FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

Nu doar Daum s-a păcălit cu Hoban! "Conducerea nu va recunoaște public că a făcut o greșeală în acest caz"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 13:54

Beer Sheva l-a lăsat liber pe Hoban, crezând că românul nu mai poate juca la fel de bine din cauza vârstei, dar acum plânge după el.

Dan Petrescu a fost printre puţinii care mai credeau astă-vară că Ovidiu Hoban mai poate fi un fotbalist foarte bun. După două sezoane excelente în Israel, românul a fost lăsat să plece gratis, la final de contract.

Conducerea de la Beer Sheva a crezut că Ovidiu nu mai putea să păstreze nivelul ridicat al evoluţiilor. Oamenii se temeau că Hoban era prea bătrân, de aceea nu i-au mai propus un contract.

Mijlocaşul defensiv, pe care Hapoel îl folosise şi fundaş central, şi ca box-to-box, mijlocaş de ambele faze, va împlini 35 de ani în decembrie. La fel a gândit şi Christoph Daum, care s-a bazat pe Hoban la începutul mandatului, după care l-a exclus din echipa naţională. Românul i-a contrazis pe israelieni şi pe german.

A trecut la CFR Cluj, unde e un om esenţial. Petrescu şi-a adus aminte că-l voia din urmă cu un deceniu şi n-a reuşit să-l achiziţioneze la Urziceni. Contra l-a readus în naţională şi l-a folosit în Danemarca, unde Ovidiu a fost printre "tricolorii" cei mai buni.

Perioada proastă a lui Hapoel e asociată de fani cu renunţarea la Hoban şi aducerea lui Dan Einbinder, fost căpitan la Beitar Ierusalim, dar care nu a reuşit să îl facă uitat pe român.

"Din cauza dispariţiei lui Ovidiu a mai scăzut şi prestaţia nigerianului Ogu, partenerul lui obişnuit de la mijloc", cred suporterii campioanei. "Conducerea nu va recunoaşte public că a făcut o greşeală când l-a pus pe liber!" e explicaţia lor pentru faptul că patroana şi antrenorul au trecut rapid peste "perioada Hoban".

Ovidiu e românul cel mai de succes de la Beer Sheva, însă gruparea roş-albă are o tradiţiei a recrutării unor români. Au mai jucat în Deşertul Negev şi Minteuan, şi Robert Niţă, şi Daniel Scânteie. Jucători care au bifat în România cluburi mari: Minteuan la Rapid, Niţă la Steaua şi Scânteie la Dinamo.

Plus Slavisa Cula, un sârb legat de Divizia A. Atacantul crescut de Steaua Roşie Belgrad a jucat la Dinamo în sezonul 1996-1997, înainte să ajungă în Israel. 

30.000 €pe lună a fost salariul maxim pe care l-a avut Hoban la Beer Sheva

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  19 Octombrie 2017, 07:41
Postat de valeri_gazaev100 pe 18 Octombrie 2017, 14:36

Nu doar ei au fost pacaliti. Multi romani au crezut in mod eronat ca fc fcsb e steaua. Acum au inceput sa se mai trezeasca unii din ei. Asa ca , nu uitati niciodata cel mai important lucru : fc fcsb nu e steaua !!

sarmane ga0zaev! altceva mai bun de facut in viata nu ai? ***....!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

238409103192017
Nelu DC  •  18 Octombrie 2017, 16:22

Cum adica, a fost lasat sa plece liber de contract?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  18 Octombrie 2017, 15:46

adevarul e mult mai simplu de atat. la nivelul ligii 1 orice fotbalist cat de cat decent o sa faca senzatie. exemplele sunt multe. Adailton si Wesley la 35-40 de ani erau extraterestii ligii 1. Gnohere care jucase toata cariera la nivel de echipe mediocre din Belgia a devenit cel mai eficient atacant de la Dinamo si de la Steaua din ultimii ani. Hoban la randul lui ramane peste media campionatului si la 35 de ani dar nu neaparat pentru ca e el superfotbalist ci pentru ca media campionatului e foarte jos. Sa nu uitam cine sunt campionii ligii 1...o echipa de pusti de academia Hagi iar cupa a castigat-o Voluntari. asta e nivelul de acum.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează