FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Nu vine gratis! Tade ar putea pleca liber de la Cluj, dar pretențiile sale îl fac greu de transferat la Steaua

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2015 00:00

Francezul de 28 de ani are cel mai bun sezon din carieră, cu 15 goluri. ”E posibil să merg la Steaua”, admite atacantul, însă Becali ar trebui să facă un efort pentru a-l obține

Gregory Tade poate pleca liber după finalul stagiunii și golgeterul a atras deja atenția formațiilor de top din campionat. Nici statutul de fotbalist fără contract nu l-ar face însă accesibil pe francezul în vîrstă de 28 de ani.

Tade, pe care CFR l-a adus acum doi ani fără să achite vreo sumă de transfer, cere 25.000 de euro lunar plus încă 200.000 de euro pentru el și pentru agentul său. Așadar, 500.000 de euro costă primul an de contract cu jucătorul născut la Nantes.

"Ghencea sau altă țară"

Steaua e cea mai insistentă pretendentă la semnătura lui Gregory, de care s-a interesat recent și ASA Tîrgu Mureș. Becali l-a nominalizat deja pe Tade pe lista de cumpărături programate pentru vara asta.

Fotbalistul recunoaște că transferul în Ghencea constituie o variantă pentru el: "Este o onoare să fiu dorit de Steaua. Sînt foarte fericit, e important pentru mine să mă aflu în atenția unui club atît de mare. Poate o să merg la campioana din acest moment sau o să plec în alt campionat. Sau, cine știe?, să continuu la CFR, niciodată nu poți ști exact ce se va petrece în fotbal. Pînă la un transfer, mi-am propus să cîștig titlul de golgeter, ca să-mi amintesc cu drag de experiența la CFR".

Nu-l pot păstra

Tade s-a adresat FIFA ca să devină liber de contract, pentru că CFR acumulase o datorie de 180.000 de euro față de el. S-a prezentat la Cluj mai tîrziu decît toți colegii săi și a acceptat, pînă la urmă, să mai joace și în retur pentru vișinii, cu condiția ca la finalul sezonului să i se permită un transfer.

El sau Tamuz

Steaua îl are pe israelianul Tamuz, de la Petrolul, drept variantă de rezervă pentru situația în care nu va reuși să-l convingă pe Tade. Toto are 27 de ani și a marcat 11 goluri în acest sezon pentru "lupi", cu patru mai puține decît ale lui Gregory.

E unic la CFR

Tade a devenit primul jucător al lui CFR Cluj care marchează 15 goluri într-un sezon, din 1974 încoace! Mihai Adam a înscris atunci de 23 de ori și a adus singurul titlu de golgeter din istoria vișiniilor. CFR a cîștigat trei titluri de campioană în ultimii șapte ani, dar n-a izbutit să producă și vreun golgeter constant.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
daniaania
daniaania  •  12 Mai 2015, 12:10

Tade nu va merge acolo. Iarasi incepeti cu FCSB-ul asta?Cine sunt astea? Steaua nu exista in aceste momente, ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  11 Mai 2015, 20:48

DACA STEAUA NU IA ,CEL PUTIN 3 ATACANTI IN SEZONUL VIITOR,SI PE ASTA NU CRED CA IL IA,O SA NE BATEM PENTRU LOCURILE 5-7 !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează