FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

“Poli e mare”

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iunie 2008 00:00

Portughezul Felipe Da Costa e încîntat că va juca pentru Poli în Cupa UEFA.

Mijlocaşul lusitan Filipe Da Cos­­ta (23 de ani) a venit la Poli din pos­­tu­ra de jucător liber, după ce şi-a în­che­iat conturile cu bri­ta­ni­cii de la Leeds United, ex­pe­rien­ţă pe care vrea să o dea uitării cît mai cu­rînd. Por­tughezul format la Ben­fi­ca pro­mite că Timişoara va re­pre­zenta un nou început pentru ca­rie­ra sa şi că va da totul pentru Poli.

- Filipe, este acest transfer un pas înainte pentru tine?
- Bineînţeles! E un pas foarte im­portant. Sînt fericit mîndru că pot să joc la o echipă ca Poli. E un club foarte mare şi am auzit foarte mul­te despre fanii săi, care umplu tri­bunele la fiecare meci. Lucru ce îmi convine de minune, pentru că îmi place să joc cu stadionul plin.

- Care crezi că sînt atu-urile tale în teren?
- Pot să creez un joc foarte ofensiv şi sînt un bun pasator. Pot să dau foarte multe pase de gol, iar postul meu preferat din teren, este, cum zic italienii, “trequartista”, adi­că în spatele atacanţilor.

- De ce nu ai mai continuat la Leeds?
- Am semnat cu Leeds în au­gust, dar cartea verde nu mi-a venit pînă în octombrie. În noiembrie şi de­cembrie am jucat doar 9 meciuri, apoi m-am accidentat la un muşchi de la piciorul stîng. Denis Wise şi Gus Poyet mi-au spus că au ne­vo­ie de mine şi că mă vor în teren. M-am întors astfel prea repede, ne­re­fă­cut, şi am suferit o nouă rup­tură, la acelaşi muşchi. După două luni, m-au forţat iarăşi şi am suferit a treia ruptură, una foarte urîtă.

- Acum eşti refăcut complet?
- Le-am spus imediat că vreau să plec, pentru că îşi bat joc de ca­rie­ra mea. Am plecat în Portugalia, unde am făcut recuperare. De fapt, chiar şi acum încă mai fac, tocmai am venit de la sală, deşi în acest moment sînt apt sută la sută.

- Cît de repede ai spus “da” ofertei lui Poli?
- Nu prea repede. Nu a fost uşor, pentru că aveam oferte din Ger­mania şi Portugalia, dar cei din Ti­mişoara mi-au spus că au mare ne­voie de mine şi m-au convins că aici sînt dorit cu adevărat. Am in­trat pe internet, am căutat in­for­maţii şi am văzut că Poli este un club mare, de prim rang în Ro­mâ­nia, echipa joacă în Cupa UEFA.

- Este un nou început pentru tine?
- Eu am avut o carieră lungă, dar o voi lua de la capăt. Nouă ani i-am petrecut la Benfica, apoi am ju­cat la Sporting Braga, cu care am prins Cupa UEFA. Apoi am ajuns la Reg­gia­na. După Reggiana, au ur­mat cei mai buni doi ani din ca­riera mea, în Grecia, la Ionikos. Evoluţiile de acolo m-au adus în vizorul celor de la Pa­na­thinaikos şi Olympiakos, dar am ales Anglia. Am greşit atunci.

- Ştii vreun portughez din Liga 1?
- Personal, nu. L-am vazut ju­cînd pe Taborda, care îmi va fi coleg la Poli, şi ştiu că este un portar foar­te bun. E înalt şi dă siguranţă echi­pei, pentru că nu prea scapă mingi, tot timpul iese decis. Nu e Buffon, dar este un portar de ca­li­tate. Mai ştiu de portughezii de la CFR, care au făcut o foarte bună pu­blicitate campionatului ro­mâ­nesc în Por­tu­ga­lia. S-a vorbit des des­pre ei, iar acest lucru a atras aten­ţia şi altor ju­că­tori, care ar pu­tea accepta mult mai uşor, pe viitor, o experienţă aici.

Are un fiu

Deşi are doar 23 de ani, Filipe da Costa este deja căsătorit, avînd şi un băieţel, Sean Anthony, în vîrstă de un an. “Sînt foarte mîndru de el, mai ales că îmi seamănă mult. Probabil că îl voi aduce şi pe el şi pe soţia mea, Katja, în România, pentru că mi-ar fi greu să nu-i ştiu aici, lîngă mine”, a mărturisit lusitanul, care va sosi pe data de 11 iunie, la reunirea lotului Politehnicii Timişoara.

Iancu îl laudă

Patronul lui Poli, Marian Iancu, e convins că Da Costa nu va dezamăgi în Banat. “El a avut ceva probleme în Grecia şi am avut noroc că am putut să îl luăm. Mi se pare un băiat foarte corect, care îşi doreşte foarte mult să facă saltul. Sper să ne ajute cît mai repede şi să îşi demons­treze valoarea. M-a convins şi faptul că este un băiat liniştit şi familist. Fiind căsătorit, nu va avea alt gen de probleme”, a conchis Iancu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  07 Iunie 2008, 08:28

HAHAHAHA ce b o u esti ba razavan =))

 •  07 Iunie 2008, 01:50

ce tare e ala mic !!! =))) are sutul lui tacsu' !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează