FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Minune: Ricardo fără kilograme în plus!

Ricardo Gomes, Ricardo, Steaua
Ricardo Gomes, Ricardo, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2011 00:00

Antrenorii Stelei au rămas surprinşi, ieri, cînd l-au văzut la antrenament pe mijlocaşul brazilian, care nu are nici măcar un kilogram surplus faţă de greutatea normală


În afara lui Dică, Steaua poate considera că a mai realizat un transfer important în această iarnă. E vorba despre Ricardo Gomes. Deşi el e de o jumătate de an în Ghencea, Steaua l-a recîştigat ca fotbalist din momentul în care brazilianul a decis să revină în România în chiar seara zilei în care a fost programată reunirea echipei.

A ratat prima alergare a sezonului, însă cei din Ghencea se aşteptau la ce e mai rău în privinţa sa, avînd în vedere antecedentele lui la Unirea Urziceni, cînd a întîrziat chiar şi mai mult de o lună la reunire. Ricardo a venit la Bucureşti luni seară, iar ieri a participat la şedinţa de pregătire de la prînz.

După ce s-a echipat şi a ieşit pe teren, i-a şocat pe Lăcătuş şi pe ceilalţi membri ai staff-ului tehnic. Nu avea deloc surplus de greutate, deşi venea după aproape o lună de vacanţă, iar el e un fotbalist predispus să se îngraşe.

În vara trecută, cînd a revenit la reunirea Unirii Urziceni, avea peste 10 kilograme în plus, iar în septembrie, cînd a fost transferat de Steaua, tot mai avea 4-5 kilograme surplus!

"MM mi-a zis clar că dacă Ricardo ratează primul antrenament din 2011 îl va da afară de la Steaua şi asta i-a transmis şi lui. Luni a lipsit la reunire, dar nu se pune, că ăla n-a fost antrenament, ci doar o alergare"
Gigi Becali

Va fi jucător-cheie în noul sistem
Lăcătuş nu numai că vede în Ricardo un fotbalist care va fi titular în returul campionatului, dar brazilianul va avea un rol extrem de important în noul sistem tactic. Cum "Fiara" va implementa modulul 4-3-3 în perioada de pregătire, Ricardo va fi singurul jucător defensiv dintre cei 3 mijlocaşi, avînd sarcini multiple pe teren.

93 de meciuri a jucat Ricardo de cînd a venit în România, în vara lui 2006, şi pînă acum

Dică face apel la suporteri
Singura achiziţie a Stelei din această pauză de iarnă, Nicolae Dică, a dezvăluit de ce anume are nevoie trupa din Ghencea pentru a cîştiga campionatul: "Dacă vom avea suporterii lîngă noi, atunci avem şanse foarte mari la titlu". În vara lui 2008, cînd a plecat de la Steaua, Dică le făcea un rechizitoriu fanilor: "Eu dădeam goluri pe bandă rulantă şi ei mă înjurau, ăştia sînt suporterii Stelei".


"Lăcătuş să accepte criticile!"
Helmuth Duckadam aprobă declaraţiile pe care Gigi Becali le-a făcut despre Marius Lăcătuş: "Patronul îşi spune părerea, iar antrenorul trebuie să accepte". Becali îl avertizase pe Lăcă: "N-am încredere în el, dacă-l bate Gaz Metan acasă. Să ia titlul ca să-mi demonstreze că e antrenor!".

Vineri expiră ultimatumul de la Chiajna
Steaua trebuie să rezolve situaţia lui Florin Gardoş pînă vineri, cu o zi înainte de plecarea în Antalya. Unirea Urziceni, formaţie care a fuzionat cu Concordia Chiajna, cere 120.000 de euro din transferul fundaşului în Ghencea. Primarul din Chiajna, Mircea Minea, le-a oferit o variantă steliştilor: să-i dea împrumut pe Bilaşco, pe Onofraş şi pe Laurenţiu Marinescu.


INBOX
- După ce prima şedinţă de pregătire din 2011 s-a desfăşurat pe un teren acoperit cu zăpadă, ieri, antrenamentul a avut pe un gazon curăţat în întregime.
- Deşi au participat la antrenamentele echipei, Andrei Ionescu şi Eugen Baciu nu vor face deplasarea cu echipa Stelei în cantonamentul din Antalya.
-  Trică despre transferul lui Dică: "Va fi extrem de motivat, e o superachiziţie, va rupe norii în Ghencea. O să vedeţi dacă am sau nu dreptate".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
vasglo
vasglo  •  12 Ianuarie 2011, 09:41

Ha, ha, ha.., iar a "inghitit-o" sobolanul cafeniu ce raspunde la numele de Udrea:))

okeanos
okeanos  •  12 Ianuarie 2011, 08:33

Daca Ricardo lua si ceva fotbal din Brazilia era ceva. Asa iar o sa ma exaspereze cu datul cu stangu-n dreptu'. Dar are ca proptea pe MMu, nu scapam asa usor de el!

gandrei
gandrei  •  12 Ianuarie 2011, 02:38

uimitor :)) a revenit la fix..desi ieri era in intarziere. Ma mir cum de nu a aparut ceva de genul: Udrea dezamorseaza bomba

Vezi toate comentariile (4)
Comentează