FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL / STEAUA - METALURGS LIEPAJAS 1-0

Noua faţă

Articol de , - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2008 00:00

Cu toate achiziţiile pe teren, Steaua a învins ieri la limită vicecampioana Letoniei

După 0-0 cu Wisla Cracovia, Steaua a cîştigat ieri primul meci în 2008, 1-0 cu ocupanta locului 2 din Letonia, Metalurgs Liepajas. Lăcătuş a început cu vechea gardă plus două noutăţi: Ghionea în centrul apărării şi Pepe Moreno, atacant împins.

Roş-albaştrii au demarat în forţă şi au avut prima ocazie în minutul 3, cînd Dorin Goian a reluat peste poartă, cu capul, centrarea lui Nicoliţă din corner. Chiar dacă toţi ochii erau aţintiţi pe columbianul Pepe, cel care a ieşit în evidenţă a fost în cele din urmă tot Nicolae Dică. Mai întîi, piteşteanul a prins un şut bun pe poartă, reţinut de portar, pentru ca în minutul 20 să găsească o pasă sclipitoare pentru Moreno, dar şutul acestuia a lovit bara transversală. Peste 10 minute, noua achiziţie a Stelei a obţinut un 11 metri, iar Dică a transformat fără probleme.

Lăcă a schimbat aproape toată echipa la pauză, introducînd pe teren şi ceilalţi doi atacanţi sud-americani: Dayro Moreno şi Mendoza. Cei doi au creat şi prima ocazie a steliştilor din a doua repriză, cînd primul i-a pasat perfect peruanului, dar acesta a tras slab şi portarul leton a prins. Steaua s-a stins uşor-uşor şi scorul a rămas 1-0, chiar dacă Metalurgs a evoluat pe final în 10 oameni, după eliminarea lui Klinek (77).


Steaua - Metalurgs Liepajas 1-0 (1-0)
A marcat: N. Dică (30 - pen)
Steaua (prima repriză): Zapata - Golanski, D. Goian, Ghionea, Neşu - Nicoliţă, Lovin, Ov. Petre, R. Surdu - N. Dică, Pepe Moreno.
Steaua (a doua repriză): Zapata (69 Cernea) - P. Marin, D. Goian, Ninu, Eze - Habibou, Bicfalvi, Pleşan, Dayro Moreno - Neaga, Mendoza. Antrenor Marius Lăcătuş

Cum au jucat noutăţile Stelei
Pepe Moreno - Are meritul de a fi provocat un henţ al unui adversar, din care a ieşit penalty-ul acordat de arbitru. Pepe a încercat să-şi adune singur mingile de undeva de la 20 de metri de poarta adversă şi a avut o bună ocazie de a marca, în minutul 22, cînd a reluat din vole, dar portarul leton a respins în bară. Merită notă de trecere.

Dayro Moreno - A încercat să dribleze prea mult şi nu i-a ieşit decît o singură dată. A părut neintegrat în jocul Stelei, iar tehnicitatea de la antrenamente nu s-a văzut deloc aseară. Mai mult, a avut două încercări hilare de a stopa balonul. Nu a ordonat deloc jocul Stelei. Lipsa de ocazii în contul roş-albaştrilor se datorează şi ineficienţei lui Dayro.

Habibou - Are viteză, aceasta pare principala lui calitate. A reuşit în debutul reprizei secunde două acţiuni de poartă, dar nu a finalizat. Apoi, s-a stins undeva între masivii apărători letoni, nefiind ajutat cu baloane utile de către coechipieri.

Mendoza - A început repriza a doua în banda stîngă, dar a mai făcut schimb şi cu Neaga, trecînd în dreapta. A dorit să şuteze mereu în forţă atunci cînd a fost la aproximativ 20 de metri de poartă, dar a fost blocat. S-a impus la început prin forţă în dueluri, dar odată cu trecerea minutelor jocul a suferit pe partea sa.

Eze - Debut în forţă în repriza secundă prin două tacklinguri hotărîte, însă în minutul 63 era să aibă un gol al letonilor pe conştiinţă, doar imprecizia adversarului făcîndu-l să scape cu faţa curată. Nu a construit foarte mult.

Pleşan - Unul dintre puţinii stelişti care merită apreciaţi pentru evoluţia din partea secundă a partidei cu Metalurgs. A iniţiat atacuri direct spre poarta adversă, a băgat piciorul tare la minge şi a reuşit cîteva driblinguri ce puteau crea superioritate, dar n-a fost susţinut de coechipieri. Şutul lui Pleşan din minutul 90, în forţă, respins cu greu în corner, este cea mai mare ocazie a roş-albaştrilor în repriza a doua.

Ghionea - Precis în intervenţii, a colaborat foarte bine cu Goian în centrul defensivei. Ieşirea lui la pauză de pe teren s-a simţit, letonii punînd în pericol mai mult poarta Stelei.


"Este de-abia primul meci amical, trebuie să avem răbdare cu străinii veniţi în această iarnă. În primăvară vor fi jucători utili echipei"
Dorin Goian

"Am plimbat mai bine mingea decît în partida cu Wisla. Jucătorii nou-veniţi se integrează din ce în ce mai bine"
Zapata

"M-am simţit foarte bine din punct de vedere fizic şi ca joc. S-a văzut că Steaua e o echipă tare"
Dayro Moreno

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (30)
 •  30 Ianuarie 2008, 14:12

Mai este de lucru la omogenizare, insa Lacatus are de unde alege un 11 de forta.De bun augur e revenirea lui Plesan, care n-ar trebui sa lipseasca din linia de mijloc, la fel ca si Ov.Petre.De asemenea, se profileaza readucerea la parametri normali a cuplului de aparatori centrali Ghionea-Goian, care cu Golanski si Emeghara pe flancuri, pare a fi foarte puternic.Cat despre linia de atac, ar fi loc de un trio penetrant, cu Mendoza si Pepe Moreno, sustinuti de Dica.Deocamdata, dayro Moreno pare a nu se fi integrat, dar mai e timp. Per total, ar putea sa se schimbe - in bine - fata Stelei, iar rezultatele vor veni! Bafta !

 •  30 Ianuarie 2008, 13:48

zapata-emegara.goian.ghionea.nesu-nicolita.radoi.plesan-dica.moreno.badea

 •  30 Ianuarie 2008, 13:34

echipa ideala a stelei, dupa parerea mea ar fi urmatoarea: -----------zapata----------- golansky - goian - ghionea - emeghare nicolita - plesan - ov. petre - dica - d. moreno - -pepe-

Vezi toate comentariile (30)
Comentează