FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Lovitură grea pentru un club din play-out: fără bani de la Consiliul Local! Primarul anunță Apocalipsa în oraș: „Totul va fi suspendat”

Situația din „Copou” se agravează pe zi ce trece. Sursă foto: Facebook Poli Iași
Situația din „Copou” se agravează pe zi ce trece. Sursă foto: Facebook Poli Iași

Articol de , - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 12:42 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 18:12

Poli Iași, club în mare pericol să retrogradeze în liga secundă, a mai primit o lovitură zdravănă, într-una dintre cele mai negre perioade din istorie: în urma ședinței-maraton a Consiliului Local, nu s-a aprobat bugetul pentru 2021. Clubul de fotbal va avea și el de suferit. 

Opt ore. Atât a durat ședința extraordinară de joi a Consiliului Local din Iași. Era ultima zi în care se putea aproba proiectul de buget, însă părțile implicate n-au ajuns la un consens. Astfel, bugetul a fost respins, ceea ce înseamnă că orașul condus de edilul Mihai Chirica își va mai putea folosi doar veniturile din surse proprii.

Situația o afectează, inevitabil, și pe Poli Iași, club care se confruntă cu mari dificultăți financiare. Executivul clubului solicitase suma de 2,3 milioane de lei pentru achitarea plăților restante. Lui Poli Iași i-au fost promiși doar 0,4 milioane de lei (aproximativ 80.000 de euro), însă nici acești bani nu vor mai intra în conturile clubului!

Ciprian Paraschiv: „Ar trebui să vină finanțare constantă de la Consiliul Local”

Prezent astăzi la GSP Live, Ciprian Paraschiv, actualul președinte executiv al ieșenilor, aflat în perioada de preaviz, după ce postul lui a fost desființat de CD, a vorbit despre problemele din club, a confirmat că bugetul nu a fost aprobat și a trimis noi săgeți către membrii Consiliului Direcor. 

„Acești oameni din Consiliul Director nici n-au călcat pe la stadion, nu vin la meciuri. Probabil stau și se uită pe Facebook. Ieri a fost o ședință mare la Iași pentru aprobarea bugetului local, dar care nu a trecut. Parcă ne autosabotăm, cu intenție sau nu. E un haos organizat, am spus-o de acum două luni.

Comunitatea trebuie să fie alături de echipă și să creadă în echipă, fiindcă aceste scandaluri fac din Politehnica Iași un club total necredibil. (...) Al doilea cel mai mare oraș al țării are un buget de mizerie, sub nivelul cluburilor promovate din Liga 2. Ne dorim cupe europene, ne dorim ca Iașiul, la măreția acestui oraș, să aibă o echipă pe măsură. Ar trebui să vină finanțare consistentă de la Consiliul Local”, a afirmat Ciprian Paraschiv, la GSP Live. 

Mihai Chirica, primar Iași: „Vom închide Primăria!” 

„Mâine vom închide Primăria, toate serviciile publice vor fi suspendate, transportul public nu va mai funcționa pentru că nu mai avem cu ce să furnizăm plățile”, a fost declarația sumbră a lui Mihai Chirica la finalul ședinței, conform Libertatea

„Alianța toxică USR-PLUS, alături de PSD, a blocat în totalitate funcționarea orașului nostru. Astăzi, USR-PLUS a dat lovitura de grație și s-a aliat cu PSD: nici Dragnea nu a reușit să frâneze atât de mult municipiul Iași cum au reușit ei astăzi. Alianța de la București nu există la Iași, ci este doar o bătălie politică împotriva ieșenilor”, a mai afirmat primarul din Iași, potrivit sursei citate.

VIDEO Ciprian Paraschiv, despre problemele din Copou: „Sunt membri în Consiliul Director care n-au nici măcar adrese de mail”

Citește și alte știri despre Poli Iași: 

Conflict în play-out » Ce s-a întâmplat în vestiar: „Nu trebuia să ajungem acolo! Sunt unii jucători mai agresivi”

Tensiuni la Poli Iași: „Eu am primit banii, colegii nu. Nu-i normal! Ori luăm toți la fel, ori nu mai luăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
gazistu
gazistu  •  23 Aprilie 2021, 23:33

SA AVEM prima retrogradata? desi iasou ar trebui sa fie cel putin in primele 6... Voluntari si Clinceni sa cada...

polistul68
polistul68  •  23 Aprilie 2021, 19:15

Total de acord...sunt cauze sociale mult mai importante, cre trebuiesc ajutate..daca vrem fotbal, sa stim sa ne producem banii...primariile sa se ocupe de scoli, de spitale, de batrani, de drumuri...fotbalul e o pasiune...mananc fotbal pe paine, dar, prefer sa civilizez un copil *** decat sa laud ca echipa mea, s-a salvat de la retrogradare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

101281665384194
Ioan Sebastian Vlad  •  23 Aprilie 2021, 16:57
Postat de sibelius pe 23 Aprilie 2021, 14:01

Nu direct. Dar majoritatea echipelor din liga I si a II-a sunt dependente de banii de la bugetul local.

Da! Si ne intrebam pana cand? Ce cauta in liga 1 si liga 2 echipe finantate din bani publici? FRF nu le cunoaste? In liga 2 n-au drept de promovare, dar cele din liga 1?Ce cauta in liga 1 echipe care n-au stadioane proprii cu toate dotarile necesare? E lege? De ce nu se respecta?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează