FOTBAL  »  Superliga  »  DREPT LA REPLICĂ

Ionuț Chirilă, drept la replică: „Asta înseamnă jucători neantrenați?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 martie 2024 10:33 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 12:23

„Drept la replică privind articolul din Gazeta Sporturilor, din 29 februarie, «A fost antrenat de Chirilă și dezvăluie: „O dezamăgire. Antrenamentele lui nu erau de Liga 1» semnat de Alexandru Barbu.

„Când iei o echipă retrogradată (cu 16 meciuri fără victorie în returul campionatului) și te trezești cu ea în etapa a 3-a în Liga 1 (exact ca Danemarca luată de pe plajă) și cu aceiași jucători care au retrogradat, faci 30 de puncte într-un tur de campionat în Liga 1 și ești declarat antrenorul și echipa revelație a anului, Înseamă că a fost prost antrenată?!

Încă o revenire curioasă în Superliga! » Fostul antrenor principal al echipei, adus înapoi după 6 luni
NUMIRE
Încă o revenire curioasă în Superliga! » Fostul antrenor principal al echipei, adus înapoi după 6 luni

Când cu 7 jucători titulari sub 22 de ani, cu necunoscuții (pe atunci) Marinică Neagu, Zaharia, Leca, Serediuc, Coșereanu, veniți de la Liga a 3-a, bați fără drept de apel Astra lui Budescu, Texeira, Laban, William de Amorim, Găman, Lung, Moraes etc. (cel mai bun lot din România), Oare asta înseamnă o echipă neantrenată?!

Nu cumva forța colectivă și organizarea jocului antrenate la nivel înalt au învins niște valori individuale net superioare?

Când Neluț Roșu, pe care l-am cumpărat cu 15.000 de euro de la Liceul Sportiv Oradea și care nu juca nicăieri, devine conform statisticilor lui Andrei Vochin (a se vedea articolul "Cod Roșu de speranță") cel mai bun pasator din Liga 1 la doar 19 ani, cu un procentaj de pase bune într-o partidă, peste al lui Iniesta la Barcelona (conform statisticilor autorului). Oare asta înseamă un jucător neantrenat?

Când Welington, dintr-un jucător apatic care în tot anul precedent marca doar câteva goluri întâmplătoare, pentru că apoi, înregimentat în trasee și automatisme de joc ajuns parte integrantă pe construcția atacurilor poziționale, pe jocul de combinații, pase scurte, devieri și decizia omului fără minge cu mijlocașii care vin din spate, devine unul din cei mai prolifici atacanți ai campionatului, Asta înseamnă un jucător neantrenat?

Welington, care antrenat de mine a fost la un pas de AS Monaco (dacă se realiza o operațiune de împrumut a unui extracomunitar la Nice, lucru confirmat de Andrea Butti la o cină pe care am avut-o la Monaco), era un jucător neantrenat?

Când Crețu, dat afară de Rapid și venit liber de contract la Chiajna (i-am făcut salariu 2000 $), devine dintr-un jucător rigid și doar harnic, un jucător extrem de complex și polivalent, cu mare personalitate, stăpânire de sine, al cărui randament și transformare l-au adus în poziția de titular al unei echipe de talia FCSB-ului, care an de an cochetează cu titlul și cupele europene, înseamnă că a fost un jucător neantrenat?

Când după plecarea subsemnatului, Gică Hagi îi transferă de la Chiajna pe Rîmniceanu, Purece, Nelut Roșu și câștigă campionatul cu ei, înseamnă că nu au fost antrenați?

Când această echipă, retrogradată repet în Liga a 2-a și catapultată de TAS în Liga a 1 în etapa a 3-a, face spectacol (1-0 cu Corona, învinge an fanfare 3-0 la Cluj, spulberă Săgeata Năvodari cu 4-0, iese în aplauzele unui întreg stadion la Botoșani unde învinge 2-0 fără drept de apel, bate Astra 3-1 (cu cel mai bun lot din România), predând o lecție de fotbal, 2-1 pe Timișoara, 2-0 pe Brașov, face joc egal la Vaslui (acolo unde nici trupele lui Prigojin nu puteau să câștige) cu Adailton, Weslei și Șinmartean și i se refuză penalty clar (văzut și din avion) în min 90 la Nelut Roșu secerat în careu singur cu portarul, oare era o echipă neantrenată?

În fine, o echipă care cu salarii însumând 65.000 de euro (NET) la tot lotul de 25 de jucători era egală CFR-ului unde numai Gabionetta singur avea 250.000 €, era oare o echipă neantrenată?

În final, o echipă care trăia și făcea performanță doar din drepturi de televiziune și se îndrepta cu pași siguri spre autofinanțare, era o echipă neantrenată?

Despre mine pot să vorbească Fl. Petre, Bratu, Daniel Nicolae, Rat, Țărăroche, Maftei, Alin Stoica, Sînmărtean, Margăritescu, Codrea Paul, Mitea, Marica, Nelut Rosu, Purece, ar fi putut Cătălin Hîldan și Dinu Cezar (Dumnezeu să-i odihnească) și mulți alții, mai puțin Liviu Ganea!

Cu uimire și tristețe totodată, trebuie să remarc faptul că afirmațiile (fără niciun argument și o bază reală) ale domnului Liviu Ganea, un jucător pe care l-am respectat și l-am considerat un băiat inteligent peste medie, își ascunde frustrările și neputința profesională aruncând cu noroi în munca serioasă a unui om, lucru care-l discreditează total în fața lumii fotbalistice și nu numai! Păcat!

Îi urez succes în viață lui Liviu Ganea și tot binele din lume!” - Ionuț Chirilă

Vezi mai multe articole de actualitate:

Cum vede Alexandru Bourceanu lupta la titlu » Atu important pentru Rapid
SUPERLIGA
Cum vede Alexandru Bourceanu lupta la titlu » Atu important pentru Rapid
Eugen Neagoe, așteptat joi să semneze în Superligă
ANTRENOR
Eugen Neagoe, așteptat joi să semneze în Superligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Lunabella
Lunabella  •  14 Martie 2024, 16:39

Mister,mergi un pic pe la Socola ,te cunosc bine furi curent rău de tot ,plictisești lumea !!!!!

costeltudor
costeltudor  •  13 Martie 2024, 12:56

Trandafirasule , dacă ești atât de extraordinar , cum explici faptul ca nici o echipa , atât din superliga cat și din liga a doua , nu te -a solicitat să antrenezi ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează