FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Medicul roș-albastru. Ionuț Petru luptă împotriva coronavirusului în Germania, unde i-a uimit pe toți cu vasta colecție de tricouri ale echipei favorite

Ionuț Petru e medic în Germania și colecționează tricouri ale Stelei și FCSB-ului
Ionuț Petru e medic în Germania și colecționează tricouri ale Stelei și FCSB-ului

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 11:47

7 mai 1986. Ionuț Petru are 39 de ani și este medic în Germania. Între lupta împotriva coronavirusului și dorința de a salva pacienții se strecoară și pasiunea pentru Steaua și FCSB. Adună tricourile favoriților de 3 ani, perioadă în care a investit multe ore și zeci de mii de euro.

Cum se îmbină fotbalul cu medicina ca pasiuni? Petru Ionuț (39 de ani) știe cel mai bine și crede că pot fi în strânsă legătură. E de 7 ani în Germania, este internist cu a doua specializare în cardiologie. Din cauza lipsei de personal a ajuns și la urgențe, unde are de a face inclusiv cu pacienți infectați cu COVID-19.

90 and counting

E fan al Stelei din copilărie. Purta tricoul roș-albastru pe străzile din Timișoara și nu de puține ori ajungea să fie insultat de suporterii Politehnicii. Pasiunea s-a transformat în "patologie" pentru Ionuț, cum de multe ori îl șicanează soția. A dat zeci de mii de euro din 2017 până în prezent pentru a aduna tricourile echipei favorite. Are 85, în curând 90 pentru că alte 5 sunt rezervate.

Primul tricou: Adi Popa

„Strâng tricouri din 2017. Atunci am vrut să-mi iau unul purtat de jucător. A fost cel al lui Adi Popa din meciul cu Legia Varșovia, 2-2. E o pasiune, una care a ajuns în domeniul patologicului, așa cum îmi zice soția. Mi-am dorit să am un tricou al Stelei din fiecare model", și-a început Ionuț povestea. 

Pentru că orice pasiune are un istoric, fanul roș-albaștrilor a început să caute pe internet, prin cărți, pe unde a putut, detalii despre istoria tricoului Stelei. „Din păcate, nu e nicăieri ceva detaliat. Despre cum s-au schimbat sponsorii. Dar pot spune că știu în mare cam tot ce a fost".

Pasiune scumpă

Un tricou al lui Adi Popa a stârnit o dorință: să adune tricourile favoriților de peste tot. O pasiune care necesită timp, răbdare, cunoștințe pentru a nu fi păcălit, dar și mulți bani. 

„Cel mai vechi tricou este cel al lui Damian Militaru, din 1994-1995. Acum aștept să vină un tricou al Stelei din 1986, care a fost purtat doar în returul cu Anderlecht și în finala Cupei cu Dinamo". E tricoul cu numărul 90 pe care Ionuț îl adaugă vastei colecții. "La început erau ieftine. 150-200 de euro pe tricou. Dar oamenii încep apoi să te cunoască și să profite de slăbiciunea ta. Iar acum, când trag linie, mă sperii. Cred că sunt câteva zeci de mii de euro".

Dragostea pentru Steaua tricouri, din studenție

Primele tricouri cumpărate au fost la Timișoara. medicul își aduce aminte că le-a cumpărat de la un fan shop al Stelei. Tricouri cu numele Andrei Cristea și Mirel Rădoi. "Eram student la Timișoara. Exista un fan shop acolo, unul spart sau vandalizat de vreo 3 ori de suporterii lui Poli. L-au închis la un moment dat. Mi-am cumpărat două tricouri, cu Andrei Cristea și Rădoi. Le purtam prin oraș, ce de înjurături am mai luat pentru că acolo, la Timișoara, se acceptă doar violet! Acele tricouri au rămas speciale pentru mine. Le-am luat cu mine în 2018, la Oradea, la acel meci caritabil organizat de Mihai Neșu. Le-au semnat toți UEFAntasticii Stelei". Sunt singurele tricouri pe care Ionuț le are din magazin. Strânge doar amintiri de pe teren, tricouri folosite în meciuri.

Nemții s-au mirat de pasiunea lui Ionuț

Dragostea pentru Steaua și pentru tricoul roș-albastru a fost dusă de Ionuț și în spitalele din Germania. Colegii îi cunosc "slăbiciunea": "Le-am arătat și lor. Sunt oameni cu care se poate vorbi, sunt și ei pasionați. Eu locuiesc în landul Bayern, aici toată lumea e cu Bayern Munchen sau cu Nurnberg. Toți își aduc aminte de "dublele" Stelei cu Bayern. Au fost mirați de un tricou al lui Reghecampf pe spatele căruia scria Rehau, firmă nemțească".

"Mă ghidez în pasiunea asta după sloganul acela "Campioni am fost, campioni vom fi, până vom muri". De asta sper într-o împăcare între cele două cluburi. Nu-mi place să știu că Steaua a ajuns în Liga a 4-a. Nu pot fi împotriva uneia dintre ele, toți sunt steliști! Sper ca legendele clubului să nu mai fie împărțite și să medieze o împăcare" 
Ionuț Petru, medic în Germania

Strânge și fulare

Tricourile nu sunt singura pasiune a lui Ionuț, care a văzut ultima dată un meci al favoriților în 2013, când Rusescu înscria în poarta lui Chelsea și FCSB învingea atunci gigantul londonez în primăvara europeană. "Strâng și fulare. Am 110, unele chiar de la brigăzi, ultrași. Mai sunt vreo 15 în România, la finii mei. N-am apucat să le pozez. Finii sunt cei care iau toate pachetele. Să știi că pasiunea asta mă destresează. Abia aștept să le văd, să mă uit la ele, îmi aduc aminte de meciuri. Viața socială aici e rece, fără sare și fără piper, iar ăsta e un refugiu".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează