FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

MM a insistat să-l readucă pe fostul număr 10 şi îl vrea titular » Conflict în jurul lui Dică!

Articol de , - Publicat sambata, 08 ianuarie 2011 00:00

Managerul crede că fotbalistul achiziţionat de el n-a dat randament la CFR fiindcă a fost folosit mijlocaş şi-l vede doar atacant în Ghencea. Lăcătuş însă are alte planuri

Marius Lăcătuş s-a ales cu o problemă nouă pentru retur: ce să facă el cu Nicolae Dică? Mihai Stoica a insistat pentru transferul ex-piteşteanului şi pariază pe el. Însă antrenorul îl priveşte doar ca pe încă un concurent pentru un loc în echipă, nu ca pe o vedetă. Şi-l vede mijlocaş, nu atacant, cum crede MM! Managerul a explicat că l-a adus pe Dică în locul lui Kapetanos, după ce l-a pus pe liber pe grec şi a scăpat de salariul lui. Şi a precizat clar: "Dică n-are cum să fi uitat fotbalul! El n-a jucat foarte bine la CFR Cluj fiindcă nu-i convenea poziţia în care era folosit".

Dar postul pe care-l folosea Mandorlini în Gruia e acelaşi pe care i l-a rezervat Lăcătuş! Deci Nicolae o să fie intimidat de tactică şi la Steaua! "Fiara" nu-şi schimbă planul: "Dică o să lupte pentru un post de titular cu Laurenţiu Marinescu, cu Răduţ şi chiar cu Ricardo". Toţi trei sînt mijlocaşi, în sistemul 4-3-3 pe care tehnicianul îl va folosi în partea a doua a sezonului. Modulul e acelaşi în care "Dicanio" juca la CFR şi poziţia lui rămîne identică, aceea de mijlocaş central dreapta, în linia de trei. Prea departe de poarta adversă, după părerea lui MM.


"Pe Nicolae Dică îl voi folosi la mijlocul terenului deoarece el e un fotbalist cu experienţă şi am nevoie de un lider acolo"
Marius Lăcătuş, antrenorul Stelei

"Dică trebuie să-şi cîştige un loc în echipă, ca să joace! Venirea lui a crescut concurenţa dintre mijlocaşi"
Marius Lăcătuş, antrenorul Stelei

"Eu sînt împotriva repatrierilor, dar am făcut o excepţie în cazul lui Dică. Asta e, doar boii sînt consecvenţi. E un jucător special pentru mine, aşa cum e şi Rădoi"
Mihai Stoica, manager general Steaua

1 gol a marcat Dică în 16 meciuri jucate pentru CFR în sezonul 2009-2010, în toate competiţiile. Singura reuşită a fost în Cupă, cu Dinamo (2-1)

88 de goluri a marcat Dică în 226 de partide jucate de el în Liga 1, pentru FC Argeş şi pentru Steaua

0 goluri au mijlocaşii centrali pe care Steaua i-a folosit în prima parte a campionatului

Înainte era al doilea atacant
Dică a dat cel mai bun randament la Steaua în sistemul 4-2-3-1, pe care-l folosea Cosmin Olăroiu. El era în centrul liniei de trei din spatele vîrfului şi din acea poziţie a fost golgeterul echipei în fiecare sezon pe care l-a petrecut în Ghencea. Roş-albaştrii au folosit tactica aceasta şi din vara trecută pînă acum, dar Lăcătuş vrea să schimbe aşezarea.

Cesena refuzată
Ioan Becali a dezvăluit ieri că Bogdan Stancu a fost ofertat în această iarnă de gruparea din Serie A, Cesena. "Eu vorbisem cu Dinamo Moscova, cu Galatasaray, cu arabii pentru Mutu. Între timp, am primit la Bucureşti vizita lui Minotti şi Campedelli de la Cesena ca să negocieze pentru Bogdan Stancu. Steaua a cerut însă prea mult şi apoi am ajuns la varianta Mutu la Cesena", a declarat Becali. Gigi Becali a cerut 6 milioane de euro, de 4 ori cît a plătit pe Stancu în vara lui 2008.

Deja îl laudă pe Matei
Deşi nu a jucat nici măcar un minut în tricoul Stelei, Gabriel Matei a fost ridicat în slăvi de Gigi Becali. "Din momentul în care MM mi-a zis să-l urmăresc, l-am văzut în două meciuri şi e senzaţional. Va fi cel mai mare fundaş dreapta al României în viitorii ani", a declarat Becali despre cel pe care a plătit acum 600.000 de euro şi încă jumătate de milion de euro sau 20 la sută atunci cînd îl va vinde în străinătate.

Anghelov: "Şefii fac regulile"
Fostul mijlocaş central al Stelei a oferit un interviu în presa bulgară în care a tras
concluziile perioadei petrecute în Ghencea: "M-am simţit foarte bine la Steaua, nu am avut foarte mult timp să mă adaptez, iar acum s-a terminat. Am înţeles că oamenii de acolo nu mă mai doreau. Nu a fost ceva nedrept, ei sînt şefii, ei fac regulile. În fiecare ţară sînt reguli diferite şi şeful poate să facă orice", a spus Stanislav Anghelov.


INBOX
- Mihai Stoica a spus că are emoţii înaintea reunirii echipei: "Număr nu zilele, ci orele pînă cînd revin băieţii din vacanţă şi pînă vom pleca în primul cantonament".
- Gigi Becali a declarat că încearcă acum să repare ce a stricat în ultimii ani: "Am aruncat aiurea banii pe toţi străinii, în loc să iau jucători români tineri de mare perspectivă. Cu ăştia faci treabă".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  08 Ianuarie 2011, 11:46

dica se va impune cu si fara sprijinul lui MM, dica e cel mai bun mijlocas ofensiv din liga1, pierde la viteza dar castiga la tehnica...

gazistu
gazistu  •  08 Ianuarie 2011, 11:46

dica se va impune cu si fara sprijinul lui MM, dica e cel mai bun mijlocas ofensiv din liga1, pierde la viteza dar castiga la tehnica...

radu_m20
radu_m20  •  08 Ianuarie 2011, 08:53

cauta pe google pariori profesionisti

Vezi toate comentariile (5)
Comentează