FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

"Nici o şansă!"

Articol de , - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

Sandu l-a anunţat pe Dragomir că arbitrii vor fi delegaţi şi în retur tot de Lupescu

Returul de foc a început deja în culise, deşi pînă la startul sezonului mai sînt şase zile. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a contrat dur pe şeful LPF, Dumitru Dragomir, care a anunţat că majoritatea cluburilor vor ca delegările arbitrilor să nu mai fie făcute de directorul general al Federaţiei, Ionuţ Lupescu, ci prin tragere la sorţi.

"Dragomir nu are nici o şansă! Am auzit că la cluburi au ajuns tot felul de hîrtii, este un abuz pe care îl face Liga. Nu am avut nici o discuţie cu domnul Dragomir, dar este un abuz. Comitetul Executiv al FRF l-a desemnat pe Lupescu să se ocupe de delegarea arbitrilor pentru sezonul 2007/2008 la Liga I", a declarat Sandu pentru NewsIn. Naşu' a mai spus: "Mai mult, există o convenţie între Federaţie şi Ligă, în care se stipulează că delegarea arbitrilor va fi făcută de directorul general al FRF. Liga trebuie să facă pasul înapoi, nu ştiu cine i-a băgat în cap lui Dragomir treaba asta, pentru că se va face de rîs. Indiferent că vine Mitică şi îmi spune că patronii vor asta, nu mă interesează. Patronii trebuie să se subordoneze legilor fotbalului, şi nu invers!".

"Cine a dat poate să şi întoarcă decizia în privinţa delegării arbitrilor, iar acest lucru o poate face Comitetul Executiv sau cel de Urgenţă al FRF"
Valentin Alexandru, secretar general al LPF

16 cluburi vor ca arbitrii să fie delegaţi prin tragere la sorţi

"Să-i delege tot Lupescu, dar prin tragere la sorţi"

Dumitru Dragomir a reacţionat calm replicii tăioase date de Mircea Sandu, bănuit de anumite medii fotbalistice că n-ar fi chiar străin de greşelile de arbitraj repetate în favoarea liderului CFR Cluj. "Pe mine nu mă interesează să iau delegările de la Lupescu. Să le facă tot el, dar prin tragere la sorţi! Nu vreau eu asta, ci 16 dintre cele 18 cluburi din Liga I. Doar CFR şi Poli Iaşi nu vor. Luni îi voi trimite lui Mircea Sandu toate cererile cluburilor, iar dacă nu va ţine cont de ele, e treaba lui. Avertizez că dacă arbitrii nu vor fi traşi la sorţi, în retur va fi dramă", a precizat preşedintele LPF.

Contre Lupescu - "Vîlcea"

Ionuţ Lupescu a a precizat că se va ocupa în continuare de delegările arbitrilor şi l-a contrat dur pe preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, care a spus că agreează varianta delegării prin tragere la sorţi. "Nu are ce să discute Gheorghe Constantin cu mine. El să-şi vadă mai bine de problemele lui, de acuzele pe care i le-a adus Gigi Becali! Dar văd că n-a făcut nimic de 6 luni", a declarat pentru Mediafax director general al FRF, cu aluzie la faptul că Becali l-a acuzat pe şeful arbitrilor că a cîştigat "unu-două milioane" din fotbal şi că a ajutat-o anult trecut pe Dinamo să iasă campioană.

Ajutor contra pămînt

Motivul pentru care preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, îşi doreşte ca delegările de arbitri să fie făcute prin tragere la sorţi ar fi pentru a-l ajuta pe bunul său prieten, Gigi Becali. Se pare că patronul stelist s-ar fi plîns preşedintelui Ligii că nu mai doreşte ca Lupescu să se ocupe de delegări, deoarece crede că acesta o avantajează pe CFR Cluj. Surse din lumea fotbalului vorbesc despre o afacere între Becali şi Dragomir şi care are ca miză un teren din comuna Pipera. Dragomir a construit cu ceva vreme în urmă mai multe vile în zonă, dar calea de acces către acestea este pe un teren deţinut de Becali. În urmă cu ceva vreme, latifundiarul l-a ameninţat pe Dragomir, spunîndu-i: "Mitică, nu uita pe unde trece drumul spre casele tale!". Astfel, se pare că preşedintele LPF ar încerca să-l ajute pe Becali în problema arbitrilor contra bunăvoinţei acestuia în privinţa parcelei de teren.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
 •  17 Februarie 2008, 17:37

sa stabileasca nasu si lupul clasamentul si sa joace ei cu kossovo. cine le da dreptul sa taie si sa spunzure, sa delege si sa aplice legea si regulamentele facute tot de ei, dupa ureche, dupa cheful si inima lo0r. daca nu/l momea pe sindicalistul lupescu, avid si el de/o functie, cine ar fi facut tragerea la sorti, manevrele, delegarile, gica popescu

 •  17 Februarie 2008, 16:17

Rapuns lui ingineru!! Noi nu prea laudam ca gandim, noi miticii stim sa castigam!! Chestii de "cujetare" si ipocrizie le aveti voi, diplomatilor, noi in sud le spunem verde-n fata, ca Becali, ca avem sange-n... pix!! Adevarul asta este!! O personalitate politica, in fosta campanie electorala, a "imprumutat" niste milione de euro de la dl administrator de la CFR Cluj, d-l Paszkany, de la dumnealui sau cineva din anturajul dumnealui - sursa: presa de sport din Romania!! Acum niste oameni s-au oligat ca-n contra-partida sa "faciliteze" (intr-un mod elevat) ca CFR Cluj sa castige campionatul!! Pe langa cele 2 miloane de euro, CFR-ul a mai investit inca 4-5 milioane in transferuri (citeste investitii), pentru ca are "asigurate" cele 14 milioane de la UEFA!! Nu contesc ca dealungul anilor au mai facut si alte echipe "misculatii" prin "metode specifice". Cel mai "finut" a fost dl Padureanu de la Bistrita, care o perioada importanta de timp dicta cine ia campionatul, iar anul acesta "s-a reactivat - conserva" pentru a da o mana de ajutor pentru "achitarea datoriei de onoare" a vestitului politician!! Eiii, cam asta a fost!! Astept injuraturi!! Sunt un mitic incercat!! Si nesimtit, o spun eu ca sa nu te gadesti ti vre-o 100 de ani, cat s-au gandit CFR-istii sa ia si ei un amarat "campionat-pot" de 14-15 milione de euro, dar se spala... niste bani!!!!!! servus, toc!

 •  17 Februarie 2008, 14:18

nu inteleg de ce lupescu se cramponeaza asa de mult de delegarea arbitrilor daca nu are nici un interes

Vezi toate comentariile (44)
Comentează