FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA 0-1

Pleşan de aur

Articol de - Publicat duminica, 20 aprilie 2008 00:00

Mijlocaşul roş-albaştrilor a înscris un gol care ar putea decide destinaţia titlului

Cu nouă victorii consecutive în campionat şi lider reînviat al Ligii I, Steaua ar fi trebuit să defileze la Galaţi pentru a confirma eticheta de “invincibilă” lipită de pa­tronul Gigi. Acea premoniţie, “mergem la Oţelul şi, pac-pac, ba­tem cu 3-0!”, a intrat, aidoma al­tora, în panoplia declaraţiilor bur­leşti purtînd marca Becali. Pentru că, pe malul Dunării, oamenii lui Lăcătuş n-au arătat deloc precum o echipă capabilă să supună orice îi iese în cale.

Primă repriză fadă

Desenul primei jumătăţi a par­ti­dei a părut mai degrabă o lecţie de chin din partea lui Rădoi şi com­pa­nia. Traseele spre poarta lui Ko­lev nu s-au legat mai deloc, iar bu­cu­reştenii au revenit parcă la obi­ceiul de a aştepta izbăvirea doar de la o fază fixă. Bănel a semnat uni­cele ocazii ale oaspeţilor (35, 42), dar şuturile lui s-au lovit de fiecare dată de blocajul la sacrificiu al gălă­ţenilor.

Nici permanentele schimburi de locuri dreapta-stînga între Nicoliţă şi Mendoza, cu infiltrări eşuate ale lui Dică sau Rădoi, nu i-au păcălit pe “oţelari”, care au impus linia re­pri­­zei şi s-au aflat la un pas de 1-0. Szekely (14) a ghicit o deschi­de­re a lui Paraschiv, s-a insinuat prin­tre Go­ian şi Ghionea, dar a tras puţin pe lîngă vinclu. Jula (33) a de­venit şi el actorul unei ratări fabu­loa­se: a scăpat pe centru, a ocolit “barajul” lui Goian şi, cu un Zapata bă­tut, a pus mingea alături de poar­­ta roş-albaştrilor, din 10m! “Nici dacă era blat nu reuşea aşa execuţie per­fec­tă pentru Steaua!”, s-a auzit un oftat din tribună.

Noroc cu Pleşan

Chiar dacă Dică a încercat să iu­ţească ritmul alor săi după pauză, Oţelul a simţit că e loc de mai bine pe tabelă. A pus la bătaie un plus de curaj, Paraschiv (57) l-a mai tes­tat o dată pe Zapata din marginea careului, Jelev (59) a ţintit şi el plasa laterală, fără să rupă însă echil­ibrul.

Cum o va face, pînă la urmă, Steaua, ale cărei insistenţe din final au acoperit o prestaţie gri. Bineîn­ţe­les, salvarea a venit de la un mo­ment fix: corner Neaga, recentrare Goian, gol din 3 metri Pleşan (81) O fază-flash care a stins elanul Ga­la­ţiului şi a pus alte trei puncte în sei­ful liderului. Poate cele decisive!

“Ocaziile mai clare ne-au apar­ţinut. Am avut o sin­gură in­exac­ti­tate la un corner şi ne-au taxat. Dacă Steaua a arătat azi ca un lider, atunci şi noi merităm să fim pe primul loc”
Marius Stan director general Oţelul

“Mai avem 4 meciuri şi veţi vedea 4 victorii. Cel mai frică îmi este de partida de la Craiova şi sper ca atunci cînd o vom întîlni pe Dinamo să fim deja campioni”
“Să dea Dumnezeu ca Steaua să fie cam­pi­oa­nă înaintea ultimei eta­pe, iar Buzăul să se salveze de la retro­gra­dare! Vreau să mer­gem la tea­tru şi să vedem steluţele strălucitoare”

Gigi Becali patron Steaua

“Nu trebuia să pierdem această întîlnire. Degeaba însă avem douăzeci de ocazii, dacă şansa nu e de partea noastră! Nu s-a văzut nici o diferenţă între Steaua şi Oţelul în primele 80 de minute”
Petre Grigoraş antrenor Oţelul

Gălăţenii, pro-CFR

Cu aproximativ 20 de minute înainte de începerea meciului, cînd tribunele nu se umpluseră, crainicul stadionului a anunţat deschiderea scorului la UTA - CFR. În acel moment, cu excepţia fanilor stelişti, spectatorii au aplaudat şi au ovaţionat echipa din Cluj. La fel s-a întîmplat şi în momentul în care s-au anunţat celelalte două goluri ale clujenilor.

Dică suspendat

Nicolae Dică a încasat la Galaţi al şaptelea cartonaş galben al sezonului şi nu va putea evolua în partida cu Poli Timişoara, de marţi. Mijlocaşul stelist va reveni totuşi în etapa a 32-a, cînd Steaua va întîlni Universitatea Craiova în deplasare.

Incidente între suporteri

Înaintea partidei de la Galaţi, la intrarea în oraş, aproximativ 70 de fani ai Stelei au fost implicaţi într-o altercaţie cu susţinătorii gălăţeni. Steliştii au oprit la un magazin pentru a face cumpărături, moment în care s-au luat la bătăie cu suporterii Oţelului. Jandarmii au intervenit, iar bucureştenii s-au ur­cat în microbuze şi au plecat. Spi­ritele s-au încins şi pe finalul me­ciului (foto), dar forţele de ordine i-au calmat repede pe spectatorii recalcitranţi.

Teamă de brichetă

La obişnuita şedinţă dintre arbitri şi observatori, pe lîngă temele legate de comunicarea dintre cei trei cavaleri ai fluierului, s-a discutat şi ce trebuie să se facă în cazul în care se repetă incidentul din Giuleşti. Atunci “centralul” Alexandru Deaconu a decis întreruperea meciului, după ce a fost lovit de o brichetă. “Ce fac dacă păţesc la fel?”, a întrebat Cristi Balaj. În final s-a decis să se ia aceeaşi măsură ca şi la Rapid - Steaua, indiferent care fani aruncă cu obiecte în arbitru.

Habibou şi Dayro, nervoşi

În minutul 75, în momentul în care Lăcătuş a decis să facă ultima înlo­cuire, la încălzire se mai aflau Neaga, Dayro Moreno (foto) şi Habibou. Antrenorul Stelei l-a introdus pe Rică, iar ceilalţi doi s-au întors pe banca de rezerve extrem de nervoşi, aruncînd maiourile în faţa lui Lăcătuş. Columbianul a fost cel mai supărat, lovind şi cu piciorul într-o sticlă de apă.

 

“Goe”, ca Beckham şi Zidane

Dorin Goian a fost protagonistul unei întîmplări neplăcute. În momentul în care “centralul” Balaj se pregătea să fluiere începutul celei de-a doua reprize, lui “Goe” i s-a făcut rău şi a vomitat pe teren (foto). În 2006, la Campionatul Mondial, David Beckham a vomitat şi el pe teren, în meciul Anglia - Ecuador. Acelaşi lucru i s-a întîmplat şi lui Zidane, la partida Franţa - Anglia, de la Euro 2004. “Am băut prea multă apă la pauză, de asta am vărsat. Oricum, nu e prima dată cînd mi se întîmplă”, a explicat “Goe”.

Record de ocazii la poarta Stelei!

Deşi are cea mai bună defensivă din Liga I, doar 15 goluri primite în 30 de etape, Steaua a suferit cumplit în apărare la Galaţi. Elevii lui Petre Grigoraş şi-au creat 6 ocazii mari de gol, lucru pe care nu l-a mai reuşit nici o altă formaţie din România în acest sezon în faţa trupei din Ghen­cea. Pînă ieri, media oportuni­tăţilor la poarta lui Zapata era doar de 2,3 pe meci! Doar Sevilla (11) şi Arsenal (7) au reuşit să aibă mai multe ocazii decît au avut ieri gălăţenii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (92)
 •  21 Aprilie 2008, 01:11

plesan , c,acat cusut cu ata alba , jigodie , crescuta in banat , la fel ca si multi alti , MUI,STIIII .

 •  21 Aprilie 2008, 00:45

vedetiva de comentarii aiurea.nici unu din voi "suporterilor"ce va credeti habar nu aveti cu ce se manunca fotbalul si va dati repede la dat cu parerea

 •  20 Aprilie 2008, 22:57

ALEX, pai rapidul batea cfr-ul daca il avea pe tudor arbitru care sa faca cum a facut pt steaua.Nu zic ca romania toata uraste steaua, pt ca romania nu are acum decat idioti in loc de oameni... iar idiotii e normal sa fie stelisti

Vezi toate comentariile (92)
Comentează