FOTBAL  »  Superliga  »  TRATATIVE

Noi detalii din culisele proiectului grandios din Gruia » Dan Petrescu, rezolvat! Două lucruri stau în calea venirii lui Gică Popescu + Mureșan, sfătuit să se dea la o parte

Petrescu, 49 de ani, este pe locul 6 în topul all-time al selecţiilor în naţionala României, a bifat 95 de meciuri şi 12 goluri
Petrescu, 49 de ani, este pe locul 6 în topul all-time al selecţiilor în naţionala României, a bifat 95 de meciuri şi 12 goluri

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2017 00:01

Dan Petrescu (49 de ani) va fi instalat în locul lui Miriuţă săptămâna viitoare, iar noul patronat al echipei îl doreşte şi pe Gică Popescu, pentru postul de preşedinte.

Ieşirea din insolvenţă, reuşită pe 30 mai, şi perspectiva de a putea evolua în Europa, în 2018-2019, deschid uşile unui proiect fabulos în Gruia. Pe lângă stabilirea unui buget de 8,5 milioane de euro, al doilea cel mai mare în Liga 1, după FCSB, dar şi achiziţia unor jucători de valoare, români şi străini, fosta campioană va da o superlovitură în privinţa băncii tehnice.

"Da, negociez cu CFR"

Dan Petrescu va fi anunţat săptămâna viitoare ca înlocuitor al lui Vasile Miriuţă. "Bursucul" e liber de contract după ce s-a despărţit săptămâna trecută de Al Nasr, cu care a pierdut finala Cupei Emiratelor, 0-3 cu Al Wahda. În locul lui Petrescu a fost adus italianul Cesare Prandelli. "Da, negociez cu CFR. E singurul club care m-a căutat să-mi propună un contract", a declarat ieri Dan la Digi.

De ce depinde "Baciul"

Planul grandios al CFR-ului, care îşi va propune titlul în sezonul viitor de Liga 1, dar şi grupele Champions League, în toamna lui 2018, nu se opreşte doar la aducerea lui Petrescu. Noul patronat visează chiar la un cuplu entuziasmant: Gică Popescu - preşedinte, Dan Petrescu - antrenor.

Lui Iuliu Mureşan i s-ar fi sugerat să iasă discret din prim-plan, mai ales că are şi probleme în justiţie.

În calea venirii lui Popescu ar sta două lucruri:

  1. dacă interdicţia impusă de judecători, în momentul în care el a fost condamnat în Dosarul Transferurilor, i-ar permite să fie în conducerea unui club.
  2. dacă va accepta să intre în concurenţă cu cumnatul şi bunul său prieten, Gică Hagi, mai ales că a tot repetat în ultima vreme: "Singurul proiect de fotbal în care aş mai intra ar fi doar lângă Hagi". 

Petrescu, ca antrenor


- a câştigat titlul cu Urziceni în 2009
- a făcut 8 puncte cu Urziceni în grupele UCL şi a jucat primăvară de Europa League
- a jucat finala Cupei României cu Urziceni în 2008
- a câştigat Supercupa cu ASA Tg. Mureş în 2015
- a câştigat Cupa Chinei cu Jiangsu Suning în 2015
- a promovat cu Kuban Krasnodar în prima ligă rusă în 2010
- a fost vicecampion al Poloniei cu Wisla Cracovia în 2006
- a câştigat de 3 ori titlul de cel mai bun antrenor al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor: 2008, 2009 şi 2011

"Mi-aş dori să lucrez din nou cu Dan Petrescu, dar în acest moment nu e posibil fiindcă, din ce ştiu eu, are în aşteptare o ofertă din Golf, cu care e practic imposibil să rivalizăm"Mihai Stoica, director sportiv FCSB, declaraţie pe 13 mai

"Foarte probabil, luni Dan Petrescu îl va înlocui pe Miriuță. Îmi pare rău pentru Vasile, e prietenul meu, dar noul patronat vrea să treacă la un nivel superior"Iuliu Mureșan, președinte CFR, la Dolce

14 aniau trecut de la debutul lui Petrescu în meseria de antrenor, a fost pus "principal" la Sportul Studențesc în 2003

10 echipe, în 6 ţări,a antrenat Petrescu: Sportul, Rapid, Urziceni şi ASA (toate în România), Dinamo Moscova şi Kuban (Rusia), Wisla (Polonia), Al Arabi (Qatar), Jiangsu Suning (China) şi Al Nasr (Emirate)

395de meciuri are Dan Petrescu ca antrenor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
1317265454971178
Decebal Savu  •  03 Iunie 2017, 08:11
Postat de Trevor Trevor pe 02 Iunie 2017, 13:42

nu stiu daca mai are putere Boc sa va mai dea un titlu ....

Primăria Cluj Napoca e implicată în proiectul U Cluj adevărata echipă a orașului.

genius
genius  •  02 Iunie 2017, 19:36

Fara suparare, dar pentru a fi din nou campioana Cfr-ului îi mai lipsesc...Boculet si pdl-ul!!!

claudiu.h12
claudiu.h12  •  02 Iunie 2017, 16:44

Pai nu a fost ai Meme interzis in fotbal? Si sta pe banca fecesebe(hu)lui fara jenă si fara a tine cont de hotararea Instantei ???

Vezi toate comentariile (23)
Comentează