FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - CFR CLUJ 0-3

În viteză

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 aprilie 2008 00:00

CFR a bătut lejer UTA şi continuă cursa de urmărire a Stelei.

11 oportunităţi clare de gol au avut clujenii în prima re­pri­ză. Numărul centrărilor tri­mi­se de Culio în careul lui Mîrne a fost probabil acelaşi cu numărul de la pantof al argentinianului. Du­bar­­bier l-a driblat pe Marincău, fun­­daşul cu viteză de salon Bie­der­meier, de cîte ori i s-a ivit ocazia. Fa­nii arădeni şi-au înjurat co­pios “fa­vo­riţii”: Zaharia, Bălţoi, Tu­dor... An­do­ne a primit în schimb aplau­ze. Ast­fel, după 6 minute, pe reduta lui Nagy a apărut steagul alb. Semedo l-a ameţit pe Marin­cău cu o pre­lua­re în viteză, iar fun­da­­şul l-a oprit în careu cu un pro­cedeu din K1: o talpă la stomac. Că­pi­tanul Cadu a trans­for­mat pe­nalty-ul fără emoţii. UTA a fost cu adevărat periculoasă nu­mai la centrarea lui Zaharia care a prins un efect ciudat (29).

Dubarbier decisiv
Ghe­par­dul Dubarbier a decis să mute aten­ţia înspre meciul Stelei, mar­cînd cam în momentul în care la Galaţi începea meciul (31). Ata­cantul a urmărit degajarea lui Dani, l-a dri­blat pe Mîrne şi l-a liniştit pe Ando.

După pauză, singurul care a mai ju­cat fotbal din tabăra lui UTA a fost nigerianul Ibeh, ovaţionat de pu­blic. Zaharia părea să dea sem­nalul revenirii, cu o bară (60), dar Buican şi-a îngropat definitiv echi­pa după ce a colecţionat al doilea “galben” (61).

Supergolul lui Fabbiani
“Fălcosul” l-a introdus în te­ren şi pe Fabbiani, iar Căpcău­nul a inventat o execuţie care în Liga I se vede o dată la 10 ani. Servit de Du­bar­bier, argen­tinianul a re­luat de la 12 metri cu călcîiul, fă­cîndu-i pe fa­nii lui UTA să scandeze numele lui CFR! Roszel a clacat şi el şi şi-a lă­sat echipa în 9 din cauza unei acci­den­tări, dar CFR n-a mai forţat.

“Am greşit cu toţii la începutul returului. In­clusiv eu. Trebuia să ne menţinem acel avans. Dar şi Steaua arată altfel decît în tur”

“Stăm la mîna rezultatelor. Obiectivul nostru e calificarea în grupele Ligii. Avem mult de lucru ca să ajungem acolo”
Ioan Andone antrenor CFR

“Situaţia nu e roză, e greu să mai găsim vreo motivaţie. Sper să obţinem cele două puncte pentru a ne face baremul, că de salvare nu se pune problema”
Roland Nagy antrenor UTA

“Scorul nu arată ce a fost în teren pentru că meciul a fost mult mai greu. Mă bucur că la Arad am fost res­pectaţi şi fanii ne-au aplaudat. Sper ca noi să luăm titlul”
Tony Da Silva jucător CFR

Ando îl vrea pe Ganea
Antrenorul feroviarilor, Ioan Andone (foto), a recunoscut ieri că şi-l doreşte pe Ionel Ganea de la Poli Timişoara. “Sîntem interesaţi de mai mulţi jucători români, între care şi Ganea. La final, vom vedea. Există competiţie pe posturi la CFR. Aşa se face că nume precum Trică sau Fabbiani au fost rezerve”, a declarat Ando. Şi jucătorul agre­ează o plecare de la Poli spre CFR Cluj, pentru a juca în Liga Cam­pionilor.

Ofertă pentru Zaharia
Preşedintele clujenilor, Iuliu Mure­şan, a urmărit meciul dintre Oţelul şi Steaua pînă în minutul 80. La fi­nal, şeful feroviarilor a anunţat că îl doreşte pe Dorel Zaharia de la UTA. “L-am remarcat pe Zaharia de la UTA şi chiar mă gîndeam să-i pro­pun un transfer la Cluj, dar cu o sin­gură condiţie. Să vină cu bagaj sau valiză cu tot. Ce înseamnă asta? Să-şi uite trecutul”, a explicat Iuliu Mureşan.

Fără paşi greşiţi
Iuliu Mureşan s-a declarat mulţumit la finalul meciului şi a comentat dis­pu­ta dintre Rădoi şi Trică: “Băieţii au înţeles că nu mai avem voie să fa­­cem paşi greşiţi. Echipa a jucat foarte bine, chiar dacă i-am simţit pu­ţin obosiţi. Sînt foarte mari or­go­liile, dar nu noi sîntem de vină şi nu noi dăm tonul. Toată lumea ştie că se în­tîm­­plă nişte lu­cruri şi cînd ele se în­tîmplă, nu poţi să nu ai reacţie”, a spus misterios Mureşan.

Ştirile meciului

O tînără din galeria clujeană a avut probleme la mijlocul reprizei I, primind îngrijiri la ambulanţă, pe fondul unei căderi de calciu din cauza emoţiilor de la meci.

Fanii arădeni au aplaudat încă din primele minute formaţia clujeană, iar Fabbiani a strîns aplauzele întregului stadion la golul al treilea. În schimb, Opriţa a fost înjurat de fanii de la tribuna a II-a, fiindu-i reproşat trecutul stelist.

Tehnicianul clujenilor s-a dezlănţuit la golul lui Dubarbier, cînd a scăpat de emoţii: “Bravo, Seba! Muy bien! Vezi dacă m-ai ascultat? Ţi-am zis să şutezi acolo”, i-a transmis părinteşte Ando.

Atacantul Diego Ruiz a cerut cartonaş roşu pentru Buican în minutul 25, cînd acesta a văzut doar galben: “A fost ultimul fundaş. Roşu!”, i-a strigat Ruiz lui Lajos.

“Sînt dezamăgit”
Jucătorii lui CFR au văzut la vestiare ultima jumătate de oră a partidei de la Galaţi. Dacă Dani şi Dubarbier au preferat să vină la autocar imediat după duş, Trică a rămas pînă la final în faţa televizorului. “Sînt puţin dezamăgit pentru că îmi puneam mari speranţe în acest meci de la Galaţi. Rămîn Craiova, Timişoara şi Dinamo. E de ajuns să piardă un singur meci Steaua şi luăm campionatul. Sînt convins că noi nu vom mai pierde puncte în acest campionat”, a declarat Trică.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
 •  20 Aprilie 2008, 12:01

Adevarul e ca Steaua a batut tot in Liga Campionilor,sa fim seriosi,au fost ciuca batailor din 89 pana azi.Mie rusine ca sunt roman si ma reprezinta o echipa de pacalici ca Steaua si cu un finatator schizofrenic....De unde aroganta asta la asa zisi suporteri din stana care nu stiu daca au trei clase:):)

 •  20 Aprilie 2008, 11:42

oare cum de e convins ca bat in toate meciurile? oare stie ceva ce nu stim noi?

 •  20 Aprilie 2008, 11:00

bai analfabetule, in primul rind invata sa scrii. in al doilea rind eu sint ardelean nu mitic, dar asta nu ma opreste sa fiu obiectiv. daca ar fi dupa mine, bucurestenii ar trece de predeal doar cu viza, dar asta nu insemna ca cfr-ul e echipa de liga campionilor

Vezi toate comentariile (18)
Comentează