FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO ÎN PLAY-OUT

Opinie de Remus Răureanu » Fața adevăratului dezastru de la Dinamo! Punct cu punct, cine sunt oamenii aduși de Negoiță "ca să îl consoleze pe «șefu»" și să stea cu ochii pe casierie

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2018 09:00

Contra l-a găsit pe Nistor la Dinamo, a renunțat la el și l-a luat în schimb pe Nascimento de la CFR. Cosmin a fost înlocuit cu Miriuță, care s-a chinuit să scape de Nascimento și să-l readucă de la Cluj pe Nistor. Și l-a dat afară pe Rivaldinho, pe care pariase cuplul Contra&Mutu.

L-a aruncat și pe Bokila, de asemenea un om al vechiului staff, și a semnat cu Monroy, un spaniol șomer de nouă luni pe care Negoiță i l-a scos din echipă după un meci și jumătate.

Vi se pare că toată vânzoleala asta sună a plan? Ea constituie un rezumat al sezonului pe care-l parcurge Dinamo. Zgârcenia a devenit, paradoxal, o explicație comodă pentru proprietarul clubului, "ariceala" ascunde o metodă de conducere dezastruoasă, generată de o confuzie: Ionuț a crezut că fotbalul și hotelurile merg gestionate la fel.

Cu oameni de încredere, nu neapărat pricepuți, a căror sarcină unică e atenția la casierie, nu cumva să dispară de acolo 10 lei. Mai în urmă, tot în era Negoiță:

  • Când a pornit "proiectul", patronul i-a delegat puterea executivă lui Constantin Anghelache. "Nea Costică" avea în CV-ul fotbalistic un argument forte: amiciția cu Lucescu.
  • Personajul legitimat ca prieten cu "Il Luce" și autor al unor cărți pe care trebuie să le corecteze cititorii a fost demis după ce încercase să creeze noul Dinamo în jurul nucleului "Zougoula - Pape Ndaw - Durimel - Joel".
  • Au fost aduși Mircea Rednic și Dinu Gheorghe, un cuplu din care antrenorul "l-a lucrat" pe președinte, a scăpat de el, pentru ca apoi să devină victima "specialiștilor de la Rin", un fel de Emil Constantinescu doborât de servicii.

Fără Rednic, specialiștii, serviciile de deasupra conducerii de pe hârtie, au ieșit în față câte un pic:

  • Președintele Alexandru David, fost angajat al hotelurilor lui Negoiță. Fără legătură cu fotbalul, fost ziarist, satisface nevoia lui Ionuț de a se ști la adăpost, nu care cumva să-l fure angajații. Același criteriu după care fusese recrutat Anghelache.
  • Mutu și Contra au plecat bănuiți că au fost interesați să plătească 50.000 de euro comision la transferul lui Albin. Anghelache, cu Zougula și cu "Popândău", David cu clasarea în playout, sunt mai costisitori decât Mutu și decât Contra, pe care Negoiță îi suspecta de necinste.
  • Marius Iorga, șeful scoutingului. Fost reporter TV Digi Sport devenit om de încredere al patronului de la Dinamo. A jucat fotbal ca portar în ligile inferioare și a ajuns un fel de "Monchi din Ștefan cel Mare", o eminență cenușie în care Negoiță are încredere totală. Mai multă decât în Lupu, și el angajat al clubului. Mai multă decât în directorul sportiv din organigrama de jucărie, Ionel Dănciulescu. Danciu și Lupu transmit mesaje la TV, ei trebuie să fardeze imaginea sub care apare munca pe care o fac Negoiță, David, Iorga.
  • Plus Gabi Răduță. Fotbalist al Sportului Studențesc în urmă cu aproape trei decenii, acum șef al centrului de tineret. În afara titlului oficial beneficiază și el de autoritatea de amic al patronului și influențează transferuri, alegerea antrenorilor.

Ca să întrețină încrederea șefului organizează partide de fotbal pe sintetic, în serile de miercuri. Jocuri din care întotdeauna iese învingătoare echipa lui Negoiță.

Trebuie consolat și șefu' măcar așa. Dacă a transformat-o pe Dinamo într-o parodie, măcar să câștige meciurile cu angajații proprii.

Când se încheie serile de Champions League "Ionuț și prietenii", managerii-fotbaliști-sintetici stabilesc strategia pentru salvarea de la retrogradare.

Dănciulescu, Lupu, Marius Niculae, Augustin, Răducioiu, Orac, Florin Bratu mai contează și ei, dar numai ca să vândă bilete de meciuri în ghereta de lângă statuia lui Hîldan.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
623506571124451
Marian Iordachescu  •  27 Februarie 2018, 01:15

Singurul vinovat de esecul lui Dinamo este Negoita El a venit la Dinamo sa castige bani Cu acest gand a venit chiar daca stia ca pentru inceput trebuie sa investeasca ceva bani A vandut in ultimul timp jucatori de care Dinamo ar fi avut nevoie Asta e inceputul Va fi si mai rau Dar voi stiti vre-un PSD-ist care sa dea bani fara sa casige el inzecit ? Astia nu au sentimente stiu doar sa ia cu mana stanga , sa primeasca in mana dreapta si sa puna mana pe justitie ca sa-si apere averile facute prin furaciune

merace
merace  •  26 Februarie 2018, 22:43

Ce articol stupid! Asta e presa sportiva, aia care cauta scuze sau vinovati?! Despre performanta Iasi-ului nu se spune mare lucru, dar despre Dinamo se zbiara ca si cum ar fi blasfemie ca o echipa sa aiba si un an mai prost...

337461080097992
Marian Dumitrescu  •  26 Februarie 2018, 22:02

Dinamo inca se pregateste de ''Liga campionilor"", dar se bate la retrogradare

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close