FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Într-un interviu exclusiv GSP, Dică le răspunde contestatarilor: "Vă arăt eu vouă!"

Articol de - Publicat luni, 03 ianuarie 2011 00:00

Fotbalistul de 30 de ani s-a declară şocat de criticile care i s-au adus. Printre oamenii care l-au pus la zid se numără inclusiv patronul său, Gigi Becali, dar şi vărul acestuia, Giovanni


Dică se revoltă faţă de cei care l-au criticat. Atacantul e şocat că a fost întîmpinat în Ghencea cu neîncredere şi garantează că le va demonstra contestatarilor lui că e la fel de bun ca acum doi ani

Fotbalistul de 30 de ani s-a declară şocat de criticile care i s-au adus. Printre oamenii care l-au pus la zid se numără inclusiv patronul său, Gigi Becali, dar şi vărul acestuia, Giovanni

Dică se revoltă faţă de cei care l-au criticat. Atacantul e şocat că a fost întîmpinat în Ghencea cu neîncredere şi garantează că le va demonstra contestatarilor lui că e la fel de bun ca acum doi ani

Nicolae Dică e stelistul care a avut parte de cea mai proastă prezentare. "Înainte se plimba pe teren, dar acum nu mai are nici măcar aceeaşi capacitate fizică de pe vremuri!", l-a descris Gigi Becali imediat după ce a semnat contractul cu el. Au urmat Viorel Păunescu, "Steaua nu avea nevoie de Dică, ci de un mijlocaş rapid şi de forţă", şi Giovanni: "Acest transfer e o «ciorbă reîncălzită», un proiect în care eu nu cred!".

Argumentul criticilor: în ultimii doi ani şi jumătate, Dică nu a fost titular de bază nicăieri şi a înscris doar trei goluri. Care mai e nivelul lui? Atacantul promite că e acelaşi om care marca des pentru roş-albaştri şi îi cheamă în cantonamentul din Antalya pe contestatari, ca să le arate adevărul.


- Nicolae, ai citit declaraţiile care s-au dat despre tine înaintea Anului Nou?
- Da, le-am citit, normal. Am văzut şi eu tot ce s-a spus şi la TV, şi în ziare. Mulţi oameni şi-au dat cu părerea despre fotbalistul Dică şi cam toţi m-au criticat.

- Te-a surprins?

"Sînt şocat!"

- Păi, tu ce crezi? Dacă m-a surprins? Sînt şocat! Nu înţeleg de unde impresia asta proastă legată de capacitatea mea. M-am lăsat de fotbal şi mă reapuc acum? Nu! E adevărat că n-am jucat cît aş fi vrut în ultimii ani, au existat diverse probleme, dar m-am antrenat la intensitate maximă în tot acest timp, n-am stat degeaba.

- Tu cum te simţi, de fapt? Bănuiala ar fi că nu prea mai poţi să alergi, că ţi-au scăzut calităţile fizice din cauza vîrstei, din cauza faptului că ai fost mai mult rezervă în străinătate...
- La mijlocul lunii plecăm în cantonament în Turcia, da? Îi invit acolo pe toţi cei care m-au criticat, ca să le demonstrez cine e Nicolae Dică! O să vadă toţi, să se convingă odată pentru totdeauna dacă eu îi mai sînt util Stelei sau nu!

- Cum o să faci demonstraţia?
- Vor exista teste fizice, în primul rînd, examene pe care antrenorul şi preparatorul fizic le fac tocmai ca să se convingă de capacitatea fizică a fiecărui jucător în parte. Sînt date ştiinţifice, pe care nu le poate combate nimeni! Dacă vii în Antalya, o să-ţi arăt şi ţie aceste informaţii, rezultatele testelor, ca să se lămurească lumea dacă mai pot să alerg sau nu!

"Am venit să ajut, nu să încurc!"

- Ai avut vreo accidentare gravă în ultima vreme, care să fi lăsat urmări?
- Absolut nici una! În toată cariera mea, am avut parte de o singură leziune mai importantă. Dar de cînd am plecat de la Steaua nu mi s-a întîmplat niciodată să stau mai mult de o lună din cauza vreunei accidentări. Deci nici asta nu ţine, că aş avea probleme medicale din cauza cărora să nu mai pot alerga!

- Compară-te cu Dică pe care Steaua îl vindea la Catania în 2008.
- Valoric, sînt la fel de bun. Nu există nici o singură diferenţă. Eu am certitudinea că pot să ajut echipa, d-asta am şi revenit în Ghencea. Şi o să trag cît pot în pregătiri ca să vă arăt tuturor că Dică nu e terminat, că e acelaşi fotbalist pe care-l ştiaţi!


"Steaua e în continuare capabilă să continue lupta pentru cîştigarea campionatului, deşi diferenţa de Oţelul e mare acum"
Nicolae Dică, atacant Steaua

"Dacă mă mai gîndesc la «naţională»? Da! Steaua înseamnă şi şansa de a reveni printre «tricolori» şi îi mulţumesc lui MM că a avut încă o dată încredere în mine"
Nicolae Dică, atacant Steaua

"N-am plecat din ţară nici de Crăciun, nici de Revelion. Am stat la munte, m-am relaxat şi acum sînt pregătit să încep munca şi optimist că o să am din nou succes la Steaua!"
Nicolae Dică, atacant Steaua


1 milion de euro mai are de luat Steaua de la Catania în contul transferului lui Dică în Italia. Sicilienii au plătit deja un milion, jumătate din suma asupra căreia s-au înţeles cluburile în vara lui 2008


A refuzat 350.000 de euro
Dică a semnat cu Steaua acum o săptămînă, într-un moment în care era foarte aproape să ajungă la Astra. Ploieştenii îi oferiseră 150.000 de euro la semnătură şi încă 200.000 de euro pentru un contract pe un an. Nicolae a ales un acord cu Steaua, pe şase luni şi cu 10.000 de euro lunar.

Şi înainte impresiona la teste
Dică, pe care Gigi Becali îl critica şi înainte de 2008 că e prea lent şi că nu aleargă suficient, a fost mereu printre remarcaţii testelor fizice din presezon. "Nu-i creşte pulsul foarte mult indiferent cît ar alerga! P-ăsta doar să-l arunc pe Lună sau să pun zece cîini lup să-l alerge ca să-l sperii un pic şi să-l scot din ritmul lui!", glumea unul dintre antrenorii care l-au pregătit pe Dică la Steaua în trecut.

S-au certat şi pînă în 2008
Gigi Becali n-a fost fanul lui Dicanio nici înainte să-l vîndă la Catania. După ce a ajuns în Italia, atacantul de 30 de ani şi jumătate a povestit ce n-a mers în relaţia cu Becali: "Patronul mă critica numai pe mine, indiferent ce se întîmpla. Şi cînd m-a deranjat că Dayro Moreno nu-mi pasa pe teren, Gigi a zis că i-a spus lui columbianul că nu-mi dă mingea fiindcă n-am valoare!".


Cum a fost pus la zid Dică:

"I-am dat 60.000 de euro pe şase luni, ca să văd ce mai poate. Dar nu cred că mai e în stare să alerge. Dacă e băiat de caracter, poate-l ţin în staff din vară încolo"
Gigi Becali, patronul Stelei

"MM Stoica a insistat să vină Dică şi eu am acceptat mai mult aşa, dintr-o superstiţie. Am avut succes cu el înainte şi mă gîndesc că poate mă ajută Dumnezeu să avem rezultate şi de data asta dacă-l avem în echipă"
Gigi Becali, patronul Stelei

"Steaua a făut o greşeală mare aducîndu-l pe Dică. Echipa are nevoie de mijlocaşi rapizi, nu de Dică!"
Viorel Păunescu, preşedintele de onoare al Stelei

"Dică e o «ciorbă reîncălzită». Nu mă sperie deloc transferul, nu cred că Steaua o să fie mai puternică avîndu-l pe el!"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid


Cum au scăzut performanţele lui Dică după ce a plecat de la Steaua:

Sezonul Clubul pentru care a jucat Goluri marcate în campionat
2001-2002 FC Argeş 11
2002-2003 FC Argeş 10
2003-2004 FC Argeş/Steaua 17
2004-2005 Steaua 11
2005-2006 Steaua 15
2006-2007 Steaua 10
2007-2008 Steaua 9
2008-2009 Catania 0
2009-2010 Iraklis/CFR 3
2010-2011 Manisaspor 0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
yubytu
yubytu  •  05 Ianuarie 2011, 09:13

intotdeauna mia placut dica cel putin ca atacant central ar putea sa ii pasese motanului, cred ca ar face un cuplu bun in atac, dute dica dute-gol

criss_87
criss_87  •  03 Ianuarie 2011, 20:13

in orice campionat valoros din europa, conteaza ca un jucator "sa sie cu mingea" ca doar de aceea e fotbalist, nu altet sau mai stiu eu ce!! asta inseamna sa stie sa faca o preluare ,sa dea pase precise, sa aiba un sut bun!! doar la steaua din pacate se cauta strutocamile care sa fuga ca nebunii 90 de minute , indiferent ca ating sau nu mingea tot meciu!! Surdu, Nicolita in ultimul timp, cant te uiti la astia doi :)) cum fug ca bezmeticii..doamne fereste si realizari 0 . IL PREFER P

m1k3
m1k3  •  03 Ianuarie 2011, 19:53

numai ca dica da mai bine cu stangu in minge decat da surdu cu dreptu ;)

Vezi toate comentariile (24)
Comentează