FOTBAL  »  Superliga  »  

"LPF şi FRF nu au respectat prevederile din ROAF"

Articol de - Publicat marti, 03 iunie 2008 00:00

Preşedintele Marin Condescu a depus un memoriu la Comisia de Disciplină privind nerespectarea prevederilor regulamentare din ROAF, de către conducătorii fotbalului românesc, respectiv Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Dumitru Dragomir şi Valentin Alexandru. Gorjenii consideră că aceştia nu au luat nici o măsură cu privire la sesizările făcute de Pandurii în cazul folosirii a şase jucători extracomunitari de către Vaslui în meciul din etapa a 32-a.

"Conform regulamentelor în vigoare Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal aveau obligaţia de a sesiza Comisia de Disciplină asupra încălcării regulamentelor. Pandurii îşi rezervă dreptul de a face apel al Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru rezolvarea acestui caz", scrie în comunicatul gorjenilor.

„Este neîndoielnic faptul că la meciul contra echipei noastre echipa din Vaslui a încălcat prevederile art. 13.7.3. din ROAF folosind mai mult de cinci jucători extracomunitari iar aceasta este o abatere care se sancţionează cu pierderea jocului cu scorul de 3-0. Regula generală în materia abaterilor este că acestea se urmăresc din oficiu, la sesizarea FRF. Sarcina de a veghea ca activitatea fotbalistică să se desfăşoare cu respectarea strictă a regulamentului revine FRF şi LPF care prin structurile lor ar trebui să vegheze la respectarea acestora. Clubul Pandurii nu are nici o obligaţie statutară sau regulamentară de a ţine evidenţa cetăţeniei jucătorilor echipei adverse, această obligaţie revenind structurilor legal constituite. Totuşi, aducând la cunoştinţă săvîrşirea unei abateri de către echipa din Vaslui, FRF şi LPF trebuiau să sesizeze Comisia de Disciplină asupra acestui caz pentru a se lua măsurile cuvenite şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Structurile decizionale ale celor două instanţe fotbalistice refuză să îndeplinească obligaţiile prevăzute de Statut şi Regulament”, a declarat Marin Condescu.

„Dacă am lăsa nesancţionate asemenea fapte şi atitudini, ar însemna să întărim prin comportamentul nostru ceea ce începe să devină tot mai evident, faptul că la FRF şi LPF regula de bază devine nerespectarea regulilor”, a continuat Condescu.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (3)
 •  04 Iunie 2008, 14:49

Nu FRF se opune ci puscarie ala de Dragomir, ca e prieten cu Porumbelu...

 •  03 Iunie 2008, 18:22

pai la cate legi nu se respecta in romania nu se mei pune una nerespectata la fotbal.

 •  03 Iunie 2008, 16:41

SI CE DACA? Legea este ceva atat de arbitrar in Liga lui Mitica ca si in Tara lui Mitica.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează