FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Îi blochează transferul vieţii » Dortmund vrea un junior de 14 ani de la Petrolul, dar ploieștenii frînează tranzacţia

Ionuț Ilie, alături de Cosmin Contra
Ionuț Ilie, alături de Cosmin Contra

Articol de , - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

Tatăl fotbalistului pretinde că "lupii" cer în mod nejustificat bani pentru a-i da drumul puştiului şi acuză clubul că n-a ajutat cu mai nimic la creşterea lui Ionuţ, care evoluează ca atacant şi mijlocaş ofensiv.

În 2008, Gazeta prezenta profilul unui puşti-minune de la Ploieşti, care impresionase la o serie de teste la Dortmund. Aflat la centrul de juniori al Petrolului, băiatul se numeşte Ionuţ Ilie, are acum 14 ani, e titular în naţionala U15 şi a trecut între timp şi printr-un ministagiu la Barcelona. Iar acum se află în pragul unui transfer la Borussia!

"Totul este aranjat acolo, băiatul ar trebui să plece cu grupa lui într-un turneu de pregătire la jumătatea lui iulie, numai că Petrolul ne pune beţe în roate. Pur şi simplu, nu doresc să-i dea drumul", se plînge tatăl copilului, Florin Ilie.

El completează că "n-am fost ajutaţi cu mai nimic de club în toţi aceşti ani. Am plătit noi cantonamente, echipamente, i-am pus şi antrenor particular, preparator fizic. Ei blochează însă viitorul unui jucător".

Termenul nemţilor: 30 iunie

La rîndul său, Ştefan Ristea, intermediarul tranzacţiei, punctează că "Petrolul se opune legislaţiei FIFA. Nu poate opri un fotbalist care vrea să vină în Germania spre a-şi urma familia, pentru că mama lui se mută aici cu serviciul. Ploieştiul va putea încasa taxa de formare/promovare cînd Ilie va semna primul contract de profesionist".

Nemţii au acordat termen pînă pe 30 iunie pentru clarificarea situaţiei cu Petrolul, care ar dori să încaseze o sumă de transfer, după cum susţine Florin Ilie. Şefii "lupilor" preferă să nu comenteze pe marginea subiectului, în timp ce puştiul şi-a făcut deja bagajele şi şi-a luat "la revedere" pe facebook de la actualii săi colegi.

"Dacă Petrolul nu înţelege situaţia, vom face o procură la notariat prin care ne asumăm inclusiv plata indemnizaţiei de formare către club, atunci cînd se va impune. Nu vrem să pierdem acest tren!"
Florin Ilie, tatăl jucătorului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  24 Iunie 2015, 09:33

"Transferul vietii" la 14 ani. Grea viata de ziarist disperat dupa titluri senzationale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează