FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA

INTERVIU EXCLUSIV Belodedici îşi explică susţinerea pentru juristul MApN, Florin Talpan

Belo și Talpan în lojă la un meci al Stelei
Belo și Talpan în lojă la un meci al Stelei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 februarie 2017 00:00

Miodrag Belodedici, subaltern al lui Răzvan Burleanu, a scris câteva rânduri de susţinere pentru juristul care a deposedat clubul lui Becali de marca şi numele Steaua.

În războiul cu Gigi Becali, Florin Talpan adună aliaţi importanţi. Ultimul nume mare, care se alătură lui Lăcătuş, Piţurcă, Tudorel Stoica şi toţi ceilalţi, e cel al lui Miodrag Belodedici. Şi el e glorie a Stelei, dar, mai mult de atât, în momentul de faţă, fostul mare fotbalist are şi funcţie în cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

Belodedici a scris zilele trecute un mesaj tranşant pro-Talpan, care a fost ataşat scrisorii deschise pe care Societatea Civilă Românească a trimis-o noului ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Beniamin Leş.

Belo face un adevărat laudatio la adresa juristului MApN:
"Susţin toate demersurile făcute de locotenent colonel Talpan Florin, iar pentru realizările lui rog conducerea Ministerului Apărării să-l avanseze la gradul de Colonel de Justiţie şi să-l numească la conducerea CSA STEAUA BUCUREŞTI. Semnează Miodrag Belodedici, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad".

Spre deosebire de toţi ceilalţi foşti mari jucători ai Stelei, care s-au alăturat lui Talpan în disputa cu Gigi Becali, Belodedici are o calitate în plus, el reprezentând în mod direct Federaţia Română de Fotbal. Unde cumulează mai multe funcţii:

  1. Membru în Comisia Tehnică
  2. Consilier al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu
  3.  Coordonator scouteri proiectul "Performanţa Are Viitor"

Belodedici: "Talpan e prietenul meu, e capabil, nu degeaba a fost trimis la război în Afghanistan"

Belodedici îşi explică susţinerea pentru juristul MApN, însă spune că demersul lui nu implică în niciun fel FRF.

- Domnule Belodedici, aţi scris câteva rânduri de susţinere pentru Florin Talpan, într-o scrisoare trimisă către Ministerul Apărării.
- Aşa, care e problema?

- A fost o iniţiativă a dumneavoastră sau suporterii v-au propus să vă alăturaţi demersului lor?
- Ce fac suporterii nu ştiu, e problema lor, eu îl cunosc de foarte multă vreme pe domnul Talpan, e prietenul meu, îl susţin şi sunt alături de el. E un băiat foarte deştept, e foarte capabil, repet, îl ştiu de mulţi ani şi cred în tot ceea ce face.

- Inclusiv în tentativa lui de a fi comandantul CSA Steaua, cel puţin în scrisoare, îl susţineţi?
- El vrea acest lucru, asta nu depinde de mine, însă ceea ce ştiu eu e faptul că e un tip extrem de corect, nu degeaba e militar, a fost crescut în acest spirit şi sunt absolut convins că tot ce face e să respecte legea şi să fie cinstit.

- Dumneavoastră sunteţi angajat FRF, practic, Federaţia cere avansarea lui Talpan, nu?
- Nu, de ce?

- Păi, nu sunteţi la FRF?
- Ba da, eu lucrez la Federaţie, dar ce treabă are FRF cu problema Talpan?

- Şi nu se poate interpreta?
- Fiecare să interpreteze cum vrea, eu v-am spus de ce îl sprijin. Fiindcă e prietenul meu, un prieten adevărat. FRF n-are nicio treabă, n-am implicat Federaţia în niciun fel, e doar părerea mea despre prietenul meu, atât!

- Dar de unde ştiţi că este foarte capabil?
- A fost trimis la război în Afghanistan, în Kosovo, credeţi că dacă nu era capabil ar fi primit astfel de misiuni? Acum, ce vor suporterii în acest război e problema lor, eu v-am explicat de ce sunt alături de Talpan. El vrea să fie comandantul clubului!

