FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

INTERVIU Patrick Petre vrea să își depășească tatăl: "E obiectivul meu personal"

Bucuria lui Patrick după ce a marcat golul de punct împotriva celor de la Viitorul, în iulie 2015
Bucuria lui Patrick după ce a marcat golul de punct împotriva celor de la Viitorul, în iulie 2015

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2017 00:00

Patrick Petre, 19 ani, vorbeşte despre ce înseamnă să fie fiul lui Florentin şi anunţă că Dinamo e favorită la câştigarea campionatului.

- Patrick, jucaţi cu Viitorul în prima partidă din play-off. Cum ţi se pare?
- Cred că o să fie cel mai greu meci al lui Dinamo din acest sezon, pentru că Viitorul are o echipă mult mai puternică decât anul trecut. Dovada este poziţia lor din clasament.

- Tu ai mai marcat în poarta Viitorului. O faci din nou?
- Da, am dat primul meu gol în Liga 1 cu Viitorul şi sper să o fac din nou, așa cum am mai făcut-o, de fapt. Sunt într-o formă bună şi sper să arăt asta și pe teren. Oricum, important este să câştigăm trei puncte ca să avem un start bun.

- Cine câştigă titlul anul acesta?
- La începutul sezonului toată lumea o vedea pe Steaua favorită pentru că a cumpărat cei mai buni şi mai în formă fotbalişti. Totuși, Dinamo a arătat tuturor că a fost prea devreme să se vorbească despre favoriţi. Nu contează numai valoarea. Cred că Dinamo a dovedit cel mai bine că forţa grupului e mai importantă decât valoarea individuală. Noi avem şi un grup foarte unit şi valoare. Tocmai de aceea spun clar că Dinamo e favorită să câştige şi campionatul, şi cele două Cupe.

"Obiectiv: să-l depăşesc pe tata"

- Ţi-ai "revenit" după golul cu Steaua marcat în Cupa Ligii?
- (râde) Sunt foarte bine! Pentru asta am muncit din greu de la 6 ani. Chiar dacă nu am lovit mingea foarte corect la faza aia, la cât de mult mi-am dorit să înscriu, Dumnezeu m-a ajutat şi mingea a ajuns cumva în poartă.

- Tatăl tău, Florentin, a dat primul gol în Derby la 24 de ani, tu la 19 ani.
- Mă bucur mult că am înscris mai repede decât el, îmi doresc să îl depăşesc pe tata la toate capitolele. Este un obiectiv personal.

"Am un psihic tare"

- Simţi presiunea numelui Petre?
- Acum, nu. Am un psihic tare şi un caracter la fel şi nu mă interesează ce spun unul sau altul. Puţină presiune simţeam când eram mai copil, la juniori, şi auzeam lumea rea când vorbea prin tribună nu prea frumos despre mine. Spuneau că dacă nu era tata Florentin Petre, nu mai ajungeam eu la Dinamo.

- Le-ai răspuns în vreun fel?
- Da, de fiecare dată, nu am rămas dator. Începea meciul, dădeam trei, patru goluri şi le închideam gura tuturor.

Puşti galanţi

Jucătorii mai tineri ai lui Dinamo au făcut o surpriză de 8 martie doamnelor. Mihai Popescu, Iustin Popescu, Patrick Petre, Andrei Târcoveanu şi Laurenţiu Corbu au mers în Mega Mall şi au oferit flori femeilor.

Anti-Steaua și Rapid

Ionuţ Negoiţă critică întârzierea reconstrucţiei stadionului din Ştefan cel Mare: "În condiţiile în care se refac stadioanele unor echipe care nu mai există, Steaua şi Rapid, să se rateze oportunitatea de a se face stadionul lui Dinamo e o catastrofă care va atrage continuarea deteriorării mişcării fotbalistice din România. Sper că factorii direct implicaţi, CS Dinamo şi CS FC Dinamo, societatea domnului Nicolae Badea, vor găsi rapid o soluţie".

 "Am mai spus de nenumărate ori, niciodată nu am exagerat cu ieşirile în cluburi. Lumea e rea şi exagerează. Am făcut ce face toată lumea, nimic ieşit din comun"
Patrick Petre

"E o adevărată onoare să ai contact cu foști fotbalişti precum Contra, Mutu sau Dănciulescu. Au jucat la un nivel foarte înalt şi au realizat atât de multe pentru fotbalul nostru"
Patrick Petre

2goluri în 3 meciuri a marcat Petre jr. împotriva Viitorului Constanţa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10203839225041363
Vasi Mar  •  09 Martie 2017, 09:33

mda...la statura cred ca l-a depasit!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează