FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA Atenție, altfel de fotbalist! » Rapidistul Omar El Sawy are idei clare: „Trebuie să mă ocup de ceea ce este palpabil, nu de ceea ce ar putea fi!”

Omar El Sawy (foto: Cristi Preda/GSP) +34   FOTO
Omar El Sawy (foto: Cristi Preda/GSP)

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2023 07:09 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 09:16

Rapidistul Omar El Sawy, 19 ani, a explicat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor cum s-a descurcat la BAC, așteptând luni primele roade ale învățăturii.

  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda se află în cantonamentul Rapidului din Slovacia, de unde transmit toate informațiile relevante. 
Cătălin Cîrjan a arătat Gazetei cicatricea pe care o va avea pe viață la genunchi: „Am fost puternic”. De ce nu-și va face niciodată tatuaje
rapid
Cătălin Cîrjan a arătat Gazetei cicatricea pe care o va avea pe viață la genunchi: „Am fost puternic”. De ce nu-și va face niciodată tatuaje

Mijlocașul ofensiv Omar El Sawy a sosit în cantonamentul Rapidului din Slovacia, după ce a dat Bacalaureatul în țară. Fotbalistul se antrenează sub comanda lui Adrian Mutu, așteaptă să impresioneze și pe teren, în tricoul giuleștenilor. 

Cine e Omar El Sawy, marea promisiune a Rapidului

Fotbalistul româno-egipteano-maghiar a oferit un interviu Gazetei Sporturilor în care a explicat ce așteptări are după examenele de la BAC. Urmează, mai jos, o discuție amplă cu jucătorul adus de la Csikszereda pentru 400.000 de euro, aici fiind incluse și bonusurile. 

El Sawy e văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc și impresionează și în afara terenului. E un tânăr extrem de profund.

- Omar, cum te-ai descurcat cu meciurile "tari" de la BAC?
- A fost un examen relativ ușor, nu au fost subiecte dificile, după părerea mea. Adevărul este că nu m-am pregătit extraordinar de bine, însă mă bucur că am reușit să mă descurc și sunt optimist că voi avea niște rezultate pozitive.

- Ce-ar însemna pentru tine să iei o notă bună? Peste cât?
- Cred că face bine orgoliului meu că mai am rezultate bune, deși în ultimii trei ani am pus fotbalul pe primul loc. Am neglijat școala și nu am fost atât de prezent. Faptul că aș lua note bune ar demonstra că sunt, totuși, o persoană capabilă să mă descurc indiferent de situație și să controlez orice situație.

Omar El Sawy: „Nu există note proaste pentru mine”

- Ce-ar însemna o notă proastă? Am înțeles că ai avut note bune și foarte bune până acum.
- Nu există note proaste, m-am descurcat mereu.

- Și 7 ar fi o notă proastă?
- Notele sunt relative, nu reflectă ceea ce știi cu adevărat. Cunosc oameni care sunt extraordinari de inteligenți și care au învățat foarte mult, dar pe moment au avut o lipsă de atenție, de concentrare, și n-au reușit să echivaleze nota cu capacitățile, cu capabilitățile pe care le dețin.

De la Mate la Biologie

- Care a fost materia preferată?
- Matematică. Îmi veneau natural ideile. În 12 ani de școală, cu ea m-am înțeles cel mai bine.

Omar El Sawy la antrenamentul echipei Rapid (foto: Cristi Preda/GSP)
Marko Dugandzic la antrenamentul echipei Rapid (foto: Cristi Preda/GSP)
Antrenamentul Rapid 30 iunie 2023 (foto: Cristi Preda/GSP)
Cătălin Cîrjan (centru) la antrenamentul echipei Rapid (foto: Cristi Preda/GSP)
Emmers (centru) la antrenamentul echipei Rapid (foto: Cristi Preda/GSP)
+30 FOTO

- Materia "nesuferită"?
- Paradoxal, deși am dat BAC-ul la Biologie, nu prea mi-a plăcut niciodată să învăț Biologia. Mi s-a părut o materie pe care trebuie s-o tocești, să înveți mecanic, nu logic. Și-am avut surpriza să realizez că nu e deloc așa. Până la urmă, totul se leagă, faptul că poți face legături între membre etc, m-a ajutat foarte mult.

- La ce ai dat BAC-ul?
- La Română, Matematică și Biologie. Am terminat "Științele naturii" în Miercurea Ciuc.

Omar El Sawy: „Educația e ceva necesar”

- Te gândești la pasul următor, să faci și o facultate, în paralel cu fotbalul?
- Este o necesitate să ai anumite studii, cariera de fotbalist este relativ scurtă, în comparație cu viața ta. Presupun că urmează o viață și după ce voi termina acest sport. Nu pot să văd atât de departe, dar e necesar să ai o anumită educație.

- Teoretic, poți face bani mulți din fotbal?
- De aceea spun că e departe să gândesc ce voi face mai târziu. Eu sunt o persoană ambițioasă, am așteptări mari de la mine, sunt sigur că voi atinge țelurile mele. Trebuie să mă ocup de ceea ce este palpabil, și nu de ceea ce poate fi. Este important să am cât mai multe studii. Mă concentrez pe ceea ce sunt și ceea ce pot.

Voiam să fac Facultatea de Inginerie, din păcate nu mi-a mai permis timpul, așa că mă concentrez sută la sută pe fotbal. Probabil, mă voi orienta spre o Facultate de Sport, să-mi deschidă alte porți

- Omar El Sawy, mijlocaș Rapid

Am avut norocul de a avea părinți extraordinari, care m-au împins să devin cea mai bună versiune a mea. Mereu am fost un elev bun, mi-a plăcut să învăț, când aveam timp și o făceam foarte bine. Dacă nu era fotbalul, mi-ar fi plăcut să fiu inginer sau medic, chiar dacă acum pare un pic science-fiction

- Omar El Sawy, mijlocaș Rapid

Citește și alte știri despre Rapid:

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVACIA Veste bună pentru Adrian Mutu! De sâmbătă, îl va avea sub comanda sa pe fotbalistul spaniol

Cătălin Cîrjan a arătat Gazetei cicatricea pe care o va avea pe viață la genunchi: „Am fost puternic”. De ce nu-și va face niciodată tatuaje

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
.Castravete.
.Castravete.  •  02 Iulie 2023, 23:19

Rara avis in fotbalul nostru!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează