FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Fostul fotbalist din Superliga campion cu Neil Lennon la Celtic: „Atunci devine agresiv”

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2024 14:56 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 15:27

Neil Lennon, 52 de ani, face cunoștință cu România. Acum descoperiți-l dumneavoastră pe nord-irlandez în portretul pe care i l-a făcut Hatem Elhamed, ex-Dinamo și ex-Celtic, israelianul care a cucerit campionatul cu Lennon în 2020

Neil Lennon, 52 de ani, a semnat cu Rapid, se acomodează la viața din București, este prima mutare importantă a lui Dan Șucu în perspectiva noului sezon.

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
NEWCASTLE - TOTTENHAM
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii

După ce a terminat abia pe locul 6 în play-off-ul acestei ediții, Rapid țintește marea revanșă pentru ediția 2024/2025.

Hatem Elhamed știe fotbalul românesc: a jucat la Dinamo, a evoluat în cupele europene contra lui FCSB și CFR Cluj

Sosirea nord-irlandezului în Grant a fost și este dezbătută în continuare. Și nu doar de fanii giuleșteni. Un fotbalist familiarizat cu Liga 1, internaționalul israelian Hatem Elhamed, 33 de ani, fost jucător la Dinamo în 2015, a lucrat sub comanda lui Lennon la Celtic în perioada 2019-2021.

Fostul fotbalist din Superliga campion cu Neil Lennon la Celtic: „Atunci devine agresiv”

Hatem a cucerit trei trofee cu "catolicii", dintre care unul a fost campionatul. În startul carierei sale, Elhamed a marcat într-un Derby de România, a jucat ulterior în cupele europene cu Hapoel Beer Sheva împotriva celor de la FCSB și cu Celtic împotriva lui CFR Cluj.

Chestionat de GSP.ro vizavi de omul și antrenorul Neil Lennon, Hatem a acceptat să-i schițeze un portret.

Fostul fotbalist din Superliga campion cu Neil Lennon la Celtic: „Atunci devine agresiv”
Hatem Elhamed, după golul pe care l-a marcat pe Arena Națională în derby-ul dintre Dinamo și FCSB

Portretul lui Neil Lennon: „Nu acceptă nici jumătăți de măsură, nici munca făcută pe trei sferturi"

„Este un antrenor foarte bun și foarte profesionist. Cere maximum tot timpul. Are foarte multă energie și este apropiat de jucători, de asemenea. Le pasă foarte mult de cei pe care îi are sub comanda sa. Dar, totodată, este agresiv atunci când fotbaliștii nu dau totul, la maximum. Nu acceptă nici jumătăți de măsură, nici munca făcută pe trei sferturi.

Nu există: „Este OK azi, lasă că mai fac și mâine!". Nimeni nu-l poate păcăli. Ți-am zis, este un antrenor foarte bun, din toate punctele de vedere", a comentat Hatem Elhamed pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul fotbalist din Superliga campion cu Neil Lennon la Celtic: „Atunci devine agresiv”
Hatem Elhamed în duel cu Damjan Djokovic, în toamna 2019, o confruntare între Celtic și CFR Cluj

Israelianul a fost adus de la Hapoel Beer Sheva la Celtic pentru 1,8 milioane de euro în iulie 2019. Lennon trecuse de la nivelul de "interimar" la cel de "manager" al alb-verzilor.

10trofee a cucerit Lennon cu Celtic, la ultimul campionat, 2019/2020, fiind și Elhamed în echipa nord-irlandezului

Hatem Elhamed este liber de contract. Urmărește Dinamo și știe despre fotbalul românesc

În acest moment, Elhamed a încheiat contractul cu Hapoel Haifa, așteaptă să vadă încotro îl va duce fotbalul. Întrebat dacă ar accepta să se întoarcă în Liga 1, israelianul cu origini arabe a lăsat ușa deschisă: "Sunt OK și gata de un nou drum. Mi-a plăcut foarte mult în România. Fotbal bun, câteva echipe foarte bune, de top, mulți fani. Sunt deschis oricăror variante, sunt împătimit de fotbal".

Hatem a jucat doar jumătate de an la Dinamo, în prima parte a lui 2015, a mai fost în discuții, ulterior, să se întoarcă în "haită", a mai fost dorit de CFR Cluj, în decursul ultimilor ani.

"Am văzut ultimul rezultat al lui Dinamo și câteva clipuri cu fanii. Excepționali! Pentru ei, am tot urmărit Dinamo în ultimii ani. O parte din viața mea a fost acolo, a fost bine, a urmat și mai bine. Îmi doresc foarte mult ca Dinamo să continue în prima ligă și sper ca din viitorul sezon să nu mai aibă astfel de probleme. Totuși, vorbim de Dinamo...

Am observat că Rapid București a crescut foarte mult în ultimii ani, nu eram familiarizat cu acest club. Apoi, am înțeles de la prieteni comuni că este un club mare în România. Bun, aveți echipe competitive, bravo! Succes la Euro!", a mai declarat Elhamed.

Hatem a sosit ca mijlocaș închizător la Dinamo, a fost și ofensiv, dar și stoper, la nevoie. Ulterior, a evoluat ca fundaș central și ca fundaș stânga.

3goluri în 15 meciuri a marcat Elhamed pentru Dinamo, plus două assist-uri

16selecții are Elhamed în naționala Israelului

Neil Lennon, la prima conferință de presă ca antrenor al Rapidului: „Auzisem de club înainte să vin aici. Ar fi prostesc să promit titlul din primul sezon”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (12)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  22 Mai 2024, 18:56
Postat de magic4ever pe 22 Mai 2024, 15:37

Fotbalist peste media ligii 1 ...poate il readuce Dinamo daca este liber de contract

Corect. Pentru ca ala după ce a zucat (cum-necum) la Celtic, aia visează: sa zoace la 6inam9ul dintre Urgenta si Circ, pe paltoane, zacusca si bonuri de masă.

racetrack
racetrack  •  22 Mai 2024, 18:20

Abia astept sa vedem ce transferuri facem. Trebuie sa-i aduca fundasi calumea si mijlocasi de constructie si posesie. Pe benzi stam foarte bine, in atac stam foarte bine (cel putin daca nu pleaca Rrahmani, daca pleaca il avem pe Bora dar mai trebuie un varf in cazul acela), insa pe axul central - aparare, inchizatori, playmaker - stam foarte rau. Acesta e motivul pentru care Rapid nu a obtinut mai mult sezonul acesta, pentru ca in fiecare meci in care am fost obligati sa atacam pozitional, nu am fost deloc buni. Doar pe contraatac a mers foarte bine treaba - asa a castigat Rapidul 3 din 4 partide cu FCSB, si destule puncte si cu alte echipe de playoff.

unurtr
unurtr  •  22 Mai 2024, 17:48

Păi atunci o să se ia cu mâinile de cap după primele antrenamente de la Rapid când îi va vedea pe Săpunaru, Grigore, Drăghia sau Borza cum aleargă în dorul lelii... Să facă niște teste de efort pentru cei din lot și cred că mai rămân 10% din ei :))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează