FOTBAL  »  Superliga  »  PIERDE LOCUL ÎN ECHIPĂ?

Pulhac, în cădere liberă

Articol de , - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Consacratul Pulhac riscă să piardă postul de titular în favoarea necunoscutului Muşat, folosit în "11"-le de start în ultimele 4 amicale. În primele două amicale ale iernii, Cristi Pulhac (23 de ani) a început ca titular în stînga defensivei. În restul de patru, ultimele, a fost doar rezerva lui Nicolae Muşat (21 de ani). Vedeta, Pulhac fiind în ultimii trei ani titular incontestabil ca fundaş stînga, pierde teren în favoarea necunoscutului Muşat! Care sînt cauzele decăderii lui Pulhac?

1. Are un salariu foarte mic, de 28.000 de dolari pe an. Şi, indiferent de cît a insistat sau i s-a promis, Pulhac nu s-a ales nici acum cu un contract mărit, deşi şi joi seară a discutat pe această temă cu Cristi Borcea. Argumentul oficialilor este scăderea de formă a jucătorului în ultimele 6 luni.

2. Nu a fost lăsat să plece în străinătate. Deşi a avut oferte clare de la Espanol şi Leverkusen, Pulhac nu a părăsit Dinamo, deşi i-ar fi convenit de minune să plece, întrucît cele două echipe din Occident i-ar fi oferit un salariu de 10 ori mai mare! Şefii i-au promis fundaşului de 23 de ani în urmă cu cîteva zile că la vară va fi lăsat să plece la prima ofertă consistentă pentru el.

3. "Marian Iancu i-a luat minţile!" Patronul Timişoarei a declarat în toamnă, înainte de meciul direct dintre cele două echipe, că îl doreşte pe Pulhac şi că a oferit "cîinilor" 1,5 milioane de euro, iar jucătorului un cîştig stagional, total, de 300.000 de euro! Şefii dinamovişti susţin: "Iancu a vrut doar să-i ia minţile! Dacă l-a dorit atît de mult, de ce nu a insistat în continuare pentru Cristi?!". Totuşi, roş-albii se vor opune plecării lui Pulhac la o altă echipă din ţară.

4. Viaţa de noapte. Oficialii din Ştefan cel Mare sînt nemulţumiţi de faptul că Pulhac apare frecvent în ziare de scandal, care scriu că apărătorul a fost văzut în diverse cluburi la ore la care ar trebui să doarmă. Şi suporterii l-au contestat în toamnă pentru acest lucru, reproşîndu-i că este interesat prea mult de baruri şi prea puţin de Dinamo. "Cristi greşeşte că apare cu diverse fotomodele. Citesc doar că se bat femeile pe el, nu mai citesc de fotbalistul Pulhac!", a comentat şi Ion Pîrcălab, fosta mare glorie a "cîinilor".
5. Imagine. Deşi i-au promis frecvent că îi vor mări salariul de la 28.000 la 50.000 de dolari, şefii nu au, real, această intenţie. Totul a pornit din vară, cînd unul dintre acţionari, se pare că Borcea, a cedat insistenţelor şi l-a ajutat cu bani pe Pulhac ca să-şi cumpere casă, iar el şi-a achiziţionat un Audi A4 cabrio. De atunci, jucătorul şi-a creat o imagine de persoană neserioasă.

26.000 de dolari pe an este salariul anual al lui Pulhac la Dinamo

5,95 a fost media notelor lui Pulhac în gsp, moldoveanul bifînd 20 de meciuri (1.683 de minute) în toamnă pentru "cîini"

SFATUL SPECIALISTULUI
Pîrcălab: "Lăsaţi-l pe Pulhac să plece!"
Fosta glorie a roş-albilor, Ion Pîrcălab, a încercat să explice situaţia: "Pulhac e jucător de moral. El e afectat că nici nu l-au lăsat să plece, nici nu i-au mărit salariul. E un fotbalist de bază, cu el s-a cîştigat campionatul, dar e ţinut în şah. Nu se compară cu Muşat, este diferenţă mare, puştiul nu e de prima echipă la nivelul lui Dinamo. A mai fost forţat în campionat şi a fost bulevard pe partea lui". Pîrcălab a mai adăugat: "Pulhac nu ştie să ceară ceea ce i se cuvine. Trebuia să meargă la şefi, să se bată pentru drepturile sale. Pe el, Dinamo l-a luat la pachet cu alţi trei jucători de la Sporting Piteşti şi s-a plătit 50.000 de dolari pentru toţi. Iar acum face pe puţin 500.000 de dolari. Să-l lase să plece!".

CINE ESTE MUŞAT
Băiatul cuminte
Muşat este bine văzut de către şefi

Nicolae Muşat (21 de ani) bifează al doilea cantonament la rînd, integral, cu roş-albii. În vară a dat randament şi în amicalele din stagiul austriac, unde Rednic l-a forţat tot în locul lui Pulhac, mai ales că era vorba ca moldoveanul să părăsească pe Dinamo pentru Espanol. Pulhac n-a mai plecat, dar Muşat a prins doar 90 de minute în meciul de campionat cu FC Vaslui (0-2) şi alte 168 de minute cu Progresul (2-0) şi cu Sănătatea Cluj (4-0), ambele în Cupă.
Înalt de 1,71 de metri, Muşat este tipul fotbalistului muncitor, care se bagă la tackling-uri fără sfială, deşi mai are destule de învăţat, lucru observabil cînd dă peste un adversar de forţă, cu experienţă, şi care ştie cu mingea. Este respectuos cu colegii mai în vîrstă şi are o imagine bună în ochii şefilor, care susţin: "Ăsta micu' încă nu a dat de mirajul Bamboo şi al altor discoteci!".

"Muşat are valoare şi cred că poate fi o soluţie foarte bună pentru banda stîngă, atît în apărare cît şi la mijloc"
Emil Ursu, antrenor Dinamo II

12.000 de dolari pe sezon cîştigă Muşat în Ştefan cel Mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
 •  09 Februarie 2008, 16:16

Pulhac a dovedit ca este un jucator bun de multe ori de ex. in meciul cu Lazio cand a dat centrarea de unde a dat gol Danciulesc.....dobitocii de conducatori precum Borcea si Turcu strica viatza jucatorilor ii platesc ca pe niste mizerii ....jucatori de valoarea lui Ropotan , Pulhac si Stefan Radu au in divizia A salarii de peste 100.000 de euro si ei au niste salarii de kkt 26.000 euro ......sa va fie rusine!!! ase se duce Dinamo pe rapa din cauza unor mizerii de conducatori ...stricati viitorul unor jucatori valorosi ...

 •  09 Februarie 2008, 15:30

sunt morti ma.asa o sa sfarseasca cu totii.dinamovisti spurcati

 •  09 Februarie 2008, 15:18

baiatul nu mai joaca,dar si borcea e un nesimtit.pai cu banii pe care ii da lui pulhac,am un prieten care castiga atat.si joaca la minerul lupeni.in div B!rusine

Vezi toate comentariile (18)
Comentează