri care-și reglează „armamentul” greu în așteptarea momentului potrivit pentru a lovi decisiv. Vreme de 20 de minute, niciuna n-a întreprins cu adevărat ceva notabil.

Apoi, ca din senin, a început un schimb spectaculos de lovituri. Balaure a ratat execuția din careul mic, la centrarea lui Ianis Stoica. Iar la poarta cealaltă, Enzo Lopez, cel mai bun jucător al Botoșaniului în 2024, a irosit o poziție foarte promițătoare.

Sebastian Colțescu a avut două măsuri

Minutul 24 a adus cu sine eliminarea lui Alessandro Murgia. Mijlocașul lui Hermannstadt și-a lăsat echipa în inferioritate după o intrare dură la Enzo Lopez. „Centralul” Sebastian Colțescu n-a stat pe gânduri și i-a arătat „roșu” direct, în ciuda protestelor italianului.

Nu cu aceeași măsură, deși s-ar fi impus, a tratat Colțescu intrarea lui Aldair la Mino Sota (32). Altă intervenție de „roșu”, pe care „centralul” bucureștean a sancționat-o însă doar cu „galben”. A fost momentul în care întreg stadionul sibian a început să scandeze „Hoții! Hoții!”.

Durități, dar și fotbal

Între cele două momente s-a mai jucat și fotbal. De calitate! Bejan l-a salvat pe Căbuz cu o deviere în corner, iar la poarta cealaltă, Ianis Stoica l-a „întins” spectaculos pe portarul Ducan. Finalul de repriză le-a aparținut oaspeților, cu Paraschiv aproape de un autogol.

La reluare, Bogdan Andone i-a aruncat în luptă pe Kaprof și Mailat, iar ultimul a și trimis periculos, puțin „peste”, la prima acțiune ofensivă a moldovenilor. Apoi Kaprof l-a avut și el pe 0-1 în bocanc, dar n-a reușit să-și cadreze reluarea și Căbuz a scăpat cu fața curată.

Cadoul lui Balaure pentru Mailat

În inferioritate, Hermannstadt a părut că-și drămuiește efortul. Dar au trădat-o Paraschiv și Balaure. Primul a irosit o mare ocazie, Balaure a comis o greșeală XXL, lansându-l pe... Mailat, acesta a zis „mersi” și l-a executat pe Căbuz: 0-1.

În ciuda unui veritabil asalt asupra porții lui Ducan, sibienii au reușit să egaleze abia în prelungiri, grație unui gol de senzație Neguț: vinclu din lovitură liberă. Astfel, ex-târgovișteanul a reușit să repare gafele lui Murgia și Balaure și să salveze măcar un punct. Cadou pentru antrenorul Marius Măldărășanu, care vineri a împlinit 49 de ani.

Notele Gazetei la Hermannstadt - Botoșani 1-1

FC Hermannstadt: Cătălin Căbuz 5 - Mihai Butean 6, Valerică Găman 6, Florin Bejan (cpt) 5, Raul Opruţ 5 - Silviu Balaure 4 (68 Daniel Neguţ 7), Alessandro Murgia 3, Sota Mino 6 (84 Ruben Fonseca Valente), Ianis Stoica 5 (68 Dragoş Iancu 6) - Gabriel Iancu 5 (68 Ionuţ Biceanu 6), Daniel Paraschiv 6.
Antrenor: Marius Măldărăşanu - 6.

FC Botoşani: Răzvan Ducan 6 - Charles Petro 6, Rijad Sadiku 7, Andrei Miron (cpt) 6, Alexandru Ţigănaşu 6 - Eduard Florescu 5 (46 Sebastian Mailat 7), Victor Dican 7, Aldair Ferreira 5 (46 Juan Kaprof 6) - Romario Benzar 6 (71 Ioan Filip 6), Enzo Lopez 6 (74 Francesco Margiotta 5), Zoran Mitrov 5 (90+3 George Gligor).
Antrenor: Bogdan Andone - 6.

Arbitru: Sebastian Colţescu - 6. Asistenţi: Ferencz Tunyogi - 7, Andrei Constantinescu - 7.

Programul complet al etapei #5 din play-out

FINAL. Hermannstadt - Botoșani 1-1

În minutul 61, Balaure a comis o greșeală incredibilă. A pasat spre propria poartă, de la peste 60 de metri. Deși avea 3 coechipieri disponibili, a trimis mingea direct la Mailat. Fotbalistul Botoșaniului a profitat de faptul că portarul era ieșit și a marcat în poarta goală.

Cristi Neguț repară gafele lui Murgia și Balaure și îi salvează lui Hermannstadt un punct!
Balaure, pasă pentru Mailat

Mijlocașul lui Hermannstadt, Alessandro Murgia, este eliminat de „centralul” Sebastian Colțescu pentru un fault dur asupra lui Enzo Lopez (24).

Cristi Neguț repară gafele lui Murgia și Balaure și îi salvează lui Hermannstadt un punct!
Momentul faultului comis de Murgia / FOTO: Captură TV @Prima Sport 1

Hermannstadt - Botoșani, echipe de start

Hermannstadt: Căbuz - Butean, Găman, Bejan, Opruț - Balaure, Murgia, Sota Mino, Ianis Stoica - G. Iancu, Paraschiv
Rezerve: Muțiu, I. Pop, Ionuț Stoica, Antoche, Dr. Iancu, Medina, Neguț, A. Oroian, Fonseca, K. Ciubotaru, A. Jipa, Biceanu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Botoșani: Ducan – Petro, Sadiku, Miron, Țigănașu – R. Benzar, Dican, Aldair – Florescu, E. Lopez, Mitrov
Rezerve: Kukic, Celea, Șeroni, Gligor, David, I. Filip, Fulop, Kaprof, Margiotta, Mailat, Ofosu
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Municipal
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti). A1: Tunyogi Ferencz (Zalău), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Arbitru AVAR: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj)

VIDEO. Ce a spus Bogdan Andone la conferința de presă

Hermannstadt - FC Botoșani, cele mai interesante informații

  • Moldovenii se deplasează la Sibiu având un moral foarte bun dat de victoria din ultima rundă, 4-1 cu FCU Craiova 1948, victorie în urma căreia au rămas cu şanse reale în lupta pentru salvarea de la retrogradare.
  • Elevii lui Bogdan Andone vor întâlni o formaţie neînvinsă pe teren propriu din iulie 2023, interval în care FC Hermannstadt a înregistrat acasă nouă succese şi şapte rezultate de egalitate.
  • FC Hermannstadt şi FC Botoşani s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 13 ori, de două ori au câştigat sibienii, de şase ori s-au impus moldovenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.
  • Prima confruntare a avut loc pe 27 iulie 2018, FC Botoşani - FC Hermannstadt 2-0, marcatori Andrei Dumitraş şi Mihai Roman II.
  • O singură partidă s-a terminat fără gol marcat, pe 14 noiembrie 2022, cu botoşănenii în postura de gazde.
  • Cele mai multe goluri s-au înscris pe 4 septembrie 2023, FC Botoşani-FC Hermannstadt 2-2.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 28 ianuarie 2024, FC Hermannstadt-FC Botoşani 2-0 („dublă” Silviu Balaure).
  • Antrenorul Marius Măldărăşanu este neînvins în cele şase întâlniri cu gruparea moldavă, palmaresul său cuprinzând o victorie şi cinci egaluri.
  • Mediile de vârstă: FC Hermannstadt - 26 ani şi patru luni; FC Botoşani - 25 ani şi şapte luni.
Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Conferința de presă a antrenorului Marius Măldărășanu, de la Hermannstadt

VIDEO. Conferința de presă a antrenorului Bogdan Andone, de la FC Botoșani

Mai puteți citi:

Gheorghe Hagi a admis la conferință: „M-ai prins în ofsaid! Am și momente ca astea”

Daniel Pancu știe care e cheia succesului pentru Rapid: „Cum nu se gândește nimeni la asta?!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (55)
Silv1U
Silv1U  •  24 Aprilie 2024, 17:59
Postat de Catalynn_18 pe 24 Aprilie 2024, 17:06

Ți-am dat 2 like uri acolo, dar arădeanul fcsbist debitează numai prostii … Vecinu pe care nu vreți voi să îl invitați și-a pus nickul ăla cu Sadiku de la jucătorul albanez care ne-a dat gol la Euro acum 8 ani, meci pierdut la Lyon contra Albaniei cu 1-0. Era vremea aia când se făcea mișto de fcsbisti la greu, când îi îmbrăcau dinamoviștii în pelerine alb roșu! Un act de … sadism! :-))) Deci un Sadiku albanez a bătut naționala fcsbista. Ironic, nu!? Omul a folosit nickul ăla ani de zile până i l-au blocat. Deci nu îl “alintă” Moshu așa, ăla a fost nickul vecinului ani buni … Mai mult, văd ca i se pare aradeanului ca Tibi nu e prea deștept … Nu o fi, nu zic! Nici io și nici tu nu suntem. Doar ca depinde cu cine ne comparăm. În comparație cu unul care copiază textele lu’ Freddy aproape cuvânt cu cuvânt, eu zic ca suntem nu deștepți, ci de-a dreptul geniali! :-)))))

Păi eu și terranova știam de unde vine nick-ul ăla. Din comentariul în care Edi zicea că n-ar fi tocmai ok din partea noastră față de rav să-l invităm pe 'cățelul albanez' pe noul forum...reiese clar că Terranova știa de killerul Sadiku de la Euro 2016, fiind cât se poate de clar că nickname-ul cu pricina nu are legătură cu vreun alint al moșului ci doar cu fotbalistul respectiv. Dar n-am mai stat să-i explic asta arădeanului, are el bube mai mari de rezolvat. Nu cred c-ai citit ce zicea despre userii fecesebiști,... te umflă râsul, dacă tot vorbim de aberații/ prostii debitate! Iată un citat: "Iar tu ma tragi, din nou, la raspundere ca de ce-i atac pe cei mai lipsiti de coloana vertebrala fani din mamaLiga romaneasca ?! Arata-mi tu un FCSBist pe forum, care sa tina azi cu Farul, maine cu CSU, poimaine cu Rapid etc. Eu n-am vazut asa ceva in 3 ani, de cand sunt pe GSP !?" :-))). Deci el n-a văzut niciun fecesebist pe forumu ăsta în 3 ani de zile... să susțină alte echipe și să se bucure când alea câștigă împotriva rivalelor Fcsb. Niciun fecesebist n-a ținut cu adversarele Cfr-ului, ale Rapidului sau ale lui Dinamo. Doar cei care vor ca Fcsb să piardă gândesc la modu' ăsta, fiind lipsiți de coloană vertebrală, fecesebiștii fiind cu toții verticali din acest pdv. :-))). Așa ceva! :-)))

Catalynn_18
Catalynn_18  •  24 Aprilie 2024, 17:06
Postat de Silv1U pe 24 Aprilie 2024, 15:07

În curând vei avea nevoie de un buton roșu și pentru ddb-iști. :-))) La mine funcționează, da' tu se pare că nu ai nicio intenție să-l apeși, n-ai renunța sub niciun chip la Gsp! :-((( Noi ne-am făcut de ceva vreme un forum separat, unde mă cert cu arădeanul iar Edi tot încearcă să ne împace. Își ia foarte în serios rolul de moderator/ mediator. M-a tot rugat să-ți trimit și ție o invitație, să comentăm împreună meciurile fără să așteptăm ok-ul cenzorilor, care aici de multe ori vine abia a doua zi. :-((( L-am invitat și pe mosh, o să-i mai chem și pe alții care s-au săturat de elvețienii ăștia penibili. Iată link-ul... te așteptăm să te înregistrezi și poate intri măcar de curiozitate, să ne saluți! :-))) https://mamaliga.flarum.cloud/d/4-el-clasico/163

Ți-am dat 2 like uri acolo, dar arădeanul fcsbist debitează numai prostii … Vecinu pe care nu vreți voi să îl invitați și-a pus nickul ăla cu Sadiku de la jucătorul albanez care ne-a dat gol la Euro acum 8 ani, meci pierdut la Lyon contra Albaniei cu 1-0. Era vremea aia când se făcea mișto de fcsbisti la greu, când îi îmbrăcau dinamoviștii în pelerine alb roșu! Un act de … sadism! :-))) Deci un Sadiku albanez a bătut naționala fcsbista. Ironic, nu!? Omul a folosit nickul ăla ani de zile până i l-au blocat. Deci nu îl “alintă” Moshu așa, ăla a fost nickul vecinului ani buni … Mai mult, văd ca i se pare aradeanului ca Tibi nu e prea deștept … Nu o fi, nu zic! Nici io și nici tu nu suntem. Doar ca depinde cu cine ne comparăm. În comparație cu unul care copiază textele lu’ Freddy aproape cuvânt cu cuvânt, eu zic ca suntem nu deștepți, ci de-a dreptul geniali! :-)))))

Silv1U
Silv1U  •  24 Aprilie 2024, 15:07
Postat de Catalynn_18 pe 23 Aprilie 2024, 02:13

Exact cum atunci când merge ne-a jjijji la judecătorie primește despăgubiri de zeci de milioane pt drepturi litigioase în câteva luni, mergi tu, încă te judeci și după 15 ani apoi primești rate pe 5 ani și vine Ciolacu și le suspendă pt ca nu sunt bani. Am luat un exemplu la întâmplare …

În curând vei avea nevoie de un buton roșu și pentru ddb-iști. :-))) La mine funcționează, da' tu se pare că nu ai nicio intenție să-l apeși, n-ai renunța sub niciun chip la Gsp! :-((( Noi ne-am făcut de ceva vreme un forum separat, unde mă cert cu arădeanul iar Edi tot încearcă să ne împace. Își ia foarte în serios rolul de moderator/ mediator. M-a tot rugat să-ți trimit și ție o invitație, să comentăm împreună meciurile fără să așteptăm ok-ul cenzorilor, care aici de multe ori vine abia a doua zi. :-((( L-am invitat și pe mosh, o să-i mai chem și pe alții care s-au săturat de elvețienii ăștia penibili. Iată link-ul... te așteptăm să te înregistrezi și poate intri măcar de curiozitate, să ne saluți! :-))) https://mamaliga.flarum.cloud/d/4-el-clasico/163

Vezi toate comentariile (55)
Comentează