FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Opinie de Vlad Nedelea despre încercarea de protest a suporterilor echipei lui Gigi Becali: "În stațiile de RATB sunt mai mulți oameni"

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 februarie 2017 15:48

De vreo 6 săptămâni noii susținători ai Stelei anunțau cu surle și trâmbițe un miting de susținere pentru echipa lui Gigi Becali. Chiar și patronul echipei a recunoscut că va face tot ce poate pentru ca la această manifestație să ajungă 500.000 de oameni. Da, chiar de 500.000 se vorbeau.

Zilele au trecut, iar Cătălin Biriș, românul din Anglia care s-a autointitulat lider al acestei manifestațiii, deși n-a fost prezent în țară din motive doar de el știute, a făcut un anunț ceva mai ponderat. Peste 10.000 de steliști erau așteptați în stradă în această sâmbătă.

Și n-ar fi fost deloc puțini. Mai ales că realitatea a reflectat cu totul altceva. Doar vreo 200 de oameni, cu indulgență 200, au ieșit în fața prefecturilor din țară pentru a-și striga nemulțumirile.

Zilele trecute, în Piața Victoriei au fost chiar și 300.000 de oameni. Sigur, pentru o cauză cu totul diferită și cred că ar fi nedrept să fi crezut că la un protest organizat ad-hoc pe Facebook de niște persoane pe care nimeni nu le cunoaște să vină atâția oameni.

Jenant, catastrofal sau penibil sunt doar câteva dintre atributele care i s-ar potrivi perect acestei încercări de protest. Și prefer să cred că n-a fost susținut de nimeni. Cunosc cazuri când la cozile unui supermarket, într-o zi de weekend, sunt mai mulți oameni. Ca să nu mai zic la cozile ghișeelor instituțiilor de stat din România. Și chiar în stațiile de RATB într-o zi. Oricum au fost mai puțini oameni decât sunt într-o dimineață în autobuzul 104. 

Vorbeam cu Liviu Manolache, coleg de la Gazeta Sporturilor, și încercam să ne imaginăm ce ar fi trebuit să facă susținătorii echipei lui Becali pentru ca acest protest să fie un succes. Și am găsit o soluție. S-ar fi putut apela la jucătorii Stelei din 2006, fotbaliști care au jucat semifinala de Cupă UEFA cu Boro și care au fost anunțați de Florin Talpan că n-au jucat la Steaua.

Într-un cadru ceva mai organizat, având în față nume sonore din istoria Stelei, cu siguranță pragul de 200 de oameni ar fi fost depășit cu ușurință. Așa n-a fost decât o încercare de protest, care dovedește încă o dată că în jurul actualei echipe a lui Gigi Becali plutește un nor de haos și incertitudine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
aius
aius  •  26 Februarie 2017, 15:09

Nu,nu asta era solutia.Solutia era, daca bagau ceva tigai sau bormasini!Atunci, cred ca era nebunie:)))

rjka
rjka  •  26 Februarie 2017, 10:29

suporteri adevarati nu mai vin la meciuri si nici la acest miting care sa dovedit ca nu are cine sa vina cu un club condus de niste penali care au manjit cu noroi numele steaua care sau dezis de suporteri de stadionu unde sau facut performante la ce se putea astepta ciobanu STEAUA INSEAMNA CSA nu valize si dosare.

para.para
para.para  •  26 Februarie 2017, 09:26

Jenant, catastrofal sau penibil sunt doar câteva dintre atributele care i s-ar potrivi perfect acestei încercări a gsp-ului de manipulare a bietului popor roman. Voi gigistii de la gesepe sunteti singurii care ati mintit si dezinformat lumea cu "protestul" vostru. Baaaa, ***, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează