FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

La Parchet! FRF ia în calcul să facă plîngere penală pentru înșelăciune în ”cazul depunctării”

Maftei a jucat în Gruia în perioada ianuarie 2011 - iunie 2014. Cînd a plecat de la Cluj, avea de încasat restanțe de 100.000 de euro
Maftei a jucat în Gruia în perioada ianuarie 2011 - iunie 2014. Cînd a plecat de la Cluj, avea de încasat restanțe de 100.000 de euro

Articol de - Publicat miercuri, 27 mai 2015 00:00

Federația spune că nu a întreprins deocamdată un demers oficial împotriva ardelenilor, dar sugerează că jucătorii păgubiți ar putea să fie îndreptățiți să denunțe clubul în fața procurorilor.

Povestea de du-te vino a punctelor lui CFR e departe de a se fi încheiat. Asta pentru că, după ce TAS a decis că ardelenii trebuie să-și ia înapoi cele 24 de puncte, FRF intenționează să mute speța în domeniul penal, renunțînd la opțiunea de a ataca hotărîrea la Tribunalul Federal Elvețian, pe linie sportivă.

Surse de la Casa Fotbalului au confirmat că federația lucrează deja la o plîngere la Parchet împotriva clubului clujean sub acuzația de înșelăciune!

Tema e legată de felul în care șefii din Gruia au gestionat cazul datoriilor către jucători. Astfel, FRF ar fi fost asigurată în scris de ardeleni că fotbaliștii cu restanțe financiare își vor încasa banii din drepturile TV. Numai că aceiași bani ar fi fost deja gajați în favoarea Băncii Transilvania în vederea returnării unui credit!

"O manevră, o înșelăciune"

"Nu a fost întreprins un demers oficial în acest sens. Dacă informațiile sînt adevărate, cei mai îndreptățiți să facă acest pas ar fi jucătorii, fiindcă ei au fost cei păgubiți" e punctul de vedere al FRF, prin departamentul juridic. De altfel, fostul fundaș al lui CFR, Vasile Maftei, a fost cel mai vehement în ultimele luni pe tema scenariului de la Cluj.

Într-o declarație pentru DolceSport, oferită după decizia de la TAS, Maftei s-a pronunțat exact în termenii la care se lucrează acum în FRF: "Sînt dezamăgit, dar nu pentru decizia TAS, ci pentru decizia comisiilor noastre. Ei sînt principalii vinovați pentru ce se întamplă. Trebuia să pună în aplicare regulamentul și să depuncteze atunci cînd era cazul. Ei au tot amînat. Avem decizia luată de la jumătatea lunii septembrie și s-a pus în aplicare abia în februarie. Nu au avut nici un moment în minte să plătească datoriile către jucători. A fost o manevră, o înșelăciune. Au vrut să înșele pe toată lumea. E greu ca aceste comisii să mai aibă credibilitate".

Oficialii CFR-ului n-au putut fi contactați pentru a comenta informațiile GSP.

"Decizia TAS de a da punctele înapoi CFR-ului este incorectă, iar respectiva instituție de arbitraj sportiv devine tot mai puțin credibilă. Conducătorii de club se dau victime, cînd ei sînt principalii vinovați pentru situațiile create"
Comunicat AFAN

400.000 €e cuantumul aproximativ al datoriilor către jucătorii Voiculeț, Maftei, Stana, Sepsi și Hora, din cauza cărora CFR fusese depunctată cu 24 de puncte

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
948327571867742
Molnar Attila  •  30 Mai 2015, 10:45

O canpanie rusinoasa de a scoate CFR CLUJ-KOLOZSVAR-din canpionat.Toate echipele au aceasta problema care nu sunt ajutati de consiliul municipal s-au prefecturi.CFR nu a fost finantat de municipiul Cluj, cum a fost U de exenplu.Dar rautatea, echipei care a adus din liga canpionilor 10 punte.

sibelius
sibelius  •  27 Mai 2015, 16:26
Postat de pirucul pe 27 Mai 2015, 14:18

bai maftei astia te-au pacalit pe tine asa cum ai pacalit si tu fotbalul la cfr. apropo daca frf da in judecata civila pe cfr dece nu s-ar desfinta frf pt ca este exact ca si in cazul craiova cand mititelu i-a dat in judecata pe cei de la frf si craiova a fost desfintata.

Pentru "inselaciune" nu te poti adresa instantelor sportive.

roadster1988
roadster1988  •  27 Mai 2015, 14:42
Postat de oviatapentrusteaua pe 27 Mai 2015, 09:21

Degeaba Paszkany are blaturi mari basiste in justitie. A mai fost odata judecat pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si achitat de basisti la ICCJ dupa ce a devenit sponsorul oficial nr 1 al lui Traian Basescu. Iata ce declara Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, care a instrumentat dosarul omului de afaceri Arpad Paszkany: "Toti oamenii care au lucrat la dosar au simtit presiuni. S-a inceput cu acel memoriu adresat presedintelui Traian Basescu, invocat in sedinta de bilant a Parchetului General de la inceputul anului 2007. Verificarile CSM precum si anchetele efectuate de Parchetul General cu privire la aspectele invocate in memoriu au demonstrat ca toate acuzatiile lui Arpad Paszkany sunt nefondate. Au fost facute si alte plangeri penale si sesizari impotriva procurorilor de caz, de catre domnul Arpad Paszkany si apropiati ai acestuia, toate solutionate prin neinceperea urmaririi penale sau clasare". El a spus ca au urmat presiunile asupra unuia dintre procurorii care au lucrat la dosar, Daciana Deritei, si s-a incercat sa se acrediteze ideea ca dosarul a fost construit la comanda, ca urmare a unor relatii de rudenie ale procurorului DIICOT Daciana Deritei, care a fost, de altfel, recuzata de omul de afaceri. Seful DIICOT Cluj a mai spus ca a fost atentionat in mod repetat de Paszkany ca vremurile se schimba. "Pe parcursul urmaririi penale, in mod repetat, domnul Paszkany mi-a sugerat sa fiu atent ca vremurile se schimba".

vaalah,nu te-ai saturat ***?chiar nu-ti poti gasi o ocupatie utila?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează