FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO / INTERVIU

Omul "China"

Articol de GSP - Publicat luni, 11 februarie 2008 00:00

În cantonamentul din Antalya, Andrei Mărgăritescu a acceptat să relateze cititorilor viaţa personală a unui fotbalist

Îmbrăcat în treningul lui Dinamo şi cu şlapi în picioare, Andrei Mărgăritescu a apărut mergînd agale pe plaja din Antalya. A făcut cîţiva paşi pe nisipul rece şi umed, iar apoi a acceptat să vorbească pentru cititorii Gazetei Sporturilor despre viaţa privată pe care o duc fotbaliştii. Mereu cu zîmbetul pe buze, internaţionalul de 28 de ani a răspuns la fiecare întrebare legată de pasiuni, superstiţii şi neplăceri.

- Andrei, ce îţi place să faci cînd nu eşti ocupat cu fotbalul?
- Ador să ies cu prietenii în oraş şi să vorbim despre orice subiect, vrute şi nevrute. Îmi place foarte mult să-mi petrec timpul liber alături de familie şi de cei apropiaţi. Ei mă relaxează! Sînt cinefil înrăit, iar un film mă destinde mereu.

"Îmi plac filmele de dragoste şi război"

- Ce gen de filme urmăreşti?
- Îmi plac foarte mult cele de dragoste şi de război. Cel mai tare m-au impresionat Gladiatorul şi Braveheart, sînt filme senzaţionale!

- Ce actori îţi plac?
- Robert de Niro, Angelina Jolie şi Denzel Washington, mai ales. Mi-au plăcut filmele în care a jucat Denzel, supertari. , sau , foarte bune toate.

- Să trecem la muzică. Ce asculţi?
- Nu am un gen anume, ascult muzică în funcţie de starea de spirit în care mă aflu. De exemplu, dacă sînt tensionat, pun ceva clasic pentru a mă relaxa. Îmi place Bonnie Tyler şi Tina Turner la nebunie încă de cînd eram mult mai tînăr!

"Am fost ţestoasă, Zorro sau Superman"

- Apropo, mai ţii minte cum era în copilărie?
- Foarte frumos, o viaţă calmă, lipsită de griji. (rîde cu poftă) Plină de desene animate şi jucării!

- Care erau eroii de animaţie preferaţi?
- (îşi ridică privirea spre cer şi rîde) Am fost şi Ţestoasă Ninja, Zorro sau Superman! Cînd eşti mic ţi se pare că poţi intra în pielea oricărui personaj, toată lumea e a ta.

- Acum copiii stau mai mult pe internet sau în faţa calculatorului, tu cum te împaci cu noua tehnologie?
- Nu sînt un fan, chiar cred că este un defect, întrucît îţi mănîncă foarte mult timp liber. Eu accesez site-uri doar cînd vreau să aflu vreo ştire.

"Nu-mi place să fiu vorbit pe la spate!"

- Ce urăşti cel mai mult la o persoană?
- (îşi dă ochii peste cap şi răspunde imediat) Ipocrizia, asta nu pot să sufăr! Nu-mi place lumea care vorbeşte pe la spate, vreau să-mi spună în faţă exact ce nu îi place la mine.

- Ai vreun tatuaj sau ai de gînd să îţi faci vreunul? E o adevărată modă printre fotbalişti.
- Nu am şi nici nu o să-mi fac vreodată pentru că vreau să-mi păstrez pielea curată. Nu am nimic cu cei care au tatuaje, dar mie nu-mi plac.

- Ce emisiuni TV îţi place să urmăreşti?
- Cele de divertisment şi politică, în special. Sînt nedezlipit de la «Naşul», a lui Radu Moraru, sau de la emisiunea lui Mircea Badea. Îmi place foarte mult de preşedintele Traian Băsescu şi urmăresc mereu tot ceea ce se întîmplă în campaniile electorale, sînt foarte interesat.

"Întotdeauna cînd ies din casă trebuie să păşesc cu dreptul, altfel îmi merge prost toată ziua. De asemenea, mă rog la Dumnezeu înaintea fiecărui meci, fie el şi amical"
Andrei Mărgăritescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  11 Februarie 2008, 16:14

clar ca e mai bun ca ov petre ala... dar piturca tot la oi se uita! deh...are ochiul format pe ele !

 •  11 Februarie 2008, 14:28

Slab rau!!!Nu are ce cauta la Dinamo!!!

 •  11 Februarie 2008, 14:13

iti zic eu direct frate...n-ai nicio treaba cu mingea ...trag eu mult mai bine la poarta decat tine(cu toate ca eu sunt un talentat si atat ca de apucat a fost prea tarziu:) ) In fine, mai China mai ... Mi-am facut zeci de cruci cand am vazut ca incercai nu stiu ce sut la poarta de o lua 10 m la stanga, dreapta sau deasupra portii) Chiar sa nu fi in stare sa dai pe poarta...ce fotbalist esti tu?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează