FOTBAL  »  Superliga  »  PAOK SALONIC

Mircea Lucescu despre momentul în care Răzvan Lucescu a decis să devină antrenor: „A venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător”

Mircea Lucescu (78 de ani) a povestit cum Răzvan Lucescu (54 de ani), actualul tehnician de la PAOK Salonic, a decis să devină antrenor.
Mircea Lucescu (78 de ani) a povestit cum Răzvan Lucescu (54 de ani), actualul tehnician de la PAOK Salonic, a decis să devină antrenor.

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 15:56 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 16:05

Mircea Lucescu (78 de ani) a povestit cum Răzvan Lucescu (54 de ani), actualul tehnician de la PAOK Salonic, a decis să devină antrenor.

„Il Luce” a mărturisit care a fost momentul în care fiul său a realizat că dorește să îmbrățișeze meseria de antrenor.

Răzvan Lucescu a fost vicepreședinte la Rapid în sezonul 2002-2003, când giuleștenii au câștigat ultimul titlu din vitrina clubului.

La un an după ce Rapid se încununase campioană sub comanda lui Mircea Rednic, Răzvan Lucescu s-a dus la tatăl său pentru a-i spune că dorește să devină antrenor. 

Mircea Lucescu s-a oferit să-l ia în staff-ul lui, dar Lucescu Jr. a preferat să o ia pe cont propriu și să facă un curs de antrenorat în Germania.

Mircea Lucescu: „Toată lumea îl critica pe Răzvan Lucescu că îl ajutam eu, dar nu era nimic adevărat”

„El a fost vicepreședinte la Rapid cu Rednic, au câștigat acel campionat. Iar după un an a venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător, mă fac antrenor». I-am zis «Vino lângă mine să vezi cum e». Și a zi «nu».

L-a ajutat Dragomir și l-a trimis la un curs în Germania. A făcut un curs intensiv. Făceau cei de la Federația Germană de Fotbal pentru țările mai puțin dezvoltate în fotbal. 

A făcut o lună de zile, se trezea la cinci dimineața. Apoi a venit direct la Brașov, a promovat, apoi a venit la Rapid, a avut performanțele din cupele europene.

Toată lumea îl critica că îl ajutam eu, dar nu era nimic adevărat. El a învățat cum trebuie să se comporte și ce trebuie să facă” a spus Mircea Lucescu, pentru Digi Sport.

Prima aventură ca antrenor a lui Răzvan Lucescu a fost la FC Brașov, unde a stat jumătate de sezon. Apoi, a mers la Rapid și a reușit performanța remarcabilă de a ajunge în sferturile de finală ale Cupei UEFA. 

În 2007 a revenit la Brașov, iar în 2009 a devenit selecționerul României. 

În sezonul 2011-2012, a antrenat din nou la Rapid, iar în vara anului 2012, a preluat conducerea echipei El-Jaish din Qatar. Mai apoi, în 2014, a fost numit antrenor la Petrolul, unde a rămas până în septembrie, moment în care a făcut pasul în Grecia, la Xanthi.

În vara anului 2017, a făcut trecerea la PAOK Salonic, iar în 2019 a preluat Al-Hilal, cu care câștigat Liga Campionilor Asiei.

În 2021 a revenit la PAOK, unde antrenează și acum.

VIDEO. Imagini memorabile cu „dirijorul” Răzvan Lucescu! Antrenorul lui PAOK, video de colecție pentru fanii echipei sale din Grecia

Citește și alte știri din fotbal:

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează