FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ofensiva e de play-out! Trei din cele 4 victorii ale Stelei în Liga 1 au venit numai din faze fixe

Cu golul de duminică, Stanciu a ajuns la 3 reuşite în acest sezon şi e golgeterul echipei, alături de Hamroun
Cu golul de duminică, Stanciu a ajuns la 3 reuşite în acest sezon şi e golgeterul echipei, alături de Hamroun

Articol de GSP - Publicat marti, 01 septembrie 2015 00:00

Steaua e depăşită în clasamentul golurilor marcate de jumătate dintre echipele din campionat, succesul cu Viitorul venind dintr-o lovitură liberă, la fel cum s-a întîmplat şi la Botoşani şi Craiova.

Campioana a cîştigat chinuit meciul cu Viitorul, primul succes acasă după o pauză de mai bine de 3 luni. Victoria a fost adusă de execuţia formidabilă a lui Nicuşor Stanciu din lovitură liberă, cam singurul procedeu prin care Steaua a arătat că ştie să cîştige.

Cel puţin în jocurile din Liga 1. 3 din cele 4 partide în care Rădoi şi compania s-au impus au fost decise în urma unor lovituri libere directe.

Iancu a bătut perfect o lovitură de la marginea careului în deplasarea de la Botoşani, de unde s-au luat toate cele 3 puncte doar datorită acelui şut. Apoi, la Craiova, Tade a transformat un penalty obţinut de Enceanu, în minutul 84, la scorul de 1-1, iar duminică seara, în faţa lui Hagi, Stanciu a executat în vinclu o lovitură de la 25 de metri. Singurul succes fără ajutorul fazelor fixe sau al loviturilor libere a fost cel de la Severin, 3-0 cu Pandurii, cînd Chipciu, "dublă", şi Hamroun au marcat din acţiune.

Tocmai din cauza faptului că produce greu goluri, Steaua stă dezastruos la capitolul ofensivă. În Liga 1, după primele 9 etape, roş-albaştrii sînt depăşiţi la acest capitol de nu mai puţin de 7 formaţii, printre care se află Pandurii, CFR şi Chiajna.

Faţă de Astra, poate principala rivală la titlu, Steaua are mai puţin de jumătate goluri marcate, Budescu, Alibec şi ceilalţi astrali avînd o medie de peste două goluri marcate pe meci.

Tade poate numai din penalty

Adus pentru 500.000 de euro, golgeterul ediţiei trecute a Ligii 1 a lăsat de dorit prin prestaţiile pe care le-a avut. Pînă acum a marcat numai două goluri, dar ambele au fost din penalty. În returul cu Trencin şi la Craiova. În sezonul trecut, în tricoul CFR-ului, francezul a înscris, în campionat, 18 goluri, dintre care 6 au fost de la 11 metri.

17 goluria marcat Steaua în cele 16 meciuri oficiale, în toate competiţiile, disputate sub comanda lui Rădoi

11 e numărul meciurilor, dintr-un total de 16, în care Steaua fie n-a înscris, fie a marcat cel mult un gol

COMPARAŢIE ŞOCANTĂ: Mult sub sezoanele trecute

Sezon Primele 16 meciuri* Primele 9 etape Liga 1*
2015-2016 17 9
2014-2015 34 20
2013-2014 37 24
2012-2013 36 21

* goluri marcate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cornelbb
cornelbb  •  01 Septembrie 2015, 10:16

Alooo, nenea ***' care nu te semnezi ca sa stim pe cine injuram, s-a schimbat cumva regulamentul si nu se pun golurile din lovituri libere???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează