FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV „Ai accepta condițiile lui Becali?” » Răspunsul lui Ovidiu Burcă, în direct la GSP Live: „Un antrenor nu face singur, de capul lui”

Ovidiu Burcă, fostul antrenor al lui Dinamo
Ovidiu Burcă, fostul antrenor al lui Dinamo

Articol de , - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 17:20 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 16:49

Ovidiu Burcă a vorbit în termeni laudativi despre FCSB, fostul antrenor al lui Dinamo consideră că Elias Charalambous și Mihai Pintilii au un rol major pentru parcursul din acest sezon al roș-albaștrilor, dar a precizat că i-ar fi greu să antreneze un club condus în stilul lui Gigi Becali.

Burcă este impresionat de sezonul avut de FCSB și crede că meritele pentru rezultatele înregistrate în acest sezon li se datorează în bună măsură lui Elias Charalambous și întreg staff-ului său. Mai mult, tehnicianul în vârstă de 44 de ani apreciază și conducerea FCSB, mai exact pe Mihai Stoica și pe Valeriu Argăseală.

Ovidiu Burcă, dezvăluiri frapante din vestiarul lui Dinamo: „S-a întâmplat ceva grav”
Dinamo
Ovidiu Burcă, dezvăluiri frapante din vestiarul lui Dinamo: „S-a întâmplat ceva grav”

VIDEO. Ovidiu Burcă: „FCSB este cea mai bună echipă din Superliga”

Într-o mare proporție, FCSB este campioană. Cum i-am simțit eu anul ăsta, cu organizarea avută până acum, este cea mai bună echipă din Superliga anul acesta.

Nu trebuie să treceți cu vederea că FCSB are un staff tehnic foarte priceput. Mie, din exterior, Charalambous mi-a lăsat o impresie foarte bună. Felul cum gestionează lucrurile, abilitatea de a comunica... Mi se pare că a fost omul potrivit. În spate sunt și Mihai Pintilii, Lucian Filip, Ovidiu Petre, unul dintre cei mai buni preparatori fizici, Thomas Neubert. Au și cei mai buni conducători din fotbalul românesc: Mihai Stoica și Valeriu Argăseală.

Chiar dacă munca acestor oameni nu se vede în spațiul media, structura echipei este extraordinară. Și echipa a ajuns la maturitate. Florinel Coman, de exemplu, era inconstant. Acum este excepțional. Olaru, la fel. Cuplul Ngezana - Dawa, zona unde anii trecuți au avut foarte multe probleme, a oferit siguranță. Când acest cuplu a început să scârțâie, a reapărut Chiricheș, care dă echilibru echipei. Îl au pe Târnovanu, un portar solid. Este un tablou complet. Este echipa cu cea mai bună organizare, cea mai bună cadență”, a declarat Burcă, la GSP Live.

„FCSB e singura echipă care m-a făcut să simt că nu putem mai mult”

Ovidiu Burcă a prins ambele meciuri din sezonul regulat cu FCSB de pe banca lui Dinamo: 1-2, pe „Arc”, în tur, și 0-1, pe Arena Națională, din postura echipei gazdă.

Dintre toate echipele pe care le-am întâlnit eu la Dinamo, cu FCSB am simțit mereu că nu putem face mai mult. În rest, cu CFR, de exemplu, am făcut 1-1, cu Universitatea Craiova au fost două meciuri în care am avut ghinion.

Cu Rapid a fost greu, dar la Rapid, în prima parte a campionatului, am văzut că nu avea un lot valoric la fel de bun și existau diferențe foarte mari între titulari și rezerve. Drept dovadă, când au căzut Rrahmani și Petrila, au avut mari probleme. Și mi-am dat seama că Rapidului îi va fi foarte greu să integreze noile transferuri efectuate în timpul sezonului”.

Ovidiu Burcă nu ar accepta condițiile de la FCSB

Totuși, Burcă nu crede că ar putea antrena o echipă în care patronul să se implice așa cum Gigi Becali o face la FCSB.

Când mergi la FCSB, îți asumi. Știi la ce să te aștepți. Nu condamn pe nimeni, doar constat. Nu avem calitatea de a judeca pe absolut nimeni în viața asta. Dacă pentru tine e OK, atunci lucrurile sunt simple.

Mie mi-ar fi foarte greu să accept o astfel de colaborare, precum cea de la FCSB. Să am discuții despre strategia clubului, să folosesc mai mult jucători tineri, de exemplu, OK, da, sunt deschis la dialog.

Pot dialoga foarte mult cu directori sportivi, președinți, dacă vor să înțeleagă de ce iau unele decizii. Asta pot face și există lucrurile astea. Un antrenor nu face de capul lui, neacordând nimănui explicații. Dar să-mi impună cineva anumite lucruri... Cred că mi-ar fi foarte greu”, a mai precizat Ovidiu Burcă.

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Ovidiu Burcă

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole despre FCSB:

Cât de mare e diferența reală dintre FCSB și rivalele din play-off
FCSB
Cât de mare e diferența reală dintre FCSB și rivalele din play-off
Dumitru Dragomir, după ce a văzut lista lui Becali: „Cu ăsta îi omoară pe toți!” + I-a găsit înlocuitor lui Radunovic din Superligă: „E de talie mare”
FCSB
Dumitru Dragomir, după ce a văzut lista lui Becali: „Cu ăsta îi omoară pe toți!” + I-a găsit înlocuitor lui Radunovic din Superligă: „E de talie mare”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
bebeto08
bebeto08  •  13 Aprilie 2024, 16:11

Amice, îți meriți soarta. Poate găsești ceva de munca la tunari ,cotofenesti....e nivelul tău.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează