FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Iubire roș-albastră nemțească » Un german este printre cei mai vechi simpatizanți ai Stelei

Articol de , - Publicat vineri, 26 iunie 2015 00:00

Steaua a dat în Austria peste un suporter care e mai în vîrstă ca ea și care a venit special din Germania să o vadă

Fotbalul chiar naște pasiuni ciudate! Hummel Sigfried are 87 de ani și este suporter al Stelei de mai bine de jumătate de secol! A jucat fotbal pînă la 23 de ani, și-a fracturat șoldul și a trebuit să se lase. Însă fotbalul a continuat să-i curgă prin sînge, iar acum este roș-albastru. Cum s-a întîmplat asta? Hummel povestește:

"Se întîmpla prin anii '60. Am avut o firmă de făcut cărucioare pe lîngă Sibiu, acolo este și o importantă comunitate de nemți. Am început să urmăresc fotbalul din România, chiar dacă nu stăteam acolo tot timpul, ci veneam din cînd în cînd. Cel mai mult am stat 5 zile legate. Așa am început să o îndrăgesc pe Steaua, îi urmăream rezultatele și i le-am tot urmărit pînă acum"

Neamțul se declară stelist convins, chiar dacă, spune el, nu a fost niciodată la un meci al roș-albaștrilor pe teren propriu. Cu toate acestea, Hummel a urmărit multe jocuri ale campioanei României în deplasare: "Am fost și am văzut-o atunci cînd a evoluat în cupele europene cu vreo formație din Germania. M-am bucurat mult în 1986, cînd a cîștigat Cupa Campionilor Europeni.

Cu douăzeci și ceva de ani înaintea acestei performanțe, cînd am început să o îndrăgesc, n-aș fi crezut că acest lucru e posibil".
Sigfried Hummel a asistat miercuri seara la amicalul Stelei cu Austria Klagenfurt, cînd favoriții lui au pierdut cu 4-5. A venit de la Munchen, de la 220 de kilometri. La finalul partidei, tot ce și-a dorit a fost o poză cu un stelist. L-a ales pe Chipciu: "Mi-a plăcut cum a jucat. Steliștii și-au mai revenit după pauză, cînd el a fost pe teren".

19 aniavea Sigfried Hummel în 1947, cînd, pe 7 iunie, a luat ființă clubul ASA București, Steaua de acum

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (17)
helioglobalus
helioglobalus  •  26 Iunie 2015, 17:28

Nu cred că tataie enazist, mai degrabă a scăpat de la Auschwitz!

cracker
cracker  •  26 Iunie 2015, 17:26

E unu, cica e campion 3 ani consecutivi, si a castigat in ultimul an 3 trofee, cat n-a castigat Dinamo in ultimii 10 ani.Cica are salariu cat are tot lotul de zugravi ai lui Dinamo. zice lumea ca daca doneaza salariu ar scoate pe Dinamo din insolventa.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  26 Iunie 2015, 16:22

@andyandrei2015...tinere de când nu mai gusta potiunile lui Norbert nici nu mai poate alerga, iar la nationala e o epava ! Cat despre meciurile cu Dinamo, nu prea a miscat in front ....scuipiciu !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează