FOTBAL  »  Superliga  »  PARTENERIAT

LPF a semnat un parteneriat cu Orange » Cîți bani va primi fiecare echipă din Liga 1

Gino Iorgulescu (centru) și Jean-Francois Fallacher, CEO Orange
Gino Iorgulescu (centru) și Jean-Francois Fallacher, CEO Orange

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Forul prezidat de Gino Iorgulescu va împărţi toată suma, în mod egal, celor 14 echipe din prima ligă, pentru unele dintre ele venitul respectiv însemnînd aproape 5% din bugetul anual.

La doi ani şi două zile faţă de momentul în care îl învingea pe Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a dat ieri o importantă lovitură de imagine, dar şi financiară.

A semnat un contract de sponsorizare cu una dintre cele mai importante companii din România. Orange a devenit de ieri, în mod oficial, partenerul campionatului intern de fotbal.

Liga 1 se va numi, de aici înainte, " Liga 1 Orange", iar LPF va încasa pentru fiecare dintre cei 2 ani de contract cîte 1,3 milioane de euro! Întreaga sumă va fi oferită celor 14 cluburi din prima divizie.

Împărţeala va fi făcută în mod egal, nu se va păstra algoritmul de la banii din drepturile TV. Fiecare club va primi aproape 93.000 de euro, ceea ce măcar pentru cîteva dintre ele înseamnă aproape 5 la sută din bugetul anual al societăţii, exemple fiind CSMS Iaşi, Viitorul, Concordia Chiajna.

Ce bani a adus actuala conducere a LPF

Sursa Suma (euro)*
Drepturi TV Liga 1 34.100.000
Cupa Ligii ADEPLAST 1.000.000
Parteneriat cu Orange 1.300.000

* sumă pentru un sezon

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează