FOTBAL  »  Superliga  »  CSM POLI IAȘI - FCSB 1-0

"Perlele" lui Gigi Becali și omul lăudat de MM Stoica au dezamăgit crunt la Iași » Notele unei înfrângeri rușinoase

FOTO: sportpictures.eu
FOTO: sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 noiembrie 2017 09:09

FCSB a pierdut total surprinzător vineri seara pe terenul lui CSM Poli Iași, scor 0-1, și ar putea pierde șefia Ligii 1 dacă CFR se impune duminică pe terenul lui Dinamo. 

Elevii lui Nicolae Dică au făcut o partidă extrem de modestă, demonstrând că, în ciuda exuberanței patronului, echipa are în continuare multe lacune pe care ar trebui să le corecteze. 

Nu mai puțin de patru jucători din echipa lui Dică au fost inexistenți în meciul de vineri seara, Planici, Bălașa, Nedelcu și Florinel Coman fiind notați cu 4 de Gazeta Sporturilor. 

Fundașul sârb intens lăudat în ultimele zile de MM Stoica a greșit flagrant, sărind copilărește peste o minge și permițându-i lui Panțâru să înscrie golul victoriei gazdelor. Nedelcu și Coman, "perlele" lui Becali, au dezamăgit la rândul lor, fiind complet inexistenți!  

Singurul evidențiat din echipa lui Dică a fost puștiul Dennis Man. Introdus pe teren în minutul 46, acesta a fost singurul care a încercat să revitalizeze ofensiva în latență a roș-albaștrilor. 

La polul opus, ieșenii s-au ridicat la nivelul partidei, având o evoluție de zile mari: Panțâru, marcatorul unicului gol, a fost notat cu 8, la fel ca fundașul Mihalache și goalkeeper-ul Koșelev, care a prins o zi mare. Partide bune au făcut și Frăsinescu, Qaka sau Cioinac, toți primind nota 7.

Citește aici cronica partidei

VIDEO cu cele mai importante faze

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
mdionis
mdionis  •  18 Noiembrie 2017, 22:47

@zagna: Greseala este una colectiva, Planic este doar ultimul din sir care actioneaza in mod vizibil absurd. Mingea este degajata insuficient de Nita, Budescu nu intra hotarit la cap, Planic sare pe sub minge. In calitate de fundas, el nu avea voie sa iasa din dispozitiv si sa il lase liber de marcaj pe Panțâru. Planic putea sa iasa din dispozitiv la interceptie doar daca era absolut sigur de reusita interventiei (exact ca la intrarile prin alunecare: eficiente, dar periculoase daca atacul "prinde" picioarele adversarului sau rateaza mingea, nu ai voie sa le faci decat daca esti sigur ca opresti mingea atacantului in mod decisiv). Interventia lui Planic a aratat ca el nu si-a pus aceasta problema, a sarit la plesneala lui "poate iese, poate nu" in conditiile in care era evident ca mingea foarte inalta e foarte posibil sa ii scape: a gresit fara doar si poate. Trebuie totusi relevat ca greseala a fost comisa pe fondul general al nesigurantei in aparare caracterizand jocul intregii echipe: un fundas in conditii de confort metafizic nu se repede cu atata usurinta "la sacrificiu" pe o minge la care alegerea normala de rutina trebuie sa fie marcajul adversarului.

zagna
zagna  •  18 Noiembrie 2017, 16:12

O sa repet pana intelege si becali si dica: si la acest gol , ca la multe altele, nu e gresala de fundas, ci de mijlocas, nu Planici trebuia sa iese la acea minge, ci mijocasul dreapta ! Daca-l intrebi pe dica nici nu stie cine e ala ! :) Asta este problema la Steaua, mijocasii nu sunt obligati sa faca si faza defensiva, iar fundasii se trezesc descoperiti...

mosvasile
mosvasile  •  18 Noiembrie 2017, 14:52

Bine,bine,Florinel nici nu e o surpriza!El fuge ca vrabia,zici ca topaie!Dar il mai asteptam,pentru ca s-a zis ca are probleme cu tzurloaiele,poate se face bine!Nu ar trebui fortat,ca sa nu dezamageasca!Dar,finantatorul nu se lasa si mai mult,l-a impus si la nationala U21!Pai, cate nationale U21 a compromis malrficul personaj,ce mai conteaza una!Dar ce ziceti de nea Costica,numarul 10 al nationalei!A avut dreptate Mutu,ca numarul 10, e de plumb "daca nu le ai"!Pana una alta,Costica "plimba cainele" pe teren!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează