FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Lucescu își amintește meciul pierdut de Dinamo cu Anderlecht, 0-1 în 1990, în semifinalele Cupei Cupelor: ”Aveau 7 jucători olandezi, antrenor olandez și arbitru olandez”

Articol de - Publicat vineri, 11 martie 2016 00:00

1990 putea fi anul lui Mircea Lucescu. Atunci, Dinamo a fost atât de aproape de finala Cupei Cupelor, dar n-a jucat ultimul act de la Goteborg!

Conspirație UEFA?

După 8-1 cu Panathinaikos (tur-retur) în turul 2 și 4-1 cu Partizan în "sferturi", roș-albii i-au înfruntat pe belgienii de la Anderlecht. I-au dominat fără succes, la sfârșit au pierdut ambele manșe cu același scor, 0-1.

Acum, 26 de ani de ani mai târziu, când Luce se lovește iar de Anderlecht, cu Șahtior, în "optimile" Europa League, reporterii flamanzi l-au întrebat la conferință despre acel duel. Și antrenorul sugerează o conspirație UEFA la returul din 18 aprilie 1990, pe "23 August".

"Era dificil să joci cu Anderlecht la acea vreme. De-abia trecuse Revoluția, condițiile erau grele, nici nu era poliție la partidă. Iar adversarii aveau șapte jucători olandezi și antrenor olandez. Mai mult, și arbitrul era tot olandez".

Doar un batav pe teren

În primăvara lui 1990, "central" a fost John Blankenstein. Batav. Pe banca bruxellezilor, Aad de Mos. Batav. Însă pe gazon, numai Kooiman era batav. Celălalt compatriot din lot, Adri van Tiggelen, n-a jucat niciun minut!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
robert1205
robert1205  •  24 Februarie 2017, 22:26

Am fost pe stadion atunci, cred ca a fost jocul din cupele europene cu cele mai multe ocazi ale unei echip romanesti din istoria cupelor europene.BARA DINAMO, MINGE TRECUTA de linia portii belgiene si vrei 2 11 m pentru Dinamo, JAF OLANDEZ.

depeche
depeche  •  11 Martie 2016, 17:17

Asta intr-o viata anterioara a fost arbitru si se iubea prea mult pe sine... altfel nu inteleg de ce crede ca toate probleme se trag de la arbitraj :)

ray51
ray51  •  11 Martie 2016, 14:39

Pacat ca un om la 71 de ani, un roman de valoare (chiar daca in sport) este negat atat de vehement. A cata oara demonstram faptul ca nu suntem in stare sa ne aparam si sa ne respectam valorile. Cel ce depaseste conditia mediocritatii, este trantit la pamant, este barfit si 'scuipat' la modul ordinar. Urat !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează