FOTBAL  »  Superliga  »  NAPOLI - STEAUA 1-0

MM Stoica a început să lucreze » Vin primii doi puşti!

Articol de , - Publicat vineri, 17 decembrie 2010 00:00

Gabriel Matei (20 de ani) şi Dorinel Popa (22 de ani) sînt fotbaliştii propuşi de manager, pentru care se vor purta negocierile finale în următoarele zile.


Chiar dacă jucătorii au intrat deja în vacanţă, conducerea Stelei a conceput strategia pentru 2011, iar un punct important va fi campania de achiziţii. Cuplul Becali-MM Stoica a început să lucreze la cele dintîi transferuri ale iernii.

Primele două nume sînt propuse de managerul echipei şi sînt fotbalişti foarte tineri, de la două echipe mici din Liga 1, dar despre care Mihai Stoica i-a spus lui Gigi Becali că "în maximum un an-doi vor ajunge superjucători". Numele lor: Gabriel Matei şi Dorinel Popa.

Matei e ţinta numărul 1 a lui MM
Gabriel Matei e fundaş dreapta şi evoluează la Pandurii Tg. Jiu. Va împlini 21 de ani peste două luni şi a fost pus de Mihai Stoica în fruntea listei de achiziţii pe care i-a înaintat-o lui Gigi Becali. În condiţiile în care Emeghara are în continuare probleme medicale, Matei e văzut drept concurentul perfect pentru brazilianul Bonfim.

Dorinel Popa, mijlocaşul ofensiv de viitor
Al doilea e un mijlocaş ofensiv de la Victoria Brăneşti. Dorinel Popa l-a încîntat pe MM atît prin jocul său ofensiv, cît şi pentru faptul că e extrem de bine pregătit, el bifînd nu mai puţin de 1.538 de minute în actualul campionat, mai multe chiar decît Geraldo şi Latovlevici, care au fost printre cei mai folosiţi stelişti! În plus, e şi polivalent, fiind folosit de două ori ca mijlocaş dreapta, dar e şi un excelent executant de lovituri libere. Ambele goluri din acest sezon le-a înscris bătînd perfect două lovituri de la peste 25 de metri.

CV - Gabriel Matei
- va împlini 21 de ani în februarie 2011
- evoluează la Pandurii ca fundaş dreapta
- a debutat în Liga 1 pe 16 octombrie 2009, în meciul Unirea Alba Iulia - Internaţional
Curtea de Argeş 1-2
- are 32 de meciuri în Liga 1, nici un gol marcat şi 3 pase de gol
- în actualul sezon a jucat 17 meciuri din 18 posibile în campionat, de fiecare dată ca integralist, lipsind doar atunci cînd a fost accidentat
PREŢ: 200.000 de euro

CV - Dorinel Popa
- a împlinit luna trecută 22 de ani
- evoluează ca mijlocaş central ofensiv la Victoria Brăneşti
- a debutat în Liga 1 în martie 2008, cînd evolua pentru Buzău, în meciul Unirea
Urziceni - Gloria 2-0
- în actualul sezon a jucat toate meciurile pentru Brăneşti din campionat
- a reuşit să marcheze două goluri şi să ofere nu mai puţin de 4 pase de gol
PREŢ: 250.000 de euro

4 pase de gol a dat Dorinel Popa în acest campionat coechipierilor de la Brăneşti, mult mai multe decît au la un loc toţi mijlocaşii centrali ai Stelei: Anghelov (0), Bicfalvi (0), Răduţ (0), Apostol (0) şi Ricardo (1)


"Planul lui MM e acelaşi ca şi cel al lui Piţurcă, unul inteligent, să aducem jucători tineri, dar cu calităţi şi cu potenţial şi care să crească aici, iar peste un an-doi să devină oameni de bază"
Gigi Becali, patron Steaua

"Dorinel Popa e un fotbalist care seamănă cu ce jucam eu, ca stil mă refer, face ambele faze, trage bine de la distanţă, dă pase decisive, dar şi marchează des"
Ilie Stan, antrenor Victoria Brăneşti


Gigi insistă şi pentru Moraes
Pe lîngă Matei şi Dorinel Popa, Steaua n-a abandonat nici pista Moraes. Dimpotrivă, cum Becali a anunţat că se va despărţi şi de Kapetanos, şi de Bilaşco, vrea neapărat să-l transfere pe Moraes. Deocamdată, nu oferă mai mult de 600.000 de euro, însă e posibil să pluseze pînă la un milion pentru a-l avea pe golgeterul Gloriei Bistriţa.

Cum ar arăta Steaua cu cei doi plus Moraes
Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Ricardo - Nicoliţă, D. Popa, B. Stancu, Cr. Tănase - Moraes


Nume mari părăsesc Ghencea
În ceea ce priveşte lista celor care se vor despărţi de Steaua, Gigi Becali a pus pe ea nu mai puţin de 6 nume, însă ea ar putea fi chiar şi mai mare. Zapata deja şi-a reziliat contractul, Abrudan e ca şi plecat, iar Anghelov va fi îndepărtat la ordinul patronului. Emeghara va intra în ultimele 6 luni de contract şi dacă nu acum, sigur la vară va pleca şi el, în timp ce Bilaşco are o ofertă din China.

Jucătorul Cînd a venit Cît a costat
Zapata 2007 500.000
Abrudan 2010 400.000
A. Ionescu 2008 500.000
Anghelov 2010 gratis
Kapetanos 2008 gratis
Bilaşco 2010 700.000

Anghelov, bun pentru italieni, slab pentru Gigi
Becali a anunţat la 10 minute după terminarea jocului de la Napoli că "Anghelov va pleca, nu e ceea ce vreau eu de la el. E struţo-cămilă, adică nu e nici defensiv, nu poate nici în ofensivă. N-avem nevoie de aşa ceva". Anghelov a primit însă cea mai mare notă din partea Gazzetei Dello Sport, 6,5, aceeaşi publicaţie notîndu-l cu 5 pe Stancu. GSP i-a acordat nota 7 lui Anghelov, doar Ricardo, Gardoş şi Surdu avînd la fel dintre jucătorii de cîmp.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
ironic
ironic  •  17 Decembrie 2010, 17:35

Domnilor Gesepisti, Ori sunteti de-a dreptul batuti in cap ,ori sunteti de-a stangul pocniti in cap.Pai,in aceeasi pagina intrebati daca Martinovici merita sa fie capitanul Stelei pentru ca 3 randuri mai la vale sa-l scoateti definitiv din echipa. BUFONILOR !Treceti la colinde si lasati-va dracu' de meseria asta , ca-i tare grea.

firentze
firentze  •  17 Decembrie 2010, 11:35

Acum fiecare jucator va valora dublu,asa ca i-ati stricat "apele" lui JIJI si nu o sa mai cumpere deloc,hahaha!Cel mai interesant e faptul ca antrenorul nu e nici macar bagat in seama,in legatura cu achizitiile,pentru ca el SLUGA lui Jiji si a lui MEME,treb. sa construiasca o echipa,cu jucatori transferati de patron si presedinte...,ei stiu cel mai bine posturile deficitare de la echipa!

firentze
firentze  •  17 Decembrie 2010, 11:33

Acum fiecare jucator va valora dublu,asa ca i-ati stricat "apele" lui JIJI si nu o sa mai cumpere deloc,hahaha!Cel mai interesant e faptul ca antrenorul nu e nici macar bagat in seama,in legatura cu achizitiile,pentru ca el SLUGA lui Jiji si a lui MEME,treb. sa construiasca o echipa,cu jucatori transferati de patron si presedinte...,ei stiu cel mai bine posturile deficitare de la echipa!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează