FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

Mircea Lucescu, mai mare decât Emerich Ienei » Dănuț Lupu: "Lucescu a venit la Rapid când nu auzise nimeni de echipa asta și a câștigat campionatul, a făcut baza și a făcut Rapidul mare"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2018 12:07

Dănuț Lupu, fost mijlocaș la Dinamo și Rapid, a vorbit despre fostul său antrenor, Mircea Lucescu și a lăudat modul în care acesta lucra cu jucătorii.

Chiar în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la câștigarea CCE de către Steaua, Lupu face o comparație interesantă.

"Cu tot respectul pentru Emerich Ienei, dar Mircea Lucescu este cel mai mare antrenor. Ienei a câștigat Cupa Campionilor, dar Lucescu a câștigat campionate peste tot. Lucescu a venit la Rapid când nu auzise nimeni de echipa asta. A câștigat campionatul, a făcut baza și a făcut Rapidul mare.

Mircea Lucescu era și un foarte bun pedagog. Eu îi ziceam că mă doare piciorul și îmi zicea «Bine, du-te la baie! Dar uite, ăla face două ture. Nu mai poți să faci și tu două?» Și mă facea să alerg patru ture. Așa mă motiva. Alți antrenori, când le spui că te doare piciorul, îți spun «Du-te la baie! Lasă-mă!».

Pe Lucescu îl interesa doar ce faci pe teren. Nu-i păsa ce faci în afara lui. Îți zicea «De la 5 la 7 avem meci. Joci. Dacă nu joci, te duci și stai în cantonament»", a declarat Dănuț Lupu la Pro X.

"Pe Mutu nu-l văd antrenor. El e coleric, țipă și se enervează. E dorința lui și îi doresc baftă"Dănuț Lupu

CV Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, 72 de ani, este în prezent antrenorul naționalei Turciei. A antrenat de-a lungul carierei la Corvinul, naționala României, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Șahtior Donțek și Zenit.

A câștigat: o cupă UEFA, o Supercupă a Europei, 2 titluri de campion în România, 3 Cupe ale României, 8 titluri de campion în Ucraina, 2 titluri de campion în Turcia, 6 Cupe ale Ucrainei, 5 Supercupe ale Ucrainei, o Supercupă a Rusiei

CV EMERICH Ienei

Emerich Ienei, 81 de ani, a antrenat la Steaua, FC Bihor Oradea, Chindia Târgoviște, naționala României, naționala Ungariei, Videoton, Panionios și Universitatea Craiova.

A câştigat 9 trofee ca antrenor: 5 titluri de campion, 3 Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
367678170245994
Gabriel Miulescu  •  07 Mai 2018, 18:18

Lupu bate campii, cu alte cuvinte, daca nu era Lucescu nu stia nimeni de Rapid, adica de Raducanu, Dan Coe, Lupescu, Niki Dumitriu, unul din cei mai tehnici jucatori romani, Puiu Ionescu, Lita Dumitru, unul din cei mai mari fotbalisti romani, cel care a fost remarcat de Pele la C.M din Mexic si alti mari fotbalisti. Asa ca ar fi cazul sa-ti ceri scuze Danut Lupu.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  07 Mai 2018, 18:04

Sa il compari pe Ienei cu securistul Lucescu este ca si cum ai compara un supersonic cu gasca. Dar am inteles, de ani de zile duceți o amplă campanie de mistificare a acestui individ, e oarecum normal. Însăși comparatia e jignitoare pentru omul de mare valoare care e ienei.

ciuke
ciuke  •  07 Mai 2018, 17:27

Steaua a fost creatia lui Ion Alecsandrescu. Selectia echipei din '86 a inceput prin 81-82. Au fost adusi, Balint, Iovan, Duckadam, Belodedici, Lacatus, Petcu,... Jenei si-a pus amprenta inca din sezonul 83-84 cand Steaua batea Dinamo (viitoare semifinalista CCE) cu 3 la zero, in oct 1983. Despre Halagian, revedeti dubla cu AS Roma din 1984...restul e cancan. Pana una alta, Jenei a dust nationala la un Mondial (1990), Lucescu l-a ratat pe cel din 1986. Tinand cont ca URSS a mers in '86 pe osatura lui Dinamo Kiev (castigatoarea Cupei Cupelor), poate azi discutam de generatia '86 ca fiind cea mai titrate. Lucescu, Jenei, Covaci, Iordanescu sunt unici in felul lor, iar cine se tine de clasamente nu face decat sa piarda vremea.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează