FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

New-entry pe lista de antrenori a lui Șucu: „Au fost 40 de variante, au rămas 3” » Rapid îl anunță după derby-ul cu FCSB

Martin O'Neill, foto: Guliver/gettyimages
Martin O'Neill, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 10:55 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 16:48

Dan Șucu a restrâns puternic lista de antrenori din care va alege cine va sta pe banca Rapidului sezonul viitor. Favorit rămâne Mircea Lucescu, spun sursele GSP, dar au mai apărut câteva nume-surpriză, printre care și Martin O'Neill, antrenor legendar în Marea Britanie.

Rapid a stabilit lista finală pentru postul de antrenor: Mircea Lucescu, prima opțiune, Marius Șumudică și un tehnician străin, care ar putea fi Martin O'Neill, informație despre care a scris și Fanatik.

O'Neill, antrenor în vârstă de 72 de ani, a trecut pe la echipe precum Celtic, Aston Villa sau naționala Irlandei, însă Dan Șucu nu-l agreează din cauza vârstei. Decizia va fi luată în zilele următoare și Șucu o va anunța într-o conferință de presă, imediat după ultimul meci al sezonului, cu FCSB.

Cine este Martin O'Neill, varianta surpriză de la Rapid

Martin O'Neill este unul dintre numele bine cunoscute în fotbalul din Marea Britanie. Și-a început cariera de antrenor la Wycombe, iar ultima sa aventură s-a terminat în iunie 2019, când a plecat de la Nottingham Forest. Nu a mai preluat nicio echipă de atunci, dar în urmă cu un an spunea că îi e dor de antrenorat și își dorește să revină în activitate.

Prima lui echipă a fost Wycombe, pe care a pregătit-o din august 1990, până în iunie 1995. Au urmat Norwich (iulie - noiembrie 1995) și Leicester (decembrie 1995 - mai 2000), cu care a luat două Cupe ale Ligii (1997 și 2000).

Ulterior, a făcut pasul în Scoția. Iar perioada mai 2001 - mai 2005 a fost cea mai glorioasă din cariera lui. A strâns 223 de meciuri pe banca lui Celtic, perioadă în care a cucerit 3 titluri de campion, 3 Cupe și o Cupă a Ligii.

După aventura din Scoția, Martin O'Neill a continuat să antreneze în Anglia: la Aston Villa (august 2006 - august 2010) și Sunderland (decembrie 2011 - martie 2023). A fost apoi selecționerul Irlandei (noiembrie 2013 - noiembrie 2018), iar ultima lui echipă a fost Nottingham Forest (ianuarie 2019 - iunie 2019), cu care a terminat pe 9 în Championship.

Rapid a avut o listă de 40 de nume

E cert că Rapid va avea un nou antrenor principal din vară. Potrivit surselor Gazetei, alb-vișiniii au avut la începutul căutărilor o listă cu 40 de tehnicieni.

Acum, conducătorii Rapidului au restrâns lista la 3 nume. Prioritatea este Mircea Lucescu, Marius Șumudică e și el o variantă, iar giuleștenii se gândesc inclusiv la un antrenor titrat din străinătate. O variantă ar putea fi Martin O’Neill, fiind însă puțin probabilă, în condițiile în care managerul tocmai ce a acceptat o poziție federală în urmă cu două săptămâni.

Conform informațiilor obținute de GSP, Rapid va anunța noul antrenor imediat după finalul sezonului, în cadrul unei conferințe de presă organizate după meciul cu FCSB din etapa a 10-a. Astfel, alb-vișiniii vor avea, oficial, un nou „principal” începând cu 20 mai.

Mircea Lucescu s-a întâlnit cu Dan Șucu, dar „până pe 1 iunie nu decid nimic”

Am mâncat împreună doar. Domnul Copos m-a rugat să vin și să discutăm despre situația actuală. Nu are nicio legătură cu subiectul la care vă gândiți voi. M-am dus și la Gigi Becali când m-a rugat, am fost și la Dinamo. Toată lumea vrea să profite de experiența mea. Până la 1 iunie nu decid nimic

- Mircea Lucescu

Din informații Gazetei însă, șansele ca Mircea Lucescu să ajungă la Rapid par a fi foarte restrânse, în condițiile în care există o ofertă importantă pentru Il Luce. E dorit în postul de manager general la fosta lui echipă, Dinamo Kiev.

Citește și alte știri despre Rapid:

Nu vrea să-l vadă pe Mircea Lucescu îl Superligă: „Cu tot respectul pentru Slobozia...”

Derapaj incalificabil la adresa lui Bogdan Lobonț din partea unui rapidist: „E isteric! Face gesturi pentru prostălăi, pentru fătălăi, pentru retarzi!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (32)
ChuckRhoades
ChuckRhoades  •  09 Mai 2024, 21:06
Postat de unurtr pe 08 Mai 2024, 16:20

Atunci să plece nenea de la mobilă dacă nu-l vrea pe Șumudică! FC Rapid 1923 este echipa suporterilor, nu este echipa lui Șucu! Să se sfătuiască cu unii care se pricep la fotbal, nu cu cei care îi zic rău de Șumudică!

pai sa plece si se desfiinetaza clona fc r,cum s-a intamplat cu rapid in 2016.

Dobermannul
Dobermannul  •  09 Mai 2024, 13:50
Postat de atthur pe 08 Mai 2024, 16:47

Îți dai seama!!! Steaua a luat campionatul,di.di.bi e deja-n B,abba pe 6...ăștia nu mai au "subjecte" și bagă vrajeala de pod grant!!! Cred că-i va plăti pe oricare in parizer și canapele...!!!...

Cam asa ceva.

Dobermannul
Dobermannul  •  09 Mai 2024, 11:11
Postat de unurtr pe 09 Mai 2024, 10:24

Păi nu contează ce spui tu :))

Asta e si parerea mea. Daca supara nu apar comentariile. Nu cenzurate pur si simplu ignorate, adica vorba ta parerea mea nu conteaza.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează