FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

Mesaj clar în duelul Steaua ’86 - România ’94: "Steaua este singura generație aurită din fotbalul românesc" » Variantă inedită pentru oprirea conflictului

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2018 19:04

Narcis Răducan, fost conducător la FCSB, a intrat în dezbarea dintre Răzvan Lucescu și Dorinel Munteanu, legată de cea mai importantă performanță a fotbalului românesc.

Într-un articol scris pentru eusunt12.ro, Narcis Răducan este de părere că Steaua 86' ar trebui să fie numită "Generația de Aur" și vine cu un alt nume pentru echipa României din 1994.

"Ce subiect fierbinte avem săptămâna aceasta? Pai, mingea ridicată la fileu de Răzvan Lucescu: «Ce mare performanta e un sfert de finală la CM ’94 de trebuie s-o numim Generația de Aur și nu pe Steaua ’86?». Dorinel Munteanu, recordman-ul selecțiilor, a reacționat primul, așa cum îi stă bine unui lider, acuzându-l că nu face parte din Generația ’94, de aceea gândește așa. Dar oare nu s-a grăbit și el?

Până la urma nu e doar generația lor, e generația noastră, a tuturor românilor, care am suferit, ne-am bucurat, ne-am antrenat sau am jucat alături de ei.

În principiu, Răzvan atinge un adevar incontestabil. Aurul este metalul prețios din tabelul elementelor, asociat cu laurii supremi în sport, cu locul 1. După această logică, corectă, Steaua ’86 este singura generație din fotbalul românesc aurită, aducând Cupa Campionilor în România.

Dar oare nu putem evita conflictul alegând un alt element din tabelul periodic al elementelor? Platina? E adevărat, cu înfățișarea argintului, dar mai scump decât aurul și la fel de prețios pentru noi suporterii. Ambele generații ne-au scos în stradă și ambele performanțe au reprezentat o motivație supremă pentru copii să practice sportul rege.

Astfel, avem Generația de Aur - Steaua ’86, Generația de Platină - SUA ’94 și poate va urma Generația de Plutoniu, actuala Romania u21, mai scumpă decțt precedentele.

Până la urmă, Generația de Aur a Franței 2018 nu e mai iubită în Franta decât iubim noi performanțele naționalei lui Hagi. E ca și cum n-am putea asocia cu metalele prețioase miracolul Rapidului 2006, condus de Răzvan, tot sfert de finală, dar în Europa League", susține Narcis Răducan.

Citește și: Verdict categoric » Cititorii GSP au decis că trofeul Stelei din '86 e cea mai importantă performanță din istoria fotbalului românesc

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  05 Octombrie 2018, 03:22

Narcis, ţi-ai pierdut respectul meu ! Generaţie înseamnă 30 ani, nu 3 ani ! În fotbal, pot fi min. 10 ani, ca activitate minimă. Steaua '86 nu a fost o generaţie !!! Iar Steaua '89 nici atât !!! Lung, Ungureanu erau din "generaţia Craiova"...O generaţie înseamnă valoarea jucătorilor, nu e totuna cu performanţa unei echipe, care poate fi obţinută prin noroc (ca în 1986) şi fără valoare...

mmvv80
mmvv80  •  04 Octombrie 2018, 22:21

Steaua 86 e generatia de aur steaua 89 e generatia de argint nationala 94 e generatia de cupru (are ceva valoare... totusi)

983732924972315
Soos Vilmos  •  04 Octombrie 2018, 21:51
Postat de undergrant pe 04 Octombrie 2018, 20:48

Sic transit gloria mundi! Perfect adevarat, domnule Soos, asa era si generatia inspectorilor de la ISC Timis, care raspandeau teroarea, dar de la care nu aveai ce invata!

Daca nu as constata ca esti cam dus cu pluta, as incerca sa conversez cu tine, dar nu prea am limbaj comun cu un *** de la ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează