FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

4 detalii care arată că Dinamo se cutremură: „Ne bătea obrazul și le spunea colegilor «Hai la vestiare!»”

Jucătorii au mers după derby la Peluza Sud
Jucătorii au mers după derby la Peluza Sud

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 18:50 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 20:06

Ovidiu Burcă (43 de ani) și-a înaintat demisia marți, 28 noiembrie. Tehnicianul care promovat-o pe Dinamo în Superligă după doar un an în Liga 2 nu mai este antrenorul „câinilor”, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate. Dinamo e pe locul 15, cu 10 puncte, iar Ovidiu Burcă și conducerea clubului au decis să se despartă.

Cu Burcă pe bancă, în Superligă, Dinamo a adunat 10 puncte în 17 meciuri. Roș-albii au doar două victorii, sunt pe locul 15 din 16 și au cel mai slab atac din campionat, cu doar 9 goluri marcate. În total, din iulie 2022 până în prezent, Burcă are 56 de meciuri la Dinamo.: 19 victorii, 15 egaluri și 22 de înfrângeri.

Au găsit antrenor! Un tehnician neamț vine în SuperLigă: prezentarea joi, ora 17:00
ANTRENOR
Au găsit antrenor! Un tehnician neamț vine în SuperLigă: prezentarea joi, ora 17:00

Plecarea lui Ovidiu Burcă nu înseamnă automat și rezolvarea rapidă a situației „câinilor”. 4 episoade recente arată că în interiorul lotului sunt mai multe probleme, existând o ruptură în special între jucătorii care au promovat cu Dinamo și noii veniți din această vară, dar și între fotbaliști și fani: 

1. Jucătorii lui Dinamo s-au înjurat de mai multe ori în timpul meciului cu FCSB

Costin Amzăr, 20 de ani, și-a înjurat nonstop coechipierii care au greșit pasele către el în derby-ul pierdut cu FCSB, 0-1, și a gesticulat repetat a lehamite în direcția acestora. Fundașul a avut aceeași atitudine și la adresa câtorva decizii de arbitraj. 

„Pe teren se înjurau între ei. Ce e aici, sat fără câini? Asta a ajuns Dinamo, să facă legea niște copii de 20 de ani? Spun lucrurile astea ca să înțeleagă lumea că n-a fost numai problema la Ovidiu Burcă. 

La un moment dat, Gregorio i-a dat o pasă «la cravată» lui Bani, acesta i-a făcut semn să-i paseze pe jos, iar Gregorio începuse să gesticuleze, parcă era la aeroport și dirija avioanele. După asta, Bani și-a făcut cruce și a început să-l înjure și el. 

Ăsta e punctul în care am ajuns. Antrenorul care vine la Dinamo trebuie să fie o mână de fier, să înțeleagă ce înseamnă Dinamo”, a povestit la Radio Dinamo 1948 o voce importantă a fanilor dinamoviști, Bogdan Alecu. Recent, el a moderat un dialog între fani, jucători și staff în mini-cantonamentul de la Oradea.

2. Ghezali, ignorat de colegi

Lamine Ghezali s-a lovit pe finalul partidei cu FCSB, după un duel cu un adversar. Jucătorul francez a căzut și a rămas întins pe gazon, în banda dreaptă. Acolo l-a prins și fluierul final al lui Iulian Călin, tăvălindu-se de durere. 

Niciun coechipier nu a venit lângă el pentru a vedea ce a pățit, singurul care s-a interesat de starea sa fiind Ștefan Târnovanu, portarul lui FCSB, până la sosirea echipei medicale a dinamoviștilor.

3. După derby a avut loc un conflict jucători-fani

Bogdan Alecu a povestit azi și un alt episod: „După meciul cu FCSB, jucătorii au venit foarte revoltați în fața noastră, a suporterilor, pentru că am avut tupeul să-i certăm. S-au deplasat către noi, către Tribuna 2 și Peluza Sud, dar nu au mai fost primiți cu aceleași cântece, cu aceleași încurajări ca de obicei. Tot noi am fost nesimțiți, cam asta ne-a comunicat Gregorio prin gesturi și prin comportament. Nimeni nu i-a înjurat, nimeni nu i-a scuipat. 

La un moment dat, suporterii fac sacrificii peste medie în contextul în care ei nu ne-au produs nouă nimic, tot ei erau supărați că le zicea lumea «Mai batem și noi pe cineva?». Gregorio, pe lângă alții, ne bătea obrazul și le spunea tuturor colegilor «Hai la vestiare!». 

Singurii cu personalitate au fost Răzvan Patriche, Iulian Roșu, Adnan Golubovic și Ricardo Grigore, care nu doar că au stat acolo, au și sărit panourile publicitare și au venit lângă gard. Veniseră și jandarmii, dar jucătorii i-au asigurat că totul e în regulă. Gregorio cu încă câțiva le făceau semne disperate să vină la vestiar, săracii au fost indignați că a avut lumea tupeu să le spună ceva”. 

+25 FOTO

4. Bena, singurul jucător al lui Dinamo prezent la ultima conferință de presă a lui Ovidiu Burcă

Quentin Bena a fost singurul jucător al lui Dinamo prezent la ultima conferință de presă a lui Ovidiu Burcă și este, de asemenea, singurul jucător care a postat un mesaj legat de plecarea antrenorului. 

Ieri, acesta a dat repost pe InstaStory unui video de la promovarea în Liga 1, de pe o pagină a fanilor roș-albi. Nici un alt fotbalist nu a simțit nevoia să posteze vreun mesaj public pentru tehnicianul care atinsese aproape 500 de zile la Dinamo.

4 detalii care arată că Dinamo se cutremură: „Ne bătea obrazul și le spunea colegilor «Hai la vestiare!»”

Ovidiu prea i-a cocoloșit, i-a luat în brațe pe jucători. Ca antrenor accepți greșeala, dar când se repetă de mai multe ori i-o spui direct și public, i-o spui și în vestiar, în fața grupului 
Ioan Andone, fost mare jucător și antrenor la Dinamo, la „Fotbal Club”, pe DigiSport

VIDEO: Ovidiu Burcă, la plecarea de la Dinamo: „Nu am niciun sentiment de regret”

Vezi și alte știri:

Andone alege dintre cei 3 antrenori de pe lista lui Dinamo: „E direct, așa era și ca jucător!” versus „Are acest mare avantaj”
DINAMO
Andone alege dintre cei 3 antrenori de pe lista lui Dinamo: „E direct, așa era și ca jucător!” versus „Are acest mare avantaj”
Adrian Mititelu Junior a primit 3 suspendări URIAȘE!
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu Junior a primit 3 suspendări URIAȘE!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Nini
Nini  •  30 Noiembrie 2023, 09:15

Articol marca gsp. *** Nimic despre fotbal, cancan ieftin

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Noiembrie 2023, 22:58
Postat de tarnaveanu pe 29 Noiembrie 2023, 21:31

Burcă, cu fața asta blajină care nu speire pe nimeni și îmbrăcămintea de dandy, nu avea autoritate. Aici ar trebui un Munteanu, care fluieră și mai și înjură, sau un Grozavu care îi și căpăcește, numai că ăștia nu vor veni. În lumea asta de cocalari nu e loc de bune maniere, că ești mâncat.

Sau un Ionel Ganea.

creeperno534
creeperno534  •  29 Noiembrie 2023, 22:40

Trebuie curatenie la iarna!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează