FOTBAL  »  Superliga  »  

"Nu există presiune cu CFR Cluj"

Articol de - Publicat miercuri, 02 aprilie 2008 00:00

După patru victorii consecutive, gorjenii au ieşit de pe locurile retrogradabile şi s-au îndepărtat la trei puncte de zona echipeilor condamnate. Antrenorul Eugen Neagoe speră să continua seria de rezultate pozitive şi în următoarele meciuri.

- Cum vor fi următoarele patru partide?

- Vin patru meciuri grele, şi cred că vom cîştiga puncte contra echipelor mari. Primul hop este întîlnirea cu liderul Ligii I, de la Cluj. O victorie ar fi fantastică, dar şi un egal ar fi un rezultat foarte bun.

- Care ar putea fi cheia succesului?

- Băieţii trebuie să dea dovadă în continuare de seriozitate şi tupeu. Este nevoie de concentrare, dorinţă şi atunci sigur vom reuşi să avem rezultate. Avem moral bun şi trebuie să continuăm pe aceeaşi linie.

- Sînt interzise meciurile din următoarele trei deplasări?

- Meciurile cu CFR, Dinamo şi Rapid? Păi înt cele mai frumoase. Am şi vorbit cu jucătorii mei, le-am spus că aceste jocuri sînt adevăratele confruntări. Aici îţi poţi arăta valoarea, în meciurile cu echipele mari nu prea ai ce pierde. Nu îţi ia nimeni gîtul atunci cînd pierzi, dar noi nu plecăm de la premisa asta.

- Jucaţi sub presiune meciurile viitoare?

- Nu avem presiune pe umeri, avem doar de cîştigat. Îmi doresc să obţinem rezultate bune, îmi doresc să nu pierdem nici un meci pînă la finalul sezonului. Mai sînt opt partide dificile, mulţi îşi fac calcule că trebuie să mai obţină nu ştiu cîte puncte. E greu de calculat cîte victorii îţi trebuie pentru a supravieţui pentru că nu ştii ce-ţi fac adversarele în restul partidelor.

- Cîte puncte se pot obţine?

- Nici cîte puncte vom obţine din următoarele patru etape nu ştiu. În ultimele patru jocuri am obţinut maxim de puncte, ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie.

- Ce şanse au Pandurii în confruntările cu echipele de top?

- Toate meciurile sînt grele, dar nu imposibile. Cu CFR în tur am jucat mai bine decît ei, însă numai ghinionul a făcut să pierdem. Chiar şi Andone a recunoscut la final că echipa sa nu a meritat victoria. Pe Dinamo i-am bătut în Capitală cînd nimeni nu-i învingea. Şi cu Rapidul am făcut un meci bun pe Giuleşti la ultima noastră deplasare şi nu am pierdut. Putem reuşi în oricare din aceste meciuri.

- Şi totuşi, va reuşi Pandurii să nu piardă în faţa vreuneia din aceste echipe?

- Poate facem egal cu toate trei echipele şi luăm trei puncte care se pun în clasament. Nu-mi place să fac pronosticuri, vom vedea ce vom face. Avem jucători valoroşi care formează o echipă bună. Locul nostru nu este acolo unde ne aflăm acum în clasament, am fi mult mai multe puncte şi trebuia să fim undeva la jumătatea clasamentului.

- Care ar fi nota care o acordaţi echipei dumneavoastră?

- Cred că jucăm bine. Am urmărit şi eu remarcile oamenilor de fotbal pe la emisiunile sportive, şi care cred că sunt imparţiali. Ni s-a pus eticheta de cea mai în formă echipă din campionat, că jucăm un fotbal plăcut şi că sigur vom retrograda. Dar, noi nu trebuie să ne culcăm pe urechea că vom scăpa deja, mai avem opt meciuri şi totul poate fi dat peste cap. Am fost superiori adversarilor noştri în ultimele cinci meciuri, însă trebuie să continuăm.

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”
Superliga
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează