FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Lucas Alves vorbește aceeași limbă cu Zeljko Kopic: „E normal să fie presiune” + Despre cel mai slab atac: „Creăm acolo, dar trebuie chestia asta!”

Lucas Alves vorbește aceeași limbă cu Zeljko Kopic
Lucas Alves vorbește aceeași limbă cu Zeljko Kopic

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 17:00 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 21:25

Lucas Alves, 31 de ani, consideră că Dinamo muncește acum pentru a se salva de la retrogradare, nu cu miracole, ci cu concentrare. Experimentatul brazilian a evidențiat ce trebuie în ofensivă pentru ca echipa să înceapă să dea goluri

Lucas Alves, 31 de ani, a fost lovitura pe care Dinamo a dat-o în mercato estival. Totuși, transferul nu a avut efectul scontat, atât timp cât "haita" a încheiat 2023 pe penultimul loc în clasament.

Totuși, brazilianul face parte din grupul dinamoviștilor care cred în salvarea de la retrogradare. Așteaptă cu nerăbdare sezonul de primăvară pentru a transpune în fapte ceea ce gândește. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, sud-americanul a mărturisit că-l așteaptă pe nord-macedoneanul Darko Velkovski, care trebuie să ajungă de vineri seară în cantonamentul din Antalya al bucureștenilor.

Experiența unui brazilian în România: „Am auzit de frumusețea româncelor, dar stau la locul meu, nu vreau probleme acasă”
DINAMO
Experiența unui brazilian în România: „Am auzit de frumusețea româncelor, dar stau la locul meu, nu vreau probleme acasă”

2amicale are Dinamo în stagiul din Turcia, pe 9 ianuarie cu Genclerbirligi, din liga a doua \"otomană\", și pe 12 ianuarie, cu Charleroi, din prima ligă belgiană

Lucas Alves, atitudine de fotbalist: "Dinamo e club de tradiție, dacă nu simți asta, nu ești pe calea bună"

Lucas Alves trage tare la antrenamente, a mărturisit că este conștient de rolul pe care îl joacă în formația lui Zeljko Kopic. Fost căpitan la Luzern, în Elveția, fotbalist ce-a jucat în Germania, în Grecia, în Arabia Saudită și în Portugalia, sud-americanul este un model pentru mai tinerii săi coechipieri.

"Sperăm să schimbăm situația, să fim mai bine, să recăpătăm gustul victoriei. (dacă ar fi un miracol ca Dinamo să se salveze de la retrogradare) Sperăm să iasă bine. Ne antrenăm bine aici, trebuie să ne întoarcem bine în lupta din campionat, să scoatem Dinamo din această situație negativă.

Este normal să se ceară mult. Când joci la Dinamo, este logic să fie o mare presiune. Dinamo este un club de tradiție din România. Dacă nu simți asta, nu ești pe calea bună. Presiunea este bună, e pozitivă. Am vorbit și cu băieții mai tineri, să fim concentrați, să ne antrenăm bine, cu un antrenor nou, cu un staff nou. Poate fi un come-back pozitiv", a declarat Lucas pentru GSP.ro.

A fost prima oară în viață când am fost în situația de a avea 13 etape fără victorie într-un campionat. Mult! Nu este o situație ușoară, să nu câștigi trei luni, poate și mai mult. Da, e o presiune, dar suntem fotbaliști și trebuie să câștigăm. Ni s-a mai ridicat din presiune prin victoriile din finalul anului
Lucas Alves, fundaș Dinamo

Lucas Alves a spus ce trebuie făcut în atac pentru ca Dinamo să dea goluri: "Nu trebuie să resimtă toată presiunea pe umerii lor"

Dinamo are cel mai slab atac, de departe, din Liga 1. Doar 13 goluri marcate în 21 de etape. Dintre care aproape un sfert, trei goluri, în ultimele două victorii din 2023.

"Noi creăm mult în faza ofensivă, nu ar trebui privită ca o problemă de creație, doar că ne trebuie mai multă încredere în momentul deciziei, concentrare mai multă. Am avut ocazii, dar nu am dat gol.

Trebuie să-i ajutăm pe cei din față, mai ales noi, cei mai experimentați, pentru a nu resimți întreaga presiune pe umerii lor. Iar ei să se antreneze bine și să fie gata de a marca multe goluri în primăvară", a mai spus brazilianul.

14meciuri a adunat Lucas Alves pentru Dinamo în stagiunea de toamnă

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Imagini EXCLUSIVE din Turcia » „Recovery in Mediterana”. Recuperare specială pentru jucătorii lui Dinamo

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA S-a întors la „locul faptei”! La un an după momentul ce l-a ținut departe de gazon 10 luni: „Am căzut, m-am ridicat, mai puternic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează