FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Moştenirea lui nea Costică » "Câinii" nu pot scăpa de el, pentru că ar trebui să achite un milion de euro!

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2016 00:00

Dinamo vrea neapărat să renunţe în această iarnă la serviciile mijlocaşului Ionuţ Şerban, 21 de ani, dar acest lucru îi dă mari bătăi de cap patronului Ionuţ Negoiţă.

Venit în Ştefan cel Mare în 2013 de la Sportul Studenţesc, Şerban nu a confirmat, deşi a trecut prin "mâna" mai multor antrenori.
În momentul transferului, patronul Sportului, Vasile Şiman, a speculat cota bună de atunci a mijlocaşului central şi a introdus o clauză-capcană care dă şi acum bătăi de cap "câinilor".

Şerban este deţinut în coproprietate cu Sportul, iar Dinamo trebuie să achite echipei lui Şiman 1.000.000 € dacă fotbalistul este vândut, împrumutat sau declarat liber de contract fără ca Şiman să îşi dea acceptul.

Singura variantă în care Dinamo se eliberează de această problemă este ca înţelegerea lui Şerban cu clubul alb-roşu să expire, dar acest lucru se va întâmpla de abia în 2019, iar Ionuţ Negoiţă nu mai vrea să îl ţină nicio zi pe fotbalistul care nu joacă nici la prima echipă, nici la a doua, dar este plătit cu 3.000 € pe lună încă din 2013.

Anghelache e vinovatul

Conform surselor din anturajul conducerii dinamoviste, principalul vinovat pentru această clauză este fostul preşedinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache. Acesta s-a ocupat de transfer şi a acceptat clauza impusă de Şiman, crezând la vremea respectivă că mijlocaşul va fi vândut pe mult mai mulţi bani.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Ionuţ Negoiţă l-a dat afară pe Anghelache în momentul în care i-a cerut să îi rezilieze contractul, dar preşedintele de atunci a spus că nu poate face nimic.

Şi Becali a păţit la fel

Un alt caz de acest gen a fost transferul lui Eugen Baciu de la FCM Bacău la Steaua. La acea vreme, patronul Bacăului, Dumitru Sechelariu, a introdus o clauză în contractul lui Baciu care specifica că Steaua trebuie să plătească moldovenilor 800.000 € dacă fundaşul era vândut sau lăsat liber de contract, indiferent dacă fotbalistul se lăsa de fotbal. Mai mulţi ani, Becali i-a prelungit contractul lui Baciu pentru a evita plata celor 800.000 € şi într-un final a contestat clauza la TAS, motivând că nu a fost atent Argăseală în momentul transferului. TAS a hotărât ca Steaua să plătească banii datoraţi plus alţi 200.000 €, penalităţi.

"Pentru sezonul următor Ionuţ Şerban este pariul meu. E din generaţie cu Steliano Filip şi Dorin Rotariu. Consider că e momentul ca şi el să «explodeze»"
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo, înainte de startul actualului sezon, pentru Gazetă

" Ionuț Șerban are o situație contractuală mai delicată, vom vedea ce decizie vom lua în privința lui"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo, la Digi

1 golîn 53 de meciuri a marcat Şerban în Liga 1, all-time

Evoluţiile lui Şerban la Dinamo

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
fangigi
fangigi  •  28 Decembrie 2016, 21:47

Mai sunt doi ani pana in 2019! Salariul lui 72000 de euro pe toata perioada, chiar credeti ca Negoita arunca cu milionul la orice prostie?

khal_37
khal_37  •  28 Decembrie 2016, 18:38
Postat de zidane92 pe 28 Decembrie 2016, 15:07

khal 37 probabil singurul fecesebist ramas pe baricade:))))) toti ceilalti au descoperit ca tin cu csa steaua de mici sau macar au bun simt sa stea sub pat, ascunsi dupa umilinta din derby 7-2 in 3 saptamani, eveniment unic in istoria derbiurilor dintre dinamo si steaua, dar asta ce sa ii faci la el rusinea si bunul simt nu exista, ce stie sa dea cu limba in urechile lui becali aia face in orice zi!

Pe baricade dintre trollîi antistelisti și fcdb-iștii lui negoita văd că ai rămas doar tu, vrejnicul aparator al pupiei lui anghelache....Nu uita, din 2011 pana în prezent și nu uita anul 2007.

zidane92
zidane92  •  28 Decembrie 2016, 15:07

khal 37 probabil singurul fecesebist ramas pe baricade:))))) toti ceilalti au descoperit ca tin cu csa steaua de mici sau macar au bun simt sa stea sub pat, ascunsi dupa umilinta din derby 7-2 in 3 saptamani, eveniment unic in istoria derbiurilor dintre dinamo si steaua, dar asta ce sa ii faci la el rusinea si bunul simt nu exista, ce stie sa dea cu limba in urechile lui becali aia face in orice zi!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează