FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mulţescu: "Viaţă lungă"

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2008 00:00

Este ceea ce-şi doreşte Gigi Mulţescu la Dinamo. "Nu-mi fac iluzii că o să am linişte!", a mai completat noul antrenor al "cîinilor"

"Sper să ne mai întîlnim mult timp de aici încolo, deşi ştiu că depind de rezultate, ştiu ce soartă mă aşteaptă, ştiu ce soartă voi avea... De aceea vreau să am o viaţă lungă la Dinamo!". Aşa a încheiat Gigi Mulţescu speech-ul de ieri după-amiază, de la prezentarea oficială. Tehnicianul de 56 de ani este conştient de presiunea zilnică la care este expus prin prezenţa sa banca roş-albilor. Doar este al 4-lea antrenor principal din acest sezon al "cîinilor", după Rednic, Zenga şi Ţălnar!

"Avem nevoie unii de alţii!"
Mulţescu a încercat să fie cît mai natural: "Da, am o bucurie deosebită că sînt din nou acasă! Am nevoie de Dinamo cum, de altfel, şi Dinamo are nevoie de mine. Nu ţi se oferă prea des o asemenea oportunitate, aşa că ... am venit!". Acceptă munca în echipă, cu Dinu şi cu Ţălnar: "N-a fost nimeni dat la o parte! Acum sîntem în formulă completă. Între noi trei este o relaţie veche de 25 de ani. Împreună trebuie să ne îndeplinim obiectivele şi lumea să fie mulţumită".

"În '90 era şi mai greu"
Discursul lui Mulţescu a fost unul simplu. E conştient de ceea ce îl aşteaptă: "Linişte? Nu-mi fac iluzii că o să am! Eu am mai antrenat Dinamo într-o perioadă specială, în 1990, cînd zburau pietrele pe la geam şi pe lîngă cap, într-o perioadă de viaţă şi de moarte. Nu mai erau bani şi o întreagă echipă fusese exportată. Dar am ştiut să o gestionez, ajutat şi de oameni deosebiţi, cum a fost Vasile Ianul".

Mulţescu a semnat luni seară un contract valabil pe un an şi jumătate cu campioana României, însă, în ciuda asigurărilor ferme date şi ieri de către acţionari, soarta sa depinde meci de meci de evoluţia echipei şi de calificarea sau nu a "cîinilor" în cupele europene.

cifră
6 mii de dolari este salariul lunar al lui Mulţescu în Ştefan cel Mare


"Cum m-au primit jucătorii? Erau curioşi! Ne-am spus lucruri care ţin de convieţuire, de comunicare, am deschis o uşă către ei şi vom continua dialogul. Sînt băieţi buni"
Gigi Mulţescu

"Pe lîngă joc, rezultatele sînt decisive. Eu depind de rezultate. Ele mă fac mare, ele mă curăţă! Sînt gata să mă apuc de o muncă de Sisif!"
Gigi Mulţescu

"Şi Chelsea e bună, dar n-a luat Liga!"

"Avem cel mai bun lot din România!", declară, periodic, Cristi Borcea. Mulţescu este mai cumpătat: "Poate să spună ce vrea. Valoarea echipei e dată de joc. Vreau să confirmăm prin joc. Fotbaliştii n-au dat tot. Asta şi fiindcă au fost accidentări, plus alte întîmplări. Aşa, şi Chelsea are cel mai bun lot, dar n-a cîştigat Champions League! Jocul este barometrul muncii".

"Se va impune"
Foştii colegi de echipă au încredere în Mulţescu. "E un antrenor exigent, sigur se va impune. Venirea lui e benefică", a spus Ionel Augustin. "Va reuşi să gestioneze echipa, chiar dacă a preluat-o din mers. Va lucra bine cu Ţălnar, sînt prieteni", a adăugat Costel Orac. Pe de altă parte, Dănuţ Lupu este sceptic: "Poate să vină şi tata la Dinamo, ei trebuie să joace mai bine, sînt cei mai slabi dintre primele şase clasate! Nu ştiu ce tactică ar mai putea să-i înveţe el pe jucători ca Dănciulescu sau Bratu".

Şi calculatorul?!
Încă din luna decembrie, de cînd Mulţescu era la U Cluj, au fost discuţii să vină la Dinamo, dar nu s-au materializat. Luna trecută, cînd echipa era în Antalya, Mulţescu a avut o întrevedere cu Badea. S-a vrut şi o metodă de a-l responsabiliza mai mult, pentru acel moment, pe Cornel Dinu! "Ne-am văzut fiindcă vreau să-i iau un calculator fiicei mele", a comentat Mulţescu. "N-am minţit atunci, eu nu mint. Am discutat cu domnul Badea şi acum ceva timp, dar totul a fost doar de principiu. Acum am intrat direct în pîine, fără convulsii".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
 •  05 Martie 2008, 21:13

Pe mine sincer nu ma intereseaza ceea ce fac celelalte echipe sau suporteri lor pt.ca ma intereseaza doar ceea ce se scrie,ceea ce joaca si ceea ce sunt DINAMO care au inceput sa dee rezultate.TOT ASA SI NE APROPIEM DE PODIUM.NU inteleg de ce tot schimba antrenorul

 •  05 Martie 2008, 15:32

Respecta pasii de mai jos si o sa ai parte de c^astiguri free: 1. Mai intai intra pe b* u* x *.to. (fara stelute si legat) in dreapta sus da click pe register. 2 Completeaza casutele de acolo. Unde scrie referer SCRIE scoobydoo33 (eu fiind un Premium Member pe site si tu primind invitatia de la mine o sa primesti un bonus la inscriere) . 3. Apesi pe citeşte zilnic Gazeta Sporturilor si dai click pe link-urile care iti apar acolo. Pe fiecare site pe care intri trebuie sa astepti 30 de secunde. Pentru fiecare site pe care intri vei primi 0.01$ . De asemenea pe link-urile care ti le da acolo poti sa intri doar odata pe zi. 4. Facand doar ce scrie la pasul 3 poti castiga aproximativ 100$ pe an. Totusi, pentru fiecare persoana inscrisa de tine o sa primesti inca pe atat. De exemplu daca mai inscri pe mama si pe tatal tau in total o sa ai 2 invitati si in loc de 100$ primesti 300 $ pe an. Daca ai 9 invitati atunci primesti 1000$ pe an si tot asa mai departe. 5. Asta e pasul cel mai important si anume luarea banilor. In momentul in care ai ajuns la 10$ poti sa scoti banii. Tot ce trebuie sa faci e sa apesi pe a

 •  05 Martie 2008, 11:38

Ma bucur ca esti contient ca doar rezultatele te vor tine la Dinamo ! Dupa cum stii la Dinamo nu este coeziune la nivelul actionarilor, sunt scindati in 2 tabere si aceea intotdeauna nu vei avea liniste !!! cand vei multumi una din tabere, cealalta va sta la cotitura cu antrenorul lor si invers. Din pacate in momentul pierderii ambelor tabere, asa cum bine ai declarat -"doar rezultatele ma vor tine la Dinamo", atunci vei pleca cu siguranta !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează