FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA 1-1

VIDEO+FOTO » O repriză, un punct! FCSB - CSU Craiova 1-1, echipa lui Dică suferă fără Budescu și Alibec » Primul pas greșit făcut de roș-albaștri

Foto: Alex Nicodim +28   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 iulie 2017 22:57

FCSB și CSU Craiova au terminat la egalitate în etapa a 3-a din Liga 1, scor 1-1. Au marcat Gnohere 62, respectiv Băluță 28.

Craiova a făcut o primă repriză foarte bună, în care a marcat şi a dat senzaţia că poate câştiga la pas, dar s-a prăbuşit în partea a doua, iar golul lui Gnohere a stabilit un scor final echitabil.

Dică trebuie să fie curajos dacă înaintea unui meci care îi poate aduce Stelei 10 milioane de euro nu menajează niciun jucător şi trimite în teren cel mai bun 11 pe care îl poate alcătui.

Dică şi Becali, bile negre

În schimb, pe bila neagră din dreptul lui Dică stă scris aşa: au dispărut din echipă fix jucătorii pe care Becali i-a criticat în meciul cu Plzen, adică Achim, nici măcar în lotul de 18, dar şi Larie, trecut pe bancă. Iar pe bila neagră a unui club care îşi permite să cumpere tot ce vrea apare că Enache, care e doar un sfert de fotbalist bun pe plan ofensiv, e pus să joace fundaş dreapta, deşi i-a tot "mâncat" puncte echipei în ultimul an şi în mod normal ar trebui să piardă tricoul de titular! În plus, Momcilovici, unul dintre cei mai buni fundaşi stânga din Liga 1, e reprofilat stoper doar fiindcă patronul crede că se pricepe la fotbal şi face de unul singur toată strategia de achiziţii!

Mangia, catenaccio!

De partea cealaltă, nici Mangia n-a odihnit pe nimeni după epuizantul meci cu Milan. Curajos şi el, numai că gena lui, care se trage din catenaccio, i-a spus că trebuie să se baricadeze în apărare. Şi a pus 3 stoperi, după care a completat linia defensivă cu alţi doi fundaşi laterali. Şi uite aşa, a dat copy-paste unui sistem, 5-4-1, pe care l-a încercat şi împotriva trupei lui Montella!

Băluţă gol, "assist" Lampard

Şi meciul a început cu FCSB în atac şi cu Craiova pe contraatac. Iar viteza formidabilă a lui Băluţă, Gustavo şi Mitriţă au dinaminat o defensivă amuzanto-penibilă. Şi cum n-ar fi fost suficient că oamenii ofensivi ai lui Mangia au vreo 3-4 viteze în plus, s-a găsit şi "Lampard" să greşească. Ovidiu Popescu a pasat greşit, Gustavo a interceptat, pasă pentru Băluţă, care l-a executat pe Niţă cu o finalizare de fotbalist care n-are voie să lipsească din lotul lui Daum nici la următoarea acţiune!

Man nu mai e Van Basten :))

0-1 şi Gigi Becali gesticulează nervos. Probabil caută soluţii tactice şi gândeşte schimbările de la pauză. Echipa lui are reacţie. Tănase slalomează frumos, însă Calancea blochează (34). Apoi, Man are egalarea în gheată, însă "Van Basten" aproape că îşi aruncă genunchiul în tribună la un semiluft care face de râs regula U21. Calancea mai blochează o dată, la şutul lui Gnohere, şi repriza e gata!

Gol Gnohere, eroare Calancea

La pauză, ies Teixeira şi Pintilii, altă strategie de-a-ndoaselea. Tricourile roşii se aruncă haotic în atac. Fiecare joacă individual, nu după scheme, automatisme sau după anumite trasee. În schimb, Craiova respectă planul lui Mangia. Se apără aglomerat şi închide toate spaţiile, dar primeşte gol după o eroare a lui Calancea, care respinge greşit o minge, iar golul îl caută cu insistenţă pe Gnohere în acest început de sezon, care se trezeşte cu mingea la picior, singur cu poarta goală. Şi marchează!

Bară Bălaşa

Craiova parcă se sufocă. Nu mai poate ieşi din propria jumătate, efortul din meciul cu Milan atârnă greu în muşchii picioarelor. Se joacă numai la poarta olteană. Bălaşa, ambiţionat de banderola de pe braţ, bate din nou bine o lovitură liberă. De fapt, foarte bine, dar bara îl salvează pe Calancea (74). Spahija are crampe musculare, Tiago Ferreira abia mai poate alerga. Ar fi minune pentru oaspeţi să scape neînvinşi. Mangia intervine şi face schimbări, care mai taie din elanul gazdelor! Şi se termină 1-1. Echitabil! Fiecare echipă a câştigat câte o repriză! Urmează Europa, unde jumătăţile de măsură nu sunt suficiente!

Cifrele meciului

55% Posesie 45%
8 Cornere 3
16 Şuturi la poartă 4
8 Şuturi pe poartă 1

FCSB - CSU CRAIOVA 1-1 VIDEO / TEXT
Au marcat:
Gnohere 62 / Băluță 28

FCSB: Niță - Enache, Bălașa, Momcilovici, J. Morais - Pintilii, Ov. Popescu - Man, Tănase, Teixeira - Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Pleașcă, Szecui, D. Benzar, Grecu, De Amorim

CSU Craiova: Calancea - Dimitrov, Spahija, Barte, Fereira, Briceag - Screciu, Zlatinski - Gustavo, Băluță, Mitriță
Rezerve: Mitrovici, Kelici, Bancu, Rossi, Burlacu, M. Roman, Bărbuț

11.514 de spectatori
au fost pe Arena Națională. Dintre aceștia, aproape 1.000 au fost fani ai oltenilor 

 
 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (485)
hanmocar
hanmocar  •  31 Iulie 2017, 17:46

Ptr autorul acestor mâzgăleli pe partea economică direct sau economic ca sa nu mai dam bani la femei !

florar
florar  •  31 Iulie 2017, 12:31
Postat de observator_federal pe 31 Iulie 2017, 11:59

In cifrele meciului ar trebui incluse si faulturile. Mai tine cont si de faptul ca oltenii (toti 3 oamenii de atac) au primit cartonase galbene pentru proteste nu pentru duritati. Cifrele nu spun nimic nici despre arbitraj - de pilda lovitura libera care a dus la golul norocos al FCSB a fost inventata! Si cifrele legate de asistenta - in care se presupune ca suporterii oltenilor din tribune au stat doar in sectorul galeriei alb-albastre - sunt mincinoase. In acest fel, FCSBistii isi construiesc justificari pentru jocul slab si rezultatele (nemeritat de) bune din acest inceput de campionat. Asa s-au obisnuit...

Poate mai revedeti meciul....Mitrita a luat galben pentru ca tinuse fundasul stelist din spate...Crainicul de la DIGI a afirmat gratuit ca a luat galben pentru proteste...Gratuit a spus ca arbitrul fluierase degeaba...Baluta in efortul de a deposeda la fel,urmariti de cite ori loveste din spate...Putea lua galben desigur la fel ca in cazul la multi stelisti care au procedat la fel...Si eu as vrea sa revad multe posibile infractiuni cerute de stelisti...Pe astea o sa le vedem cind regizorul o sa vrea...La meciul de aseara nu a vrut...

observator_federal
observator_federal  •  31 Iulie 2017, 11:59
Postat de vasglo pe 31 Iulie 2017, 09:52

"CIFRELE MECIULUI 55% Posesie 45% 8 Cornere 3 16 Şuturi la poartă 4 8 Şuturi pe poartă 1" Asta spune totul despre norocul oltenesc de aseara. Deci, consumati cu incredere praz!......-:)

In cifrele meciului ar trebui incluse si faulturile. Mai tine cont si de faptul ca oltenii (toti 3 oamenii de atac) au primit cartonase galbene pentru proteste nu pentru duritati. Cifrele nu spun nimic nici despre arbitraj - de pilda lovitura libera care a dus la golul norocos al FCSB a fost inventata! Si cifrele legate de asistenta - in care se presupune ca suporterii oltenilor din tribune au stat doar in sectorul galeriei alb-albastre - sunt mincinoase. In acest fel, FCSBistii isi construiesc justificari pentru jocul slab si rezultatele (nemeritat de) bune din acest inceput de campionat. Asa s-au obisnuit...

Vezi toate comentariile (485)
Comentează