- Şi credeţi că trebuie să fie?
- Dacă e pregătit şi se simte în stare, atunci să fie! Îl susţin cu tot ce pot în ceea ce face!

Belo, 12 trofee cu Steaua!

Miodrag Belodedici a jucat în două perioade la Steaua, 1982-1988 şi 1998-2001, intervale în care a cucerit nu mai puţin de 12 trofee, printre care şi Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei. Restul de 10 trofee: 6 titluri de campion şi 4 Cupe ale României. Ultimul triumf a fost în vara lui 2001, când a terminat pe primul loc în Liga 1. La acel moment avea 37 de ani!

Cine e pro-Talpan...

Societatea Civilă Românească a trimis o scrisoare deschisă către MApN, în care se prezintă mai multe solicitări, printre care şi protejarea lui Florin  Talpan în interiorul ministerului:

  • "Consolidarea profesională a domnului Talpan, pentru a vă sprijini în demersurile juridice"
  • "A îndeplinit misiuni externe care i-au pus în pericol nu numai viaţa şi cariera profesională, luptându-se cu teroriştii afară şi cu corupţii în interior, dar şi-a afectat şi familia, pe care a pus-o în situaţii dificile, uneori marcate de serioase lipsuri materiale şi financiare"
  • "El trebuie recompensat şi nu «buturugile» care îi stau în cale"

Scrisoarea respectivă e semnată de preşedintele Federaţiei Societatea Civilă Românească, Petre Răcănel, dar şi de Horia Enache, lider al grupului "old Boys 1947 Tribuna II", şi de Jan Pavel, lider al Ligii Suporterilor CSA Steaua.

... şi cine e anti-Talpan

În replică, cei care organizează mitingul suporterilor Stelei din 25 februarie, în 34 de judeţe ale ţării, au creat o petiţie pe care au şi făcut-o publică prin intermediul gsp.ro.

"Mi se pare o chestie hilară să prezinţi o adresă către ministrul Apărării semnată de persoane care s-ar putea deduce a fi reprezentanţi ai societăţii civile", a declarat pentru gsp.ro Cătălin Biriş, cel care se ocupă de organizarea mitingului. Aici poate fi citit întregul conţinut al petiţiei.

Iordănescu: "Păunescu ştie tot"

Anghel Iordănescu, fost antrenor al Stelei și al echipei naționale,  militează pentru o împăcare între Steaua, CSA și MApN. "Atenţie la ce vă spun acum, singurul om care cunoaşte cu adevărat ce s-a întâmplat în toată această poveste cu CSA e Viorel Păunescu. El ştie totul", a spus Iordănescu la DigiSport, după care a adăugat: "Steaua ar trebui să se întoarcă în Ghencea, pentru că echipa are nevoie de o bază de antrenament. Gigi Becali are nevoie de suporteri, iar fanii Stelei au nevoie de istoria și marca Stelei, de nume și de identitate".

2ani şi două luni au trecut din momentul în care MApN a câştigat în instanţă marca Steaua, decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în decembrie 2012

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
ertyuiop
ertyuiop  •  15 Februarie 2017, 16:40

Belo o mare dezamagire.....de la Stoica, Piturca si Lacatus pretentiile erau minime!

masinameaeata
masinameaeata  •  15 Februarie 2017, 16:39

RESPECT BELO! RESPECT COL. TALPAN! Steaua celor care comenteaza este un bun si un brand care apartine poporului roman si nu unei persoane fizice! Dar, ce sa ceri la idioti si la spalati pe creier, ei se bucura daca le arunca gigel 2 lei.

1625629787743612
Livrariacasa Berceni  •  15 Februarie 2017, 16:33

Daca nu e infractor condamnat in 3 dosare diferite nu merita respect.Voua cinstea si integritatea va suna ciudat in capetele alea seci. *** *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează