FOTBAL  »  Superliga  »  SCRISOARE LPF

LPF intră în război cu CCA! Scrisoarea trimisă de Iorgulescu către șefii arbitrilor: "Clasamentul Ligii 1 e influențat de greșeli! Poate că presiunea meciurilor de Liga 1 este prea mare"

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2016 12:09

Contestată de multe echipe din Liga 1, CCA este acum atacată și de Liga Profesionistă de Fotbal.

Gino Iorgulescu, șeful LPF, a trimis o scrisoare către Comisia Centrală a Arbitrilor în care critică prestația arbitrilor din Liga 1 și spune că clasamentul este influențat de arbitraj.

Liga acuză faptul că arbitrii nu îndeplinesc anumite standarde minime și persistă în greșeli. În plus, LPF spune că cei mai buni centrali din România nu sunt delegați la meciurile importante. 

Scrisoare integrală a LPF:

"Liga Profesionistă de Fotbal constată cu amărăciune că nimic nu s-a schimbat în bine în ceea ce privește calitatea prestațiilor arbitrilor și asistenților delegați de către CCA la meciurile organizate de LPF.

Clasamentul Ligii 1 Orange este influențat de greșelile tot mai numeroase, tot mai flagrante, tot mai grave ale celor care trebuie să asigure din teren imparțialitatea și corecta desfășurare a unui meci. De aceea tragem încă un semnal de alarmă, într-o situație care riscă să devină critică, dacă nu cumva a devenit deja. 

Înainte de toate, cu luciditate, am vrea să reamintim un fapt simplu, care stă la baza întregului fenomen numit fotbal. Ca toate celelalte sporturi și fotbalul s-a inventat pentru a se juca doar pe teren. Nimic nu trebuie să altereze corectitudinea jocului și ideea că jucătorii sunt singurii actori principali din teren. 

Din păcate, arbitrii, care trebuie să păstreze echidistanța, echilibrul și măsura în tot ceea ce decid, sunt tot mai departe de aceste minime standarde. Sigur, a greși e omenește, dar a persista în greșeală nu poate fi scuzat și, din păcate, explicat. Se arbitrează provocând jucătorii din teren și spectatorii din tribune. Ideea de fair play este dezechilibrată, competiția de asemenea. 

Atragem atenția cu privire la modalitatea de efectuare a delegărilor de către CCA, observând că arbitrii care au într-adevăr calitate sunt rareori desemnați să arbitreze meciurile cu miză deosebită. Înțelegem că este omenește să greșești, dar foarte surprinzător este că arbitrii FIFA, arbitrii care sunt delegați la meciurile internaționale duc impecabil la sfârșit acele partide, dar greșesc inexplicabil atunci când se află pe teren la un meci de Liga 1. 

Poate că sunt slab pregătiți, dar atunci cum se face că în întâlnirile internaționale arbitrează excelent? Poate că presiunea meciurilor de Liga 1 este prea mare pentru ei, poate că nivelul lor de competență se oprește la granițele țării...

Fotbalul îi include și pe arbitri, dar nu este al arbitrilor, ci al fotbaliștilor, al antrenorilor și al spectatorilor, mai ales al spectatorilor. Acest fel de a împărți dreptatea întoarce spatele tocmai oamenilor care vin la stadioane, care privesc din fața televizorului o competiție evident alterată de modul de a arbitra al multor astfel de "cavaleri ai fluierului". Am mai spus-o, continuăm să credem că informările venite din partea reprezentanților cluburilor cu privire la calitatea arbitrajelor ar trebui să fie luate în calcul de către membri comisiei dumneavoastră, cu ocazia promovării, retrogradării sau prezenței pe lista FIFA. 

Ne dorim un dialog cu Comisia Centrală a Arbitrilor, pentru că responsabilitatea pentru starea de fapt din fotbalul românesc aparține Comitetului Executiv al FRF, nu arbitrilor. Ne dorim arbitraje mai bune, ne dorim un fotbal mai bun. Suntem convinși că și dumneavoastră. În acest caz, să facem ca fotbalul să fie decis doar de calitatea jocului și de valoarea jucătorilor. 

Cu speranța că acest dialog va exista și că arbitrajele se vor îmbunătăți substanțial, 

Gino Iorgulescu

Președinte Liga Profesionistă de Fotbal"  scrisoarea LPF

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
blatistu49
blatistu49  •  04 Octombrie 2016, 12:54

MIZA *** ca avem echipe la numar sate comune fniciun obiectiv stadioane goale lumea scirbita de mizerie e f mare MIZA in EUROPA suntem de mina 2 a FCSB ul e la acelasi nivel cu CHIAJNA si RECASUL si VOLUNTARI doar blaturile fac diferenta si saracia insolventii falitii flaminzii care se da u laoparte cu statuile umflate ciobanesti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  04 Octombrie 2016, 12:26

Aşa e, aşa e, numai că, scrisoarea asta trebuia trimisă anul trecut, atunci când *** de Colţescu a anulat trei goluri perfect valabile ale Stelei, înscrise în deplasare la Astra care, a şi câştigat apoi campionatul. Gino, atunci când Stelei i-au fost anulate trei goluri perfect valabile, într-un singur meci, nu erai amărât că a pierdut campionatul pe mâna arbitrilor?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează