FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Iancu vs Stanciu, două destine opuse. Unul își resetează cariera, după zeci de rateuri și nopți pierdute, iar altul e noua vedetă a Stelei

Articol de , - Publicat joi, 30 iulie 2015 14:20

Steaua a transferat în 2013 cei mai promițători puști români, Nicușor Stanciu (FC Vaslui) și Gabi Iancu (Viitorul). Între timp, primul a preluat numărul 10 și a devenit jucător de bază, în timp ce al doilea e gata de o nouă provocare la... FC Voluntari!

Iancu a avut șase luni în plus față de Stanciu pentru a se adapta la Steaua, însă aventura sa sfîrșește înainte să înceapă cu adevărat. Ambii jucători au fost implicați în scandaluri și au fost săriți din schemă la naționala de tineret, însă numai Iancu a fost filmat în cantonament fugind în șlapi din hotel ca un veritabil Road Runner fugărit de Wile E. Coyote. Între timp, Stanciu s-a liniștit, Iancu s-a împrietenit cu Tamaș. ;)

Decisivi în Ligă

Au avut un început furtunos la Steaua în timpul celui de-al doilea sezon din mandatul lui Reghe. Cei doi au împins campioana României spre grupele Champions în 2013. Iancu a bifat o dublă la Tbilisi în fața unui adversar ce s-a baricadat fața propriei porți, în timp ce Stanciu a zguduit din plin Legia cu reușita rapidă din manșa secundă a play-off-ului.

Cei doi au primit șanse și în mandatul lui Gâlcă, însă Iancu a reușit să se remarce numai prin ”hattrick-ul de excepție” cu Berceni și o reușită genială cu Chiajna. În schimb, noul ”decar” al Stelei a fost motorul echipei pe finalul campionatului trecut, marcînd de șase ori în patru meciuri după ce nu o făcuse tot sezonul.

1.100.000 €a cheltuit Steaua pentru a-i aduce pe cei doi: 600.000 pentru Stanciu, 500.000 pentru Iancu

Stanciu ”decar”, Iancu pressing la Vancea

După plecarea lui Cristi Tănase, Stanciu a cerut numărul 10. Și-a asumat rolul de play-maker al campioanei și a marcat un gol senzațional împotriva lui Trencin. Absența sa din ”dubla” cu Partizan ar putea să o coste pe Steaua calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. În timp ce ascensiunea lui Stanciu continuă, Iancu dă rateu după rateu. N-a profitat nici de șansele lui Rădoi și va fi vîndut la FC Voluntari!

La numai 21 de ani, Iancu are un palmares incredibil. A cîștigat trei titluri, Cupa României, Cupa Ligii, Supercupa României și a participat în grupele UCL. Față de Stanciu are în plus un titlu, modelul Anna Negoescu, Roxana Vancea, etc.

16 goluri a marcat Stanciu în toate competițiile pentru Steaua, cu unul peste Iancu, care este atacant

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
redshow
redshow  •  30 Iulie 2015, 21:07

DESCOMPLETÁRE, descompletări, s. f. Acțiunea de a (se) descompleta și rezultatul ei. [Var.: descomplectáre s. f.] – V. descompleta.

1034665626561813
Andrei Lucian  •  30 Iulie 2015, 18:40

Sa se faca o comparatie si a minutelor jucate.Iancu e un jucator care daca este motivat cum trebuie poate fi decisiv in echipa Stelei din prezent.

bakunin
bakunin  •  30 Iulie 2015, 17:43
Postat de sibelius pe 30 Iulie 2015, 17:16

eu astept sa prind perioada post "caps lock". Asta s-ar putea sa se intample cand o sa ai cu doua clase in plus.

Ceri prea mult; ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează