FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ia Vîntu Rapidul?

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

Omul de afaceri a avut deja negocieri cu Copos pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, dar nu s-a ajuns deocamdată la un acord

Rapid poate ajunge în proprietatea lui Sorin Ovidiu Vîntu! Patronul grupului media Realitatea-Caţavencu a tratat cu George Copos achiziţionarea unei părţi din club. Dan Andronic, fost consilier PSD, a scris ieri pe blogul său: "Am aflat că George Copos a vîndut acţiuni la Rapid unui important şi controversat om de afaceri român". După cîteva ore, a postat şi o replică a lui Copos, care nega acest lucru. Ce s-a întîmplat, de fapt?

Afaceristul cu care a negociat patronul din Giuleşti este Sorin Ovidiu Vîntu. Miliardarul nu a ajuns la o înţelegere cu proprietarul actual al grupării, dar negocierile ar putea continua. Diferenţa dintre cerere şi ofertă e de 10 milioane de euro! Copos a cerut 30 de milioane de euro, în vreme ce Vîntu a propus 20 de milioane. Omul de afaceri interesat să cumpere Rapidul are o avere de 2,3 miliarde de dolari, conform Top 300 Capital, adică de peste trei ori mai mult decît suma cu care figurează Copos în acelaşi clasament. Cei doi nu au putut fi contactaţi ieri pentru a comenta informaţiile.

Se duce în Cipru
Copos l-a anunţat pe Rednic că o să viziteze echipa în cantonamentul de la Agia Napa. "Mi-a zis că vine 5 zile sau măcar în weekend. Mă bucur că e alături de noi", a spus antrenorul ieri. Patronul a procedat la fel vara trecută, cînd echipa era pregătită de Bergodi, şi a mers alături de fotbalişti în Elveţia.

Pregăteşte transferurile
Chiar dacă-şi susţine declaraţiile cum că renunţă la club, "meditez, dar nu la fotbal, pentru că nu mi-am schimbat decizia de a părăsi Rapidul!", Copos se implică în continuare în viaţa clubului. Zilele trecute, patronul a avut şedinţe cu Rednic, Zotta şi Sichitiu, în care au vorbit despre strategia de transferuri dinaintea reluării campionatului.

Anul trecut, a refuzat 15 milioane
Suma pe care Copos i-a cerut-o lui Sorin Ovidiu Vîntu, 30 de milioane de euro, e dublă faţă de o ofertă pe care acţionarul Rapidului a refuzat-o acum un an. Propunerea a venit atunci din partea lui Dan Ostahie, unul dintre sponsorii clubului, tot într-un moment în care Copos anunţa că se retrage din fotbal.

Cifre
15 ani şi jumătate au trecut de cînd Copos s-a implicat la Rapid
99 la sută din acţiunile Rapidului sînt controlate acum de Copos
3 miliarde de dolari e averea lui Gigi Becali, cel mai bogat român implicat în fotbal

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
 •  07 Februarie 2008, 19:43

BATE VINTU, CINTARETII MI/I ALUNGA LA RAPID CINE SA MAI AJUNGA? FURTUNAINTR-U PAHAR CU APA

 •  07 Februarie 2008, 17:17

ce-si dau toti ciumpalacii cu parerea pe aici ala tine cu steaua si nu mai poate de cat a supt, ala cu dinamo,, si ,,SARACU, ala cu rapid .un sincer sugeti pu1a

 •  07 Februarie 2008, 15:37

eu zic si ma rog ca pe ra pid sai sufle vintul dupa fata pamintului ca ori catarama ori vintul tot dreacu ii ia ca valaroare nu are nici cit .. o cioara care zboara...///forza steaua

Vezi toate comentariile (43)
Comentează