FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Noul Toldo

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2008 00:00

Dinamoviştii vor să transfere un ivorian de 16 ani şi 7 luni, Christian Okoua, comparat cu starul lui Inter Milano.

Investiţie de 75.000 de euro pentru viitor! Este pariul pe care “cîinii” vor să-l facă prin aducerea unui tînăr portar ivorian, Christian Fabrice Okoua, în vîrstă de 16 ani şi 7 luni, pe care Mircea Rednic l-a moni­to­ri­zat la turneul de la Tou­lon, la finele lu­nii mai. Puş­tiul este poreclit “Tol­do”, jur­na­liştii com­­parîndu-l cu por­ta­rul lui Inter Milano, Francesco Toldo, întrucît este înalt, 1,93 de metri , şi are reflexe re­mar­cabile pentru vîrsta sa.

Okoua este le­gi­timat la Africa Sports, iar dez­le­garea lui ar costa în jur de 60.000 de euro, în timp ce diferenţa de 15.000 de euro ar repre­zenta prima de instalare şi salariul său pentru sezonul de debut la Dinamo. Okoua este urmărit şi de grupări din Bel­gia, Anderlecht, prin­tre altele, ară­tîndu-se inte­re­sată de transfer. În acest moment, roş-albii au 4 goal­keeperi la prima echipă: Lo­bonţ, Dolha, Romanovs şi Matache.

“Bugetul e suficient!”

Vasile Turcu spune că Dinamo are suficienţi bani pentru a face transferuri, însă totul depinde de dorinţele staff-ului tehnic. “Rednic şi Dinu hotărăsc dacă mai trebuie jucători. La Consiliul de Administraţie nu a sosit nici o propunere în afară de Thiago, care a semnat. Bugetul e suficient, iar dacă vor solicita antrenorii, vom pune sumele respective la dispoziţie cu scopul de a realiza performanţele”, a spus Turcu pentru Sport Total FM.

Contra: “Decid după vacanţă!”

Dinamo nu a re­nun­ţat la aducerea lui Cosmin Contra, iar fotbalistul al cărui contract cu Getafe a expirat spune că aşteaptă o propu­nere concretă.

“Momentan, sînt în vacanţă. Nu vreau să mai vorbesc despre ofertele pe care le am în acest moment. După ce termin vacanţa, mă voi gîndi ce fac. Nu vreau să discut de viitorul meu şi nici la ce echipă mă voi duce. După ce termin sejurul voi analiza ofertele pe care le am, dacă voi avea”, a zis fundaşul dreapta de 32 de ani.

Ultimele noutăţi

Dinamoviştii vor avea şi astăzi zi liberă, iar mîine vor relua antre­na­mentele. Vineri dimineaţă, de la ora 8:00, “cîinii” vor decola spre Franţa, pentru un turneu de pregătire de 14 zile.

Ţălnar îl va urmări la lucru azi pe fundaşul dreapta al lui Sheriff Tiraspol, Mamah Gaffarou, urmînd ca zilele viitoare “cîinii” să se hotărască dacă îl vor achiziţiona sau nu pe togolezul de 22 de ani.

Liviu Ganea (20 de ani) a întregit şi el colonia dina­mo­vistă de la Otopeni, unde va evolua se­zonul următor. “Mă bucur că am plecat, am şansa să joc, la Di­na­mo era con­cu­renţa prea mare. Oto­peni mă poate cumpăra după expirarea împru­mu­tului”, a zis Ganea pentru dinamovisti.ro.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
 •  02 Iulie 2008, 11:25

In afara de faptul ca amandoi joaca pe acelasi post, nu mai vad nicio asemanare. Poate doar ca sunt de pe aceiasi planeta :))) Gazetarii lu' peste prajit ce sunteti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează