FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA 1-1

Prima patimă

Articol de - Publicat miercuri, 23 aprilie 2008 00:00

Timişorenii şi-au apărat onoarea şi au încurcat aseară Steaua.

Dusan Uhrin junior n-a glumit. A trimis în groapa cu lei din Ghencea o echipă experiment: şapte străini, doi copii, Pantilimon şi Luchin, şi un internaţional de Euro, Gigel Bucur.

Experimentul Uhrin a început curajos. A avut un aliat nesperat. Publicul, care, prin minutul 12, a început deja să-l fluiere pe Nicoliţă. Vrsici, cu tupeu, l-a pus primul la încercare pe Zapata (8). Steaua a bîjbîit între nesiguranţa lui Nicoliţă, lipsa de decizie a lui Neaga şi “floricelele” lui Mendoza. Pepe Moreno parcă era exilat în apărarea oapeţilor.

Abia în minutul 29, Neaga a dat semnalul, întinzîndu-l serios pe Pantilimon.

Lăcătuş a înţeles că numai cu Pepe Moreno în faţă nu merge jucăria. A renunţat la Petre Marin şi l-a aruncat în faţă şi pe Vali Badea. Însă golul a venit după o reţetă clasică: corner, o apărare îngheţată la sol şi detenta de 1-0 a lui Goian (50). Părea un film urît, pe care l-am mai văzut. Dar, dintr-o minge pierdută, Artiom Karamian a pus inimă şi o centrare perfectă pentru egalarea lui Gigel Bucur. Timişoara trăia.

Palma Banatului

Iar Steaua, cu toate schimbările lui Lăcătuş a început iar să bîjbîie teritorial. Noroc cu Zapata, la şutul lui Artiom Karamian. Şi cu Neşu, la taclingul care a evitat dezastrul. Aşa, a rămas 1-1. Timişoara a oprint seria invincibilă a Stelei şi încinge campionatul.

Traficul a întîrziat meciul

Partida de aseară a început cu 5 minute întîrziere din cauză că auto­ca­rul lui Poli Timişoara a fost prins în traficul infernal din Bucureşti. Bănăţenii au petrecut aproape o oră pe Podul Grant din cauza sutelor de maşini blocate în acea zonă a Capi­ta­lei, astfel că au ajuns în Ghencea cu doar 40 de minute înainte de startul partidei, chiar dacă au fost ajutaţi şi de jandarmerie.

Speriaţi de “cazul bricheta!”

Cei aproximativ 100 de fani timi­şo­reni care au făcut deplasarea la Bu­cu­reşti au văzut meciul de la Peluza Sud din Ghencea, fiind îngrădiţi de către forţele de ordine. Zona a fost acoperită de o plasă pro­tectoare, pentru a-i împiedica pe suporteri să arunce cu obiecte pe teren

Lăcătuş l-a apărat pe Nicoliţă

În debutul partidei, pe o fază de atac a Stelei, Bănel Nicoliţă a rămas faţă în faţă cu Pantilimon, însă a tras în acesta, stîrnind nemulţumirea suporterilor. După numai cîteva minute, Bănel a ratat o pasă către Petre Marin, iar fanii de la tribuna I au început să-l huiduie pe mijlocaşul de 23 de ani. Imediat, Lăcătuş s-a dus în dreptul spectatorilor nervoşi, a ridicat din mîini şi a ţipat: “Băi, opriţi-vă, ce înseamnă asta? Nu-l mai huiduiţi!”.

Neaga susţinut de familie

La partida de aseară, Adrian Neaga (foto) a avut parte de o surpriză. Aflînd că fotbalistul de 28 de ani este titular cu Poli Timişoara, pă­rin­ţii atacantului, fratele aces­tuia şi soţia stelistului, Ela, şi-au făcut apariţia în tribunele arenei din Ghencea. Familia lui Neaga a trăit la maximum fiecare fază a roş-albaştrilor în care era implicat şi Rică.

Iancu a stat acasă

Patronul Timişoarei, Marian Iancu, s-a ţinut de cuvînt şi nu a fost prezent aseară la meci. Cu o zi înainte, el spusese că “nu o să fiu prezent. Sînt bucureştean, dar nu am învăţat niciodată dru­mul spre Ghencea şi nici nu-mi doresc!”. Din partea bănăţenilor, doar preşedintele Gheorghe Chivorchian şi vicepreşedintele Emil Roşianu au urmărit partida de la tribuna oficială.

“Nu sînt prostituată!”

Patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat ieri că nu va accepta un stimulent financiar din partea Stelei pentru a o încurca azi pe CFR Cluj. “Cum să iau bani de la Becali, am ajuns prostituata lui?! Vom juca pentru onoarea noastră, atît! Nu voi fi niciodată de acord cu stimulările indirecte”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (152)
 •  23 Aprilie 2008, 15:16

Jiji, taticule, mioarele tale au luat-o sub coditza aseara!!!!!!!!!!!!!!

 •  23 Aprilie 2008, 13:52

laca ai fost si esti un simbol ca jucator! dar trebiue sa ti dai demisia! TREBUIE! DEOCAMDATA NU AI STOFA DE ANTRENOR LA STEAUA!1-1 SI TU IL BAGI PE lovin IN LOCUL LUI MENDOZA! SI PE BANEL IL UITI PE TEREN ? IL VREM PE DAYRO! dEMISIA ! DEMISIA!

 •  23 Aprilie 2008, 13:43

Daca batea Steaua,dragi jurnalisti,mai aveati discursul asta?Nu,ati fi urlat cu totii ca iar a facut Steaua blat.In schimb,la meciurile CFR-ului nu se mai uita nimeni.Ca sa nu deschid subiectul despre echipele care se lupta ptr evitarea retrogradarii(mentionez aici numai cazurile Vaslui-Ceahlaul, Bistrita-Ceahlaul...)

Vezi toate comentariile (152)
Comentează