FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Primul vinovat: doctorița de la Puls! Medicul Mihaela Duţă e acuzată de ucidere din culpă în cazul lui Ekeng

Mihaela Duţă a fost acuzată de martori că ar fi întârziat intervenţia de prim ajutor în cazul Ekeng // Foto: Alex Nicodim
Mihaela Duţă a fost acuzată de martori că ar fi întârziat intervenţia de prim ajutor în cazul Ekeng // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2016 00:00

Cea care i-a oferit primul ajutor lui Ekeng e acuzată de ucidere din culpă în cazul decesului camerunezului.

Medicul Mihaela Duţă a fost pusă oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Patrick Ekeng, ea urmând a fi anchetată în stare de libertate.

"Dacă se acţiona în primul minut, avea 90 la sută şanse să scape. Fiecare minut de întârziere în asemenea cazuri scade cu 6% speranţa de a fi salvat. Din momentul în care Ekeng a căzut şi până a ajuns la spital a făcut 7 minute, iar speranţa de viaţă a scăzut la mai puţin de 50%", explică experţii.

Surse judiciare arată că Mihaela Duţă este acuzată că nu a respectat protocolul de resuscitare ERC 2015. Medicul trebuia să intervină imediat şi să-i aplice defibrilatorul pe teren. Doctorița de pe ambulanța Puls a făcut-o abia în ambulanţă.

"Nu s-a dopat"

Patrick a încetat din viaţă pe 6 mai 2016, în timpul meciului cu Viitorul. Camerunezul a căzut secerat în minutul 70 al jocului intrând în fibrilaţie ventriculară.

După ce a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i s-au făcut manevre de resuscitare timp de aproape două ore, mijlocaşul în vârstă de 26 de ani şi-a dat ultima suflare.

După moartea lui Ekeng s-a speculat că acesta s-ar fi dopat, dar raportul IML nu a relevat prezenţa vreunei substanţe dopante. Fotbalistul ar fi băut doar o cafea înainte de meci, susțin surse judiciare.

2 min și 47 secau trecut între momentul prăbușirii lui Ekeng pe gazon și urcarea lui în salvare. Până când ambulanța a ajuns la Floreasca au trecut în total 7 minute

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  06 Iulie 2016, 10:48

medicul care i-a permis sa joace la dinamo nu este audiat?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează