FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Oamenii Regelui

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iunie 2008 00:00

Hagi i-a împins spre fotbalul mare pe Daminuţă, Latovlevici, Luchin şi Torje.

Gheorghe Hagi a fost an­tre­no­rul lui Poli vreme de 6 luni. Unul din meritele de ne­con­tes­tat, însă, ale scurtei sale pe­rioa­de pe banca bănăţenilor, îl con­sti­tu­ie promovarea jucătorilor tineri, Dami­nuţă, Latovlevici, Luchin sau Torje. Daminuţă şi Lato sînt acum la un pas de Serie A, lucru pe care “Re­gele” nu-l consideră în­tîm­plă­tor. “Pen­tru mine a fost un proiect im­por­tant formarea echipei a doua de la acel club. Văd că sînt 4-5 ju­că­tori care au confirmat. Torje a fost pri­mul şi a fost vîndut pe foarte mulţi bani. Înseamnă că am avut ochi”, a spus Hagi rîzînd.

Fostul tehnician al lui Poli din pe­rioada noiembrie 2005 - mai 2006 a explicat că Daminuţă, deşi e foar­­te talentat, mai are multe de în­­vă­­ţat. “Era un jucător foarte tînăr cînd eram eu acolo, dar am avut în­cre­de­re în el. Acum e şi mai călit. E foar­te bun cu mingea la picior şi vede jocul foarte bine, iar asta con­tea­­ză mult. Mai are însă de lucrat la jo­cul fără minge, dar acolo se poate acumula mai uşor”, l-a ca­rac­­te­rizat Hagi, fără a-l uita pe fun­da­­şul stînga dorit de Fiorentina: “Şi pen­­tru Lato ar fi important dacă ar ajun­­ge în Italia, dar trebuie să ia lucrurile pas cu pas”.

Avertismentul lui HAGI
Fost jucător la echipe cu nume în Europa, ca Real, Barcelona sau Galatasaray, Hagi îl sfătuieşte pe Cristian Daminuţă să nu uite de unde a plecat. “Să fie modest şi să muncească de o sută de ori mai mult. Multă muncă. De dimineaţa pînă seara, capul să îi fie numai acolo, dacă vrea să reuşească. Încă nu a obţinut nimic, asta trebuie să conştientizeze. De acum începe greul”, a dezvăluit ex-tehnicianul Timişoarei.

“Ne-am ataşat imediat”
Gheorghe Hagi a recunoscut că plecarea sa de la Poli nu l-a împiedicat să aibă în continuare o bună relaţie cu foştii săi elevi. “Încrederea este cel mai important lucru de care aceşti băieţi au nevoie cînd sînt la început. Dacă te simt că eşti alături de ei, te răsplătesc imediat. Eu sînt mai sensibil, ei sînt copii, deci sinceri, şi normal că ne-am ataşat foarte mult. Poate de aceea ţin şi acum legătura cu majoritatea dintre ei”, a încheiat “Regele”.

Chivo vrea titlul
Preşedintele executiv al celor de la Poli a anunţat ieri că îşi doreşte performanţa maximă pentru anul următor. “Aşa cum am mai spus, eu aş vrea să cîştigăm tot. Mi-aş dori titlul, dacă se poate. Oricum, Consiliul de Administraţie se va reuni şi va hotărî care va fi obiectivul echipei. În Europa? Pentru noi ar fi o realizare importantă să trecem de grupe”, a spus Chivorchian.

Alexa, patron de club
Mijlocaşul lui Poli, Dan Alexa, a avut ieri parte de unul din cele mai grele meciuri din carieră. De data aceasta, însă, ca patron de club. Fotbalistul, care finanţează echipa de fotbal Scorillo Caransebeş, a urmărit de pe bancă barajul de promovare în Liga a III-a, disputat la Deva şi pierdut de echipa sa cu 0-1 în faţa formaţiei FC Gătaia. Alexa a fost susţinut din tribune de Gabriel Cînu, dar şi de fostul jucător al Timişoarei, Gabi Torje.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  01 Iunie 2008, 09:00

"Pentru noi ar fi o realizare importantă să trecem de grupe" Mai intai sa ajungeti acolo...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